TA NEA Logo
Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Η παχυσαρκία σχετίζεται (και) με τον καρκίνο του ενδομητρίου
Κάθε γυναίκα έχει μία στις 41 πιθανότητες να αναπτύξει καρκίνο του ενδομητρίου κάποια στιγμή στη ζωή της (συνήθως μετά την ηλικία των 55 ετών), αλλά αν είναι παχύσαρκη και έχει την τελευταία έμμηνο ρύση πριν από τα 45 της χρόνια, ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται κατά 22 φορές, αναφέρει η επιθεώρηση «Οbstetrics & Gynecology».
Γέννησε το παιδί της κόρης της
Το περασμένο Σάββατο έγινε στη χώρα μας πραγματικότητα η γνωστή ρήση: «του παιδιού μου το παιδί, είναι δύο φορές παιδί μου». Μια Ελληνίδα μητέρα κυοφόρησε τα έμβρυα της κόρης της, καθώς η ίδια δεν μπορούσε να κυοφορήσει αφού γεννήθηκε χωρίς κόλπο και χωρίς μήτρα…
Προσωρινή διαταραχή στη σκέψη προκαλεί η κλιμακτήριος
Τελικά, έχουν δίκιο οι γυναίκες που μπαίνουν στην κλιμακτήριο και παραπονούνται ότι ο εγκέφαλός τους μοιάζει να μη λειτουργεί τόσο καλά όσο παλαιότερα. Νέα μελέτη δείχνει πως το μυαλό τους... αργεί να «πάρει μπρος» - ευτυχώς όμως η διαταραχή αυτή είναι προσωρινή.
Η οικονομική κρίση ωθεί τις Ελληνίδες στον θηλασμό!
«Ναι» στον θηλασμό λένε οι Ελληνίδες, κάνοντας στροφή 180 μοιρών αφού μέχρι πρόσφατα έδειχναν σαφή προτίμηση στο μπιμπερό! Οι ειδικοί αποδίδουν αυτή την αλλαγή στάσης κυρίως στην οικονομική κρίση, ελπίζουν ωστόσο πως ο βρεφικός θηλασμός θα γίνει στο μέλλον ο κανόνας…
Οι έγκυοι ευάλωτες στη νέα γρίπη
Ο θάνατος μιας 38χρονης γυναίκας στη Σκωτία – του πρώτου θύματος της νέας γρίπης στην Ευρώπη – φέρνει στο προσκήνιο τους κινδύνους που κρύβει η νόσος για τις εγκύους. Ευτυχώς, υπάρχουν μέτρα που μπορούν να λάβουν οι γυναίκες για να προστατεύσουν τον εαυτό και τα αγέννητα μωρά τους.
Ένα στα έξι ζευγάρια δυσκολεύονται να αποκτήσουν παιδί
Ένα στα έξι ζευγάρια παραγωγικής ηλικίας αδυνατούν να αποκτήσουν παιδί, αλλά οι ειδικοί τονίζουν πως με τη βοήθεια της επιστήμης το παρόν και το μέλλον της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι πολλά υποσχόμενο…
SOS για την μεγάλη αιμορραγία στην περίοδο
Οι διαταραχές στην ικανότητα του αίματος να πήζει συχνά μένουν αδιάγνωστες στις γυναίκες, προειδοποιεί ομάδα Αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι κατάρτισαν έναν κατάλογο με ύποπτα συμπτώματα. Ο κατάλογος αυτός, που δημοσιεύεται online στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Μαιευτικής και Γυναικολογίας», δεν απευθύνεται μόνο στους γιατρούς.
Η τελειομανία «τιμωρεί» τις γυναίκες
Οι περισσότερες γυναίκες είναι πιθανότερο να νιώθουν αισθήματα ανεπάρκειας, είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά τους, λόγω της τελειομανίας που τις διακατέχει, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που έδειξε ότι η μία στις τρεις νιώθουν ότι δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις που οι ίδιες έχουν θέσει στον εαυτό τους όσον αφορά την οικογένεια και το επάγγελμά τους.
Και οι άντρες παθαίνουν κατάθλιψη...
Ολοένα περισσότεροι άντρες στρέφονται στους ειδικούς ζητώντας βοήθεια, στήριξη και λύση στο πρόβλημα κατάθλιψης που αντιμετώπιζαν οι ίδιοι ή κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο. Οι περισσότεροι είναι άνθρωποι παραγωγικής ηλικίας και κάτοικοι αστικών περιοχών.
Λιγότερο ευτυχισμένες οι γυναίκες
Τα τελευταία 40 χρόνια οι γυναίκες έχουν κατακτήσει πολλά οχυρά. Η γυναίκα του 2009 έχει σε σύγκριση με τη γυναίκα της δεκαετίας του 1970 καλύτερη μόρφωση, καλύτερο μισθό, μεγαλύτερη σεξουαλική και αναπαραγωγική ελευθερία, σαφώς μεγαλύτερη δυνατότητα αυτοδιάθεσης. Γιατί λοιπόν δεν είναι περισσότερο ευτυχισμένη; Γιατί είναι συχνά λιγότερο ευτυχισμένη;
Οι επιπλοκές της κύησης πιο συχνές με τα αγόρια
Μια παλιά λαϊκή ρήση πρεσβεύει ότι μια δύσκολη εγκυμοσύνη σημαίνει πως το μωρό θα είναι αγόρι. Την αλήθεια του ισχυρισμού αυτού διερεύνησαν τα τελευταία χρόνια αρκετές μελέτες, στις οποίες εξετάστηκαν δεκάδες χιλιάδες γεννήσεις και οι τυχόν επιπλοκές τους.
Shopping therapy λόγω... οικονομικής κρίσης κάνουν οι γυναίκες
Στις περιόδους κρίσης, οι γυναίκες ψωνίζουν ακόμη περισσότερο από ό,τι συνήθως. Οι ίδιες εξηγούν, στο πλαίσιο επιστημονικής έρευνας, πως η κρίση τους φέρνει μελαγχολία και προσπαθούν να την καταπολεμήσουν με… shopping therapy.
Υπάρχει ερωτική ζωή μετά την εμμηνόπαυση
Oι αμφιβολίες για την ασφάλεια της ορμονοθεραπείας μετά την εμμηνόπαυση, δεν έχουν επισκιάσει ένα από τα πιο βασανιστικά ερωτηματικά των γυναικών μιας κάποιας ηλικίας: πόσο θα  επηρεάσει η κλιμακτήριος την ερωτική τους ζωή.
Συχνότερους οργασμούς έχουν γυναίκες με υψηλό Ε.Q.
Οι γυναίκες που έχουν υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης (E.Q.), απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ και έχουν συχνότερους οργασμούς.
Πως να έχετε καλή σχέση με το ταίρι σας
Είναι πολύ απλό, πολύ εύκολο να μας λένε τι πρέπει να κάνουμε: να είμαστε πιο καλοί, πιο στοργικοί, πιο ανεκτικοί. Όμως αυτές οι οδηγίες που δίνονται καλοπροαίρετα είναι εν τέλει τόσο γενικευμένες, ώστε καταλήγουν χωρίς ουσία. Ίσως να μας βοηθούσε περισσότερο το να κατανοήσουμε τι να «μην» κάνουμε...
Αναζητώντας τη μαγική φόρμουλα κατά των ρυτίδων
Ο πόλεμος με τις ρυτίδες τελειωμό δεν έχει. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, η πρόοδος στην ιατρική και την τεχνολογία έχει δημιουργήσει νέες προοπτικές για την επιστήμη σε έναν τομέα που ενδιαφέρει ανεξαιρέτως όλους τους ανθρώπους και αποφέρει μεγάλα κέρδη στις εταιρείες καλλυντικών.
Η κίνηση συντομεύει τον τοκετό
Οι έγκυοι που παραμένουν ξαπλωμένες κατά το πρώτο στάδιο του τοκετού μπορεί να τον επιβραδύνουν, αλλά εάν κάθονται, στέκονται όρθιες ή περπατούν, μπορεί να τον επιταχύνουν με ασφάλεια, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
«Η μητέρα μου θα γεννήσει τα παιδιά μου»
Τα τελευταία χρόνια περίπου 50 ζευγάρια στη χώρα μας έχουν επισκεφθεί τα δικηγορικά γραφεία, προκειμένου να πάρουν τη δικαστική άδεια που θα τους επιτρέψει να κινήσουν τις διαδικασίες για την παρένθετη μητρότητα.
Βραβεία «L’Oreal Unesco» για γυναίκες επιστήμονες
Για τις γυναίκες επιστήμονες των θετικών και υλικώνεπιστημών τα πέντε βραβεία L’Oreal Unesco θεωρούνται πολύ σημαντικά. Όχι μόνο γιατί το χρηματικό ποσό των 100.000 δολαρίων που τα συνοδεύει. Όχι μόνο επειδή οι υποψήφιες επιλέγονται από τη λίστα των υποψηφίων για Νόμπελ.Αλλά επειδή είναι τα μοναδικά βραβεία που αφορούν επιστήμονες από όλες τις ηπείρους.
Όταν η έγκυος έχει ηπατίτιδα...
Η ηπατίτιδα Β είναι επικίνδυνη για τα νεογέννητα και τα μωρά. Εάν μία έγκυος είναι φορέας του ιού που την προκαλεί, μπορεί να την μεταδώσει στο μωρό της, υπονομεύοντας έτσι τη μελλοντική του υγεία. Ευτυχώς, με την έγκαιρη ανίχνευση του προβλήματος και την κατάλληλη θεραπεία, η μετάδοση αυτή μπορεί να αποτραπεί.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα