TA NEA Logo
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Οι άντρες όντως δεν κλαίνε, αλλά οι γυναίκες...
Το... αυτονόητο επιβεβαίωσαν Γερμανοί επιστήμονες, οι οποίοι αναλύοντας παλαιότερες μελέτες διαπίστωσαν πως οι γυναίκες όχι μόνον κλαίνε πολύ πιο συχνά από τους άνδρες, αλλά και για περισσότερη ώρα και με πιο δραματικό τρόπο! Συνολικά, οι γυναίκες κλαίνε 30 έως 64 φορές τον χρόνο, ενώ οι άντρες μόλις 6 έως 17!
Βρήκαν το μυστικό του πετυχημένου γάμου
Το μυστικό για έναν πετυχημένο γάμο είναι μια γυναίκα πιο έξυπνη από τον άντρα και τουλάχιστον πέντε χρόνια μικρότερή του. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Βρετανοί ερευνητές που παρακολούθησαν από κοντά την ζωή 1.000 ζευγαριών.
Πως να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης
Ένα από τα πράγματα που απασχολεί ιδιαιτέρως τις γυναίκες που αποκτούν παιδιά είναι πως θα απαλλαγούν από τα κιλά της εγκυμοσύνης. Προσοχή όμως: οι ανάγκες σε θερμίδες μιας γυναίκας που δεν θηλάζει είναι διαφορετικές από αυτές κάποιας που θηλάζει.
Τα γαλακτοκομικά αδυνατίζουν
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα τυριά παχαίνουν. Ερευνητές όμως από την Αυστραλία κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα γαλακτοκομικά τελικά… αδυνατίζουν.
Κυκλοφόρησε συσκευή ανίχνευσης γόνιμων ημερών
Ελπίδες δίνουν στα ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, οι οποίοι δημιούργησαν μια εύχρηστη συσκευή που ανιχνεύει τις γόνιμες ημέρες των γυναικών με εκπληκτική ακρίβεια.
Η προετοιμασία για τη μαστογραφία
Το Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης των Γυναικών για την Υγεία (NWHIC) του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ παρέχει μερικές συμβουλές για να βοηθήσει τις γυναίκες να ετοιμαστούν για μια μαστογραφία.
Κοντές και παχουλές οι γυναίκες του μέλλοντος
Οι γυναίκες του μέλλοντος είναι πιθανό ότι θα είναι λίγο πιο κοντές και πιο «γεμάτες», να έχουν πιο υγιή καρδιά και να μπορούν να κυοφορήσουν σε μεγαλύτερη ηλικία. Αμερικανική έρευνα διαπιστώνει πως οι άνθρωποι συνεχίζουν να εξελίσσονται, αργά αλλά σταθερά.
Λιγότερο στρες, περισσότερες εγκυμοσύνες
«Χαλαρώστε». Πρόκειται για μία από τις πιο συχνές «ιατρικές» εκφράσεις, που σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σε Συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Ιατρικής Αναπαραγωγής στην Ατλάντα, θα πρέπει να εφαρμόσουν όσες πραγματικά επιθυμούν να μείνουν έγκυες.
Η ζυγαριά «συμπαθεί» τους άνδρες
Ο κ. Βασίλης Κοψαχείλης και η σύζυγός του Αλεξάνδρα Κοψαχείλη-Αξιώτη κατά καιρούς αποφασίζουν να βάλουν τη διατροφή τους σε αυστηρό πρόγραμμα. «Αν και δεν το τηρούμε πάντα», συμπληρώνουν. «Η ευθύνη βαρύνει και τους δύο», παραδέχεται ο κ. Κοψαχείλης.
Όλα τα μωρά στην... κούνια τους
Να μοιράζεται ο γονιός το κρεβάτι του με το μωρό του; Ή να μην το μοιράζεται; Αυτό είναι το ερώτημα έπειτα από τη δημοσιοποίηση νέας βρετανικής έρευνας, που δείχνει πως το να κοιμάται ένα βρέφος στη γονική κλίνη αυξάνει τον κίνδυνο του συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου.
Οι διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού
Σύμφωνα με στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, περίπου 32.000 θάνατοι από καρκίνο του μαστού θα μπορούσαν να αποφεύγονται ετησίως, εάν εφαρμόζονταν καλύτερες πρακτικές τακτικού προληπτικού ελέγχου στον γυναικείο πληθυσμό.
Η μαριχουάνα μειώνει τη λίμπιντο
Η καθημερινή χρήση μαριχουάνας μειώνει όχι μόνο τη διάθεση για σεξ, αλλά και τον οργασμό των αντρών. Όσον αφορά τις γυναίκες, ωθούνται στην σύντομη εναλλαγή συντρόφων, σύμφωνα με έρευνα Πανεπιστημίου στην Αυστραλία.
Ο καρκίνος της εγκύου μπορεί να περάσει στο έμβρυο
Βρετανοί και Ιάπωνες ερευνητές απέδειξαν για πρώτη φορά ότι τα καρκινικά κύτταρα της εγκύου μπορεί να μεταδοθούν στο έμβρυο που κυοφορεί. Τα καλά νέα είναι ότι αυτό συμβαίνει πάρα πολύ σπάνια και οι αληθινές πιθανότητες της μετάδοσης είναι ελάχιστες.
Οι αντιρυτιδικές που αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου
Αρκετές από τις αντιρυτιδικές κρέμες που χρησιμοποιούνται ευρέως μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο πρόκλησης καρκίνο του δέρματος, σύμφωνα με την Αμερικανική Συμμαχία για την Πρόληψη του Καρκίνου.
Τα ψηλά τακούνια πληγώνουν για πάντα τα πόδια
Μερικές γυναίκες λατρεύουν τα παπούτσιά τους τόσο πολύ, ώστε θυσιάζουν τα πόδια τους για πάντα. Αυτό είναι το συμπέρασμα μίας νέας μελέτης, η οποία έδειξε πως όσες φορούν ψηλά τακούνια μια ζωή, υποφέρουν τα πάνδεινα μετά τα 60 τους...
Διατροφή και άσκηση διώχνουν την οστεοπόρωση
Κόψτε από παιδιά το αλάτι για να έχετε γερά οστά και κάνετε τάι τσι για να προλάβετε τις συνέπειες της οστεοπόρωσης! Αυτά είναι μερικά από τα νέα επιστημονικά ευρήματα σχετικά με τη νόσο που προσβάλλει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Ελληνίδες.
Σημαντική για την επιβίωση η μαστογραφία
Οι γυναίκες οι οποίες δεν έχουν ποτέ υποβληθεί σε μαστογραφία είναι πολύ πιθανότερο να καταλήξουν από τη νόσο σε σύγκριση με τις γυναίκες που υποβάλλονται τακτικά στην εξέταση, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση αμερικανών επιστημόνων.
Το ποδόσφαιρο η καλύτερη άσκηση για... τις γυναίκες
Ιδιαίτερα ευεργετικό είναι το ποδόσφαιρο για τις γυναίκες, αφού σύμφωνα με νέα μελέτη του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, όσες παίζουν ποδόσφαιρο είναι πιο δυνατές και έχουν καλύτερη καρδιακή λειτουργία συγκριτικά με όσες συνηθίζουν ασχολούνται με κάποιο άλλο άθλημα.
Νέα όπλα κατά του καρκίνου του μαστού
Νέα αποτελεσματικά φάρμακα, διαγνωστικά μηχανήματα για αναίμακτες βιοψίες και γονιδιακές μέθοδοι για την πρόγνωση της νόσου, αποτελούν τις τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του πιο συχνού γυναικείου καρκίνου. Ο καρκίνος αυτός συνεχίζει, όμως, να αυξάνεται στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Μήνα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, έλληνες ειδικοί ενημερώνουν για τις νέες εξελίξεις στην πρόληψη, στη διάγνωση και στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.
Εγκρίθηκαν τα δύο πρώτα εμβόλια για τη νέα γρίπη
Έγκριση κυκλοφορίας των δύο εμβολίων Pandemrix και Focetria κατά της νέας γρίπης Η1Ν1 ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μετά την θετική γνωμοδότηση που έδωσε την Παρασκευή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΕΑ).
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα