TA NEA Logo
Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
ΗΠΑ: Έγιναν οι πρώτες μεταμοσχεύσεις μήτρας από ζώσες δότριες
Ομάδα χειρουργών από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Baylor ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε τις τέσσερις πρώτες μεταμοσχεύσεις μήτρας από ζώσες δότριες επί αμερικανικού εδάφους.
Πως να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού
Οι γυναίκες που θέλουν να μειώσουν τις πιθανότητες εκδηλώσεως καρκίνου του μαστού, καλό είναι να προσέξουν το βάρος τους, την κατανάλωση αλκοόλ και τη φυσική δραστηριότητά τους, συνιστούν αμερικανοί επιστήμονες.
Απαραίτητο το τσεκ απ στις γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες
Οι γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών χρειάζονται κάθε 2 έως 5 χρόνια καμπύλη σακχάρου και κάθε 2 χρόνια έλεγχο της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων τους, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Πως να φροντίζετε σωστά το δέρμα σας
Το δέρμα χρειάζεται καθημερινή φροντίδα και προστασία, αλλά με τον σωστό τρόπο διότι όπως το βλάπτουν ο ήλιος, η σκόνη και το κάπνισμα, έτσι το βλάπτουν και οι υπερβολές στην περιποίηση.
Τι πρέπει να ξέρουν οι γυναίκες για την κατάψυξη ωαρίων
Η κρυοσυντήρηση ωαρίων επιτρέπει τη διαφύλαξη της γονιμότητας σε γυναίκες είναι επιβεβλημένο να καθυστερήσουν την απόκτηση παιδιού για ιατρικούς, κοινωνικούς, θρησκευτικούς ή και ηθικούς λόγους - και όσο πιο νωρίς γίνει, τόσο το καλύτερο.
Οι κίνδυνοι από την κλιμακτήριο πριν από τα 45
Η εμμηνόπαυση πριν από την ηλικία των 45 ετών σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Βρήκαν την ουσία που βοηθάει τον καρκίνο του μαστού να εξαπλωθεί
Ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά του καρκίνου του μαστού κατάφεραν να ξεκλειδώσουν βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι εντόπισαν την ουσία που βοηθεί τα καρκινικά κύτταρα να διαφύγουν από τον αρχικό όγκο στο αίμα.
Γιατί είναι συχνότερη η αϋπνία στις γυναίκες
Οι διαταραχές ύπνου είναι συχνότερες στις γυναίκες επειδή το βιολογικό τους ρολόι λειτουργεί με ταχύτερο ρυθμό απ’ ό,τι εκείνο των ανδρών, αναφέρουν επιστήμονες από τον Καναδά.
Καρκίνος ωοθηκών: Λιγότεροι θάνατοι με τα αντισυλληπτικά στην Ευρώπη
Οι θάνατοι από καρκίνο των ωοθηκών μειώθηκαν την τελευταία 20ετία στις χώρες της Δύσης, κυρίως χάρη στην εκτεταμένη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών, σύμφωνα με μία νέα, σημαντική μελέτη.
Οι γιατροί δεν αντιλαμβάνονται πάντοτε το έμφραγμα στις γυναίκες
Οι γιατροί κάνουν λάθος διάγνωση στο έμφραγμα πολύ συχνότερα στις γυναίκες απ’ ό,τι στους άνδρες, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη μελέτη.
Γενετικό τεστ δείχνει αν χρειάζεται χημειοθεραπεία ο καρκίνος του μαστού
Οι γυναίκες που πάσχουν από αρχικού σταδίου καρκίνο του μαστού ίσως δεν χρειάζονται πάντοτε χημειοθεραπεία, σύμφωνα με μία νέα, πανευρωπαϊκή μελέτη.
Γιατί «κολλάνε» άνδρες και γυναίκες με το γυναικείο στήθος
Το γυναικείο στήθος είναι ένα σημείο του σώματος που προσελκύει την προσοχή ανδρών και γυναικών για πολύ συγκεκριμένους βιολογικούς λόγους, πιστεύουν οι ειδικοί.
Βρήκαν γιατί ευνοεί η έλλειψη ύπνου τον καρκίνο του μαστού
Η έλλειψη ύπνου μπορεί να ευνοεί τον καρκίνο του μαστού επειδή μειώνει τα επίπεδα μίας ορμόνης η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Τι είναι και πως αντιμετωπίζονται τα ινομυώματα της μήτρας
Περισσότερες από μία στις δύο γυναίκες (έως και το 70%, σύμφωνα με μερικές μελέτες) παρουσιάζουν τουλάχιστον ένα ινομύωμα κάποια στιγμή στη ζωή τους, γεγονός που τα καθιστά το πιο συχνό μόρφωμα της πυέλου.
Γιατί δεν κάνει καλό η ακινησία στην εγκυμοσύνη
Η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια και εφ' όσον συμφωνεί ο γυναικολόγος της γυναίκας και δεν συντρέχουν ιατρικές αντενδείξεις, η γυναίκα μπορεί να εξακολουθήσει να γυμνάζεται όπως πριν ή να εντάξει στη ζωή της ένα ήπιο πρόγραμμα άσκησης.
Οι γυναίκες βλέπουν περισσότερους εφιάλτες απ’ ό,τι οι άντρες
Οι γυναίκες βλέπουν περισσότερους εφιάλτες απ’ ό,τι οι άνδρες, με συχνότερο όλων ότι ο ερωτικός σύντροφός τους τις απατά, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική δημοσκόπηση.
Οι κίνδυνοι της εγκυμοσύνης σε μεγάλη ηλικία
Η πρόοδος στην Ιατρική προσφέρει τη δυνατότητα τεκνοποίησης σε προχωρημένη ηλικία, αλλά υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες οι οποίες επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί.
Γυναίκες: Κάθε δεκαετία παχυσαρκίας και μεγαλύτερος κίνδυνος καρκίνου
Οι γυναίκες που παραμένουν παχύσαρκες επί περισσότερο από μία δεκαετία διατρέχουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο, προειδοποιεί διεθνής ομάδα επιστημόνων.
«Φάρμακο» η γυμναστική για τις εξάψεις της κλιμακτηρίου
Η συστηματική, έντονη γυμναστική μπορεί να καταπολεμήσει τις εξάψεις, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζει το σώμα την εσωτερική θερμοκρασία του και ελαττώνοντας τη συχνότητα και την έντασή τους, σύμφωνα με νέες μελέτες.
Οι γυναίκες αρχίζουν να αποδέχονται το σώμα τους
Στην εποχή των selfies και του βομβαρδισμού των νέων με (ρετουσαρισμένες) εικόνες αδύνατων διασημοτήτων, ολοένα περισσότερες γυναίκες νιώθουν πιο άνετα με το σώμα τους.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα