TA NEA Logo
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Όσο πιο πολλά παιδιά, τόσο λιγότερες τάσεις αυτοκτονίας
Όσο περισσότερα παιδιά αποκτά μια γυναίκα τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να αυτοκτονήσει. Οι επιστήμονες μελέτησαν στοιχεία 30 ετών για 1,3 εκατομμύριο μητέρες από την Ταϊβάν.
Πεντακόσια επικίνδυνα χημικά στο σώμα της γυναίκας
Πρόωρη εφηβεία σε ανήλικες και προβλήματα στην υγεία των ενήλικων γυναικών μπορούν να πυροδοτήσουν τα καθημερινά προϊόντα περιποίησης, όπως είναι το βερνίκι νυχιών, το σαμπουάν και το κραγιόν, αφού επηρεάζουν τις ορμόνες του σώματος.
Στα γονίδια ο καρκίνος του μαστού πριν από τα 40
Οι νεαρές γυναίκες με καρκίνο του μαστού έχουν αυξημένες πιθανότητες να φέρουν ένα μεταλλαγμένο γονίδιο, το οποίο τετραπλασιάζει τις πιθανότητές τους να παρουσιάσουν καρκίνο και στον άλλο μαστό, αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές.
«Γερά ποτήρια» οι μορφωμένες γυναίκες
Όσο υψηλότερο είναι το μορφωτικό επίπεδο μιας γυναίκας, τόσο περισσότερο το ρίχνει στο ποτό. Μπορεί, μάλιστα, να προβλέψει κάποιος τη μελλοντική σχέση με το ποτό, από τους βαθμούς ενός κοριτσιού στις πρώτες τάξεις του δημοτικού…
«Αδυνατίζει» τα μωρά η γυμναστική στην εγκυμοσύνη
Η ελαφριά άσκηση στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία του παιδιού μελλοντικά. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νέα Ζηλανδία.
Το έμβρυο ξεχωρίζει χαρές και λύπες της εγκύου
Η χαρά της εγκύου μεταδίδεται στο έμβρυο, ακριβώς όπως γίνεται και με τη θλίψη της, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ναγκασάκι στην Ιαπωνία οι οποίοι μελέτησαν την αντίδραση των εμβρύων σε δέκα εγκύους κατά το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.
«Έξυπνες» πλαστικές χωρίς νυστέρι
Νέες μέθοδοι της Αισθητικής Δερματολογίας και της Πλαστικής Χειρουργικής υπόσχονται - με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας - να ανανεώσουν το πρόσωπό μας και να αδυνατίσουν το σώμα μας με λιγότερο πόνο, πιο γρήγορα και με καλύτερη στόχευση.
Μύθος η «περιττή» μαστογραφία
Ο αριθμός των θανάτων που αποτρέπονται από τις μαστογραφίες είναι υπερδιπλάσιος από τη βλάβη που προκαλούν η υπερδιάγνωση και οι αχρείαστες θεραπείες. Αυτό αποδεικνύει νέα μελέτη που κάλυψε 80.000 γυναίκες για μία εικοσαετία και διαλύει τις αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της προληπτικής εξέτασης. Ο μαστογραφικός έλεγχος, όπως φαίνεται από νεότερα στοιχεία, σώζει τη ζωή δύο γυναικών για κάθε μία που μπορεί να έχει υποβληθεί σε αχρείαστη θεραπεία.
Μία ώρα γυμναστική την ημέρα έχουν ανάγκη οι γυναίκες
Οι γυναίκες που δεν θέλουν να  πάρουν βάρος λόγω ηλικίας,  πρέπει να βάλουν τη συστηματική γυμναστική στη ζωή τους - και να φροντίσουν να γυμνάζονται με μέτρια ένταση επί μία ώρα κάθε μέρα, συνιστούν αμερικανοί ερευνητές.
Ακτινοθεραπεία σε 30 λεπτά
Μια πρωτοποριακή θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού, με την οποία έξι εβδομάδες θεραπείας για την καταστροφή του όγκου περιορίζονται σε μία και μόνο θεραπεία της μισής ώρας, αποδεικνύεται επιτυχημένη στις πρώτες δοκιμές της σε ασθενείς, λένε βρετανοί γιατροί.
Οι γυναίκες πιο υπεύθυνες απέναντι στην πρόληψη
Οι γυναίκες παραπονούνται συχνότερα από τους άνδρες για θέματα που αφορούν την υγεία τους, ακόμη και όταν βρίσκονται σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Έτσι, πετυχαίνουν καλύτερη πρόληψη και μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης, αναφέρουν βρετανοί ειδικοί.
Οι άντρες με νταντά γίνονται άπιστοι
Όταν ένα μωρό το προσέχει νταντά και όχι η μητέρα του, έχει πολλές πιθανότητες ως ενήλικας να είναι άπιστος στη σχέση ή στο γάμο του.
Χάπι διώχνει τους πόνους περιόδου
Οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα χάπι που θα βοηθά τις γυναίκες με τα προβλήματα που παρουσιάζονται κάθε μήνα στη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως και κυρίως με τον πόνο. Το χάπι αυτό θα συμβάλλει επίσης στον περιορισμό των κραμπών οι οποίες παρατηρούνται κάθε μήνα περίπου στο 90% των νεαρών και μεσήλικων γυναικών.
Η μεσογειακή διατροφή αυξάνει τη γονιμότητα
«Σύμμαχος» στην αντιμετώπιση της γυναικείας υπογονιμότητας είναι η μεσογειακή διατροφή, σύμφωνα με έρευνα ολλανδών επιστημόνων.
Η μνήμη είναι γένους θηλυκού
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γυναικεία μνήμη είναι πιο δυνατή από την ανδρική και ότι είναι επίσης πιθανότερο να βελτιωθεί με το πέρασμα του χρόνου, ενώ η ανδρική φθίνει.
Οδηγός για να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης
Η επαναφορά στο αρχικό βάρος τους απασχολεί ιδιαίτερα τις γυναίκες που μόλις έφεραν στον κόσμο το παιδί τους. Το κλειδί είναι να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες και να μην περιμένει να χάσει σε λίγες ημέρες τα κιλά που πήρε σε εννέα μήνες.
Πότε οι γυναίκες προτιμούν... θηλυπρεπείς
Γυναίκες που διαμένουν σε χώρες με υγιή πληθυσμό έχουν ιδιαίτερη προτίμηση σε θηλυπρεπείς άντρες, σε αντίθεση με αυτές που κατοικούν σε χώρες με χαμηλό επίπεδο δημόσιας υγείας και προτιμούν τους… μάγκες.
Τα αντισυλληπτικά ωφελούν την υγεία!
Οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο και καρδιαγγειακά νοσήματα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη η οποία διήρκησε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες και πραγματοποιήθηκε σε 46.000 γυναίκες.
Ο βελονισμός καταπραϋνει την κατάθλιψη της κυήσεως
Μία στις τέσσερις γυναίκες εκδηλώνει κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά πολλές διστάζουν να πάρουν αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Τώρα, νέα μελέτη υποδηλώνει ότι ο βελονισμός θα μπορούσε να τις βοηθήσει.
Τι διεγείρει σεξουαλικά τις γυναίκες
Τα τελευταία χρόνια αποτελεί πρόκληση για τους επιστήμονες το να κατανοήσουν τι διεγείρει σεξουαλικά τις γυναίκες, διότι η γυναικεία σεξουαλικότητα φαίνεται να είναι πιο σύνθετη από την ανδρική.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα