TA NEA Logo
Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Η προετοιμασία για τη μαστογραφία
Το Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης των Γυναικών για την Υγεία (NWHIC) του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ παρέχει μερικές συμβουλές για να βοηθήσει τις γυναίκες να ετοιμαστούν για μια μαστογραφία.
Κοντές και παχουλές οι γυναίκες του μέλλοντος
Οι γυναίκες του μέλλοντος είναι πιθανό ότι θα είναι λίγο πιο κοντές και πιο «γεμάτες», να έχουν πιο υγιή καρδιά και να μπορούν να κυοφορήσουν σε μεγαλύτερη ηλικία. Αμερικανική έρευνα διαπιστώνει πως οι άνθρωποι συνεχίζουν να εξελίσσονται, αργά αλλά σταθερά.
Λιγότερο στρες, περισσότερες εγκυμοσύνες
«Χαλαρώστε». Πρόκειται για μία από τις πιο συχνές «ιατρικές» εκφράσεις, που σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σε Συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Ιατρικής Αναπαραγωγής στην Ατλάντα, θα πρέπει να εφαρμόσουν όσες πραγματικά επιθυμούν να μείνουν έγκυες.
Η ζυγαριά «συμπαθεί» τους άνδρες
Ο κ. Βασίλης Κοψαχείλης και η σύζυγός του Αλεξάνδρα Κοψαχείλη-Αξιώτη κατά καιρούς αποφασίζουν να βάλουν τη διατροφή τους σε αυστηρό πρόγραμμα. «Αν και δεν το τηρούμε πάντα», συμπληρώνουν. «Η ευθύνη βαρύνει και τους δύο», παραδέχεται ο κ. Κοψαχείλης.
Όλα τα μωρά στην... κούνια τους
Να μοιράζεται ο γονιός το κρεβάτι του με το μωρό του; Ή να μην το μοιράζεται; Αυτό είναι το ερώτημα έπειτα από τη δημοσιοποίηση νέας βρετανικής έρευνας, που δείχνει πως το να κοιμάται ένα βρέφος στη γονική κλίνη αυξάνει τον κίνδυνο του συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου.
Οι διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού
Σύμφωνα με στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, περίπου 32.000 θάνατοι από καρκίνο του μαστού θα μπορούσαν να αποφεύγονται ετησίως, εάν εφαρμόζονταν καλύτερες πρακτικές τακτικού προληπτικού ελέγχου στον γυναικείο πληθυσμό.
Η μαριχουάνα μειώνει τη λίμπιντο
Η καθημερινή χρήση μαριχουάνας μειώνει όχι μόνο τη διάθεση για σεξ, αλλά και τον οργασμό των αντρών. Όσον αφορά τις γυναίκες, ωθούνται στην σύντομη εναλλαγή συντρόφων, σύμφωνα με έρευνα Πανεπιστημίου στην Αυστραλία.
Ο καρκίνος της εγκύου μπορεί να περάσει στο έμβρυο
Βρετανοί και Ιάπωνες ερευνητές απέδειξαν για πρώτη φορά ότι τα καρκινικά κύτταρα της εγκύου μπορεί να μεταδοθούν στο έμβρυο που κυοφορεί. Τα καλά νέα είναι ότι αυτό συμβαίνει πάρα πολύ σπάνια και οι αληθινές πιθανότητες της μετάδοσης είναι ελάχιστες.
Οι αντιρυτιδικές που αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου
Αρκετές από τις αντιρυτιδικές κρέμες που χρησιμοποιούνται ευρέως μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο πρόκλησης καρκίνο του δέρματος, σύμφωνα με την Αμερικανική Συμμαχία για την Πρόληψη του Καρκίνου.
Τα ψηλά τακούνια πληγώνουν για πάντα τα πόδια
Μερικές γυναίκες λατρεύουν τα παπούτσιά τους τόσο πολύ, ώστε θυσιάζουν τα πόδια τους για πάντα. Αυτό είναι το συμπέρασμα μίας νέας μελέτης, η οποία έδειξε πως όσες φορούν ψηλά τακούνια μια ζωή, υποφέρουν τα πάνδεινα μετά τα 60 τους...
Διατροφή και άσκηση διώχνουν την οστεοπόρωση
Κόψτε από παιδιά το αλάτι για να έχετε γερά οστά και κάνετε τάι τσι για να προλάβετε τις συνέπειες της οστεοπόρωσης! Αυτά είναι μερικά από τα νέα επιστημονικά ευρήματα σχετικά με τη νόσο που προσβάλλει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Ελληνίδες.
Σημαντική για την επιβίωση η μαστογραφία
Οι γυναίκες οι οποίες δεν έχουν ποτέ υποβληθεί σε μαστογραφία είναι πολύ πιθανότερο να καταλήξουν από τη νόσο σε σύγκριση με τις γυναίκες που υποβάλλονται τακτικά στην εξέταση, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση αμερικανών επιστημόνων.
Το ποδόσφαιρο η καλύτερη άσκηση για... τις γυναίκες
Ιδιαίτερα ευεργετικό είναι το ποδόσφαιρο για τις γυναίκες, αφού σύμφωνα με νέα μελέτη του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, όσες παίζουν ποδόσφαιρο είναι πιο δυνατές και έχουν καλύτερη καρδιακή λειτουργία συγκριτικά με όσες συνηθίζουν ασχολούνται με κάποιο άλλο άθλημα.
Νέα όπλα κατά του καρκίνου του μαστού
Νέα αποτελεσματικά φάρμακα, διαγνωστικά μηχανήματα για αναίμακτες βιοψίες και γονιδιακές μέθοδοι για την πρόγνωση της νόσου, αποτελούν τις τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του πιο συχνού γυναικείου καρκίνου. Ο καρκίνος αυτός συνεχίζει, όμως, να αυξάνεται στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Μήνα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, έλληνες ειδικοί ενημερώνουν για τις νέες εξελίξεις στην πρόληψη, στη διάγνωση και στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.
Εγκρίθηκαν τα δύο πρώτα εμβόλια για τη νέα γρίπη
Έγκριση κυκλοφορίας των δύο εμβολίων Pandemrix και Focetria κατά της νέας γρίπης Η1Ν1 ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μετά την θετική γνωμοδότηση που έδωσε την Παρασκευή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΕΑ).
Προβλήματα υγείας αναπτύσσουν τα παιδιά εργαζόμενων μητέρων
Ανθυγιεινές συνήθειες αποκτούν τα παιδιά των εργαζόμενων μητέρων που αργότερα εξελίσσονται σε «κακή υγεία» ενώ οι μητέρες που ασχολούνται τον απαραίτητο χρόνο με την ανάπτυξη των παιδιών τους «μεγαλώνουν γερά παιδιά»!
Νέα γρίπη: Άρχισαν οι δοκιμές των εμβολίων σε εγκύους
Οι έγκυοι έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν εάν μολυνθούν από τον ιό Α(Η1Ν1) σε σχέση με το γενικό πληθυσμό. Επιπλέον, τα ποσοστά θνησιμότητας των εγκύων από τη νέα γρίπη είναι υψηλά και φτάνουν στο 6% των θυμάτων. Γι' αυτό και το πανδημικό εμβόλιο άρχισε να δοκιμάζεται σε αυτές.
«Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ανίκητος»
Περίπου 6.000 άτομα κάθε ηλικίας, γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο, φίλοι και συγγενείς έλαβαν μέρος στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών με Μαρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» να φέρουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «Susan G. Κomen Race for the Cure Series».
Καρκίνο λόγω παχυσαρκίας παθαίνουν οι Ευρωπαίοι
Περισσότεροι από 124.000 Ευρωπαίοι εμφάνισαν καρκίνο πέρσι, λόγω του υπερβολικού σωματικού βάρους, ενώ τα αυξημένα επίπεδα λίπους απειλούν να προσθέσουν στη λίστα αυτή ακόμη δεκάδες χιλιάδες περιστατικά.
Μην αφήνετε το μωρό να κλαίει όλη τη νύχτα
Πώς να κάνετε το μωρό σας να κοιμηθεί όταν η μέθοδος «αφήστε το να κλάψει», η μοναδική που γνωρίζουν οι περισσότεροι γονείς, είναι τόσο ανελέητη; Κι όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ιντεπέντεντ» υπάρχουν λιγότερο σκληροί τρόποι, όπως βεβαιώνει μια εξαντλημένη μητέρα ενός μωρού 15 μηνών.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα