TA NEA Logo
Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Οι ουλές γοητεύουν τις γυναίκες
Οι ουλές στο ανδρικό πρόσωπο αποδεικνύεται πως…τραβούν τις γυναίκες σαν μαγνήτης! Απόδειξη; Σύμφωνα με ένα νέο επιστημονικό εύρημα οι άνδρες είναι κατά 6% ακόμα πιο γοητευτικοί αν έχουν «σημαδεμένο» πρόσωπο!
Τα 6 ταμπού της γυναικείας υγείας
Συχνά αέρια, οσμή του αιδοίου, συχνοουρία, υπερβολική εφίδρωση και άλλες καταστάσεις προκαλούν αμηχανία στις γυναίκες. Και φυσικά καμία δεν θέλει να μιλήσει γι’ αυτές, απλώς, για λόγους… image! Ωστόσο, η σιωπή ίσως να μην είναι και η καλύτερη ιδέα, μια που σε όλα τα προβλήματα, υπάρχουν λύσεις.
Τρυφερότητα - στρες = 1 - 0
Οι αγκαλιές και τα φιλιά είναι το αντίδοτο του στρες: σύμφωνα με νέα μελέτη τα ζευγάρια που αγκαλιάζονται, φιλιούνται και βρίσκουν τρόπους να έρχονται κοντά σε καθημερινή βάση έχουν λιγότερες ορμόνες του στρες να κυκλοφορούν στο οργανισμό τους!
SΟS για καρκίνο λόγω... έλλειψης ύπνου
Η συχνή άσκηση μπορεί να περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στις γυναίκες, αλλά τα οφέλη μπορεί να χαθούν εάν οι κυρίες δεν κοιμούνται αρκετά. Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, ο ύπνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου ακόμα και στις ασκούμενες γυναίκες.
Καρκίνος μαστού από εμφυτεύματα σιλικόνης
Μέχρι σήμερα θεωρούνταν απολύτως ασφαλή. Ωστόσο, τα αποτελέσματα μίας νέας επιστημονικής μελέτης έρχονται να ενοχοποιήσουν για πρόκληση καρκίνου του μαστού τα ενθέματα σιλικόνης που τοποθετούνται για την αύξηση του στήθους. Μάλιστα οι ειδικοί επισημαίνουν πως προκαλούν στο μαστό συγκεκριμένη μορφή «λεμφώματος από μεγάλα Τ-κύτταρα».
Οι γυναίκες κρυώνουν πιο εύκολα
Κρύα χέρια- ζεστή καρδιά λένε για τις γυναίκες κι έχουν δίκιο. Δεν είναι μύθος. Οι γυναίκες κρυώνουν πιο εύκολα απ΄ ό,τι οι άνδρες και αυτό συνδέεται κυρίως με τις ορμόνες. Όμως, η αίσθηση του κρύου δεν είναι μόνο θέμα ορμονικό αλλά και διατροφής, ύπνου ακόμη και ψυχολογικό.
Προστασία από τον καρκίνο του μαστού
Οι έντονες δραστηριότητες φαίνεται να προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού τις νεαρές γυναίκες οι οποίες έχουν φυσιολογικό σωματικό βάρος, σύμφωνα με μία νέα, μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Breast Cancer Research».
Η υγεία των μαστών στο μικροσκόπιο
Το να ελπίζει μια γυναίκα ότι είναι προστατευμένη από τον καρκίνο του μαστού επειδή είναι γερή και δυνατή, τρώει σωστά και γυμνάζεται συστηματικά, είναι απλώς μια ελπίδα. Καμία γυναίκα δεν έχει ανοσία στον καρκίνο του μαστού και η έγκαιρη λήψη μέτρων μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Η μόδα είναι... ανθυγιεινή!
Οι ευρύχωρες τσάντες με... ταυτότητα, τα ψηλά τακούνια που προσδίδουν θηλυκότητα, τα αποκαλυπτικά ρούχα αλλά και τα ελκυστικά εσώρουχα πρωταγωνιστούν στη γκαρνταρόμπα των γυναικών. Οι γιατροί ωστόσο υπογραμμίζουν πως πολλές φορές καταδικάζουν κατ' αυτό τον τρόπο το σώμα τους στον πόνο...
10 SΟS για την οστεοπόρωση
Το γάλα υπερτερεί στην πρόληψη της οστεοπόρωσης από τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τις άλλες πηγές ασβεστίου, καθώς αποδεικνύεται ότι φτιάχνει πιο γερά οστά στα κορίτσια κατά την εφηβεία. Επίσης δέκα λεπτά έκθεση στον ήλιο κάθε μεσημέρι είναι απολύτως απαραίτητη...
Μύθοι και αλήθειες για την οστεοπόρωση
Τριπλασιάστηκε η συχνότητα της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια, όπως δείχνει μακροχρόνια πανεπιστημιακή έρευνα. Οκτακόσιες χιλιάδες Ελληνίδες υπολογίζεται ότι έχουν υποστεί τουλάχιστον ένα κάταγμα που οφείλεται σε οστεοπόρωση. Η ανεύρεση των αιτίων πρόκλησης της οστικής απώλειας, με αποτέλεσμα την οστεοπόρωση, έχει μεγάλο πρακτικό ενδιαφέρον για τους επιστήμονες. Νέα φάρμακα έχουν ήδη δρομολογηθεί με βάση τις νέες ανακαλύψεις και περισσότερα βρίσκονται στο στάδιο της εργαστηριακής και κλινικής έρευνας. Ο καθηγητής Ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Οστεοπόρωσης κ. Γεώργιος Π. Λυρίτης ενημερώνει για τα πιο σημαντικά πρόσφατα ευρήματα σχετικά με την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία της νόσου που απειλεί τα οστά μας. Οι νέες επιστημονικές έρευνες καταρρίπτουν τις παλιές αντιλήψεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της πάθησης.
Όταν η γυναίκα μπαίνει στην κλιμακτήριο...
Όταν μια γυναίκα γίνεται εμμηνοπαυσική, προσβλέπει σε τουλάχιστον άλλα 30 χρόνια υγιούς και παραγωγικής ζωής, την οποία όμως χαρακτηρίζει η έλλειψη των οιστρογόνων - με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για το σώμα και την ψυχή της...
Η μητρότητα κάνει καλό στον εγκέφαλο
Η απόκτηση ενός παιδιού ανανεώνει τον εγκέφαλο μιας γυναίκας, βελτιώνει την πνευματική της υγεία και την ευστροφία της. Έτσι η μητρότητα μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές που διαρκούν πολύ και προστατεύουν από τις εκφυλιστικές ασθένειες που εμφανίζονται με την πάροδο των ετών.
Κερδίζουμε τη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού
Νέα, αποτελεσματικά φάρμακα, νέες χειρουργικές τεχνικές και νέες γνώσεις για την πρώιμη πρόληψη του καρκίνου του μαστού δίνουν βάσιμες ελπίδες στη μάχη κατά του πιο συχνού και φονικού καρκίνου των γυναικών.
Προστασία για μάνα και παιδί με ένα εμβόλιο
Οι έγκυοι που κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο δεν προστατεύουν μόνον τον εαυτό τους από τη γρίπη και τις επιπλοκές της, αλλά και τα νεογέννητα μωρά τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα παυσίπονα προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού
Οι γυναίκες που παίρνουν συστηματικά και επί σειρά ετών παυσίπονα φάρμακα, όπως η ασπιρίνη και η ιβουπροφαίνη, διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μια διεθνή μελέτη στην οποία αναλύθηκαν στοιχεία από σχεδόν 2,8 εκατομμύρια γυναίκες.
Φοβούνται, αλλά δεν εξετάζονται για καρκίνο του μαστού
Αν και ο καρκίνος του μαστού παραμένει η πιο συχνή απειλή για την κάθε γυναίκα, οι Ελληνίδες φαίνεται να «κλείνουν τα μάτια». Όπως προκύπτει από νέα μελέτη, οι γυναίκες στη χώρας μας δηλώνουνμεν,πως «τρέμουν» στην ιδέα ότι κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί να ασθενήσουν, παρόλα αυτά αποφεύγουν τις προληπτικές εξετάσεις.
Οι 5 σωτήριες εξετάσεις για τη γυναίκα
Τα ιατρικά τεστ στο πλαίσιο των προληπτικών εξετάσεων έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ, ώστε να προλαμβάνουν έγκαιρα ένα μεγάλο αριθμό ασθενειών που ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την ίδια τη ζωή.
Στη νοημοσύνη του παιδιού επιδρά το στρες της εγκύου
Επιπτώσεις στη διανοητική ανάπτυξη των παιδιών μπορεί να επιφέρει το στρες της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Αντισύλληψη: Απορίες, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
Ο πραγματικός ρόλος της αντισύλληψη είναι να βοηθήσει ένα ζευγάρι να χαρεί τον έρωτα μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Σε κάθε άλλη περίπτωση η χρήση προφυλακτικού είναι επιτακτική. Οι επεμβατικές και φαρμακευτικές μέθοδοι που διατίθενται σήμερα είναι αρκετές, σύνθετες και δημιουργούν, εκ των υστέρων, πολλές απορίες και… εγκυμοσύνες, ενώ η κάθε μία έχει πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Ο κ. Θεόδωρος Αγοραστός, καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ρίχνει φως σε όλους τους μύθους και τις απορίες.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα