TA NEA Logo
Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Γυναίκα από την Αυστραλία έγινε για πρώτη φορά μητέρα στα 63 της
Μία γυναίκα από την Τασμανία έγινε η γηραιότερη νέα μητέρα στην Αυστραλία, αφού απέκτησε το πρώτο της παιδί σε ηλικία 63 ετών, επαναφέροντας στο προσκήνιο τα ηθικά διλήμματα για την τεκνοποίηση σε προχωρημένη ηλικία.
Ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα για σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών
Για να διαγνωστεί μία γυναίκα με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών δεν αρκεί να υπάρχουν κύστεις στις ωοθήκες της. Θα πρέπει επίσης να έχει ασταθή περίοδο ή/και υπερπαραγωγή ορισμένων ορμονών (ανδρογόνων).
Πιο γόνιμες οι γυναίκες που έχουν βγάλει τις αμυγδαλές τους
Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε χειρουργική αφαίρεση των αμυγδαλών ή της σκωληκοειδούς απόφυσης σε νεαρή ηλικία μπορεί να έχουν μεγαλώνοντας περισσότερες πιθανότητες εγκυμοσύνης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι κολπικές πλύσεις διπλασιάζουν τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών
Οι γυναίκες που κάνουν κολπικές πλύσεις διατρέχουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο των ωοθηκών σε σχέση με όσες δεν κάνουν, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
Τι χρειάζονται οι γυναίκες τον οργασμό;
Είναι ένα μυστήριο που ταλανίζει τους ειδικούς εδώκαι αιώνες: γιατί έχουν οι γυναίκες οργασμό; Σε τι τις εξυπηρετεί από βιολογικής πλευράς; Την απάντηση πιστεύουν ότι βρήκαν δύο επιστήμονες από τις ΗΠΑ και είναι μάλλον απρόσμενη.
Ζουν περισσότεροι οι γυναίκες με καθυστερημένη ήβη και κλιμακτήριο
Οι γυναίκες που αποκτούν σε σχετικά μεγάλη ηλικία έμμηνο ρύση και μπαίνουν αργά στην εμμηνόπαυση έχουν περισσότερες πιθανότητες να φθάσουν στα 90 τους χρόνια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Έλληνες επιστήμονες «αντέστρεψαν» την κλιμακτήριο
Επιστήμονες από την Ελλάδα υποστηρίζουν ότι κατόρθωσαν να αντιστρέψουν με επιτυχία την εμμηνόπαυση, «ανανεώνοντας» τις ωοθήκες των γυναικών.
Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό από «κατεψυγμένη ωοθήκη»
Μία 33χρονη από το Εδιμβούργο που είχε διαγνωστεί με καρκίνο πριν από 11 χρόνια, έγινε η πρώτη γυναίκα στη Βρετανία που αποκτά μωρό έπειτα από κατάψυξη ωοθηκικού ιστού.
H λήψη πολυβιταμινών στην εγκυμοσύνη «δεν είναι απαραίτητη»
Η λήψη πολυβιταμινών στη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι απαραίτητη για τις περισσότερες μέλλουσες μητέρες, σύμφωνα με μία νέα έκθεση στην οποία εξετάσθηκαν όλες τις διαθέσιμες μελέτες για το θέμα.
Τι πρέπει να προσέχουν οι έγκυοι στις διακοπές
Οι διακοπές είναι συνώνυμες με το καλοκαίρι, αλλά ειδικά για τις μέλλουσες μητέρες μπορεί να κρύβουν ορισμένες παγίδες. Ωστόσο είναι πολλά αυτά που μπορούν να κάνουν οι έγκυοι για να προστατευθούν.
Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται πως έχουν οργασμό
Οι γυναίκες δεν προσποιούνται πως έχουν οργασμό μόνο για να προστατεύσουν τα συναισθήματα του συντρόφου τους, αλλά και όταν το σεξ είναι κακό ή ανεπιθύμητο και θέλουν να το σταματήσουν.
Ιός ίσως ευθύνεται για την ανεξήγητη υπογονιμότητα στις γυναίκες
Πολλές περιπτώσεις ανεξήγητης υπογονιμότητας στις γυναίκες μπορεί να οφείλονται σε έναν ιό της οικογένειας του έρπητα ο οποίος μεταδίδεται με το σάλιο, αναφέρουν ιταλοί επιστήμονες.
Οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία στην αυξητική στήθους
Περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο υποβάλλονται ετησίως σε αυξητική στήθους, αλλά υπάρχουν μερικοί παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της.
Θέλετε αγόρι; Ίσως χρειάζεστε λίγη ασπιρίνη πριν από το σεξ
Οι γυναίκες με ιστορικό αποβολής που παίρνουν λίγη ασπιρίνη ίσως έχουν αυξημένες πιθανότητες να αποκτήσουν τελικά παιδί και μάλιστα αγόρι, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Βρήκαν για ποιο λόγο είναι συχνές οι πτώσεις στις εγκύους
Η εγκυμοσύνη αλλάζει το κέντρο βάρους των γυναικών από το πρώτο κιόλας τρίμηνο, με συνέπεια να μεταβάλλεται ο τρόπος με τον οποίο περπατούν και κινούνται, και να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο πτώσεως, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Κίνδυνος υπερκινητικότητας από την παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη
Η λήψη παρακεταμόλης στη διάρκεια της κυήσεως σχετίζεται με τον αυτισμό και την υπερκινητικότητα στα παιδιά, υποστηρίζουν επιστήμονες από την Ισπανία.
Γιατί είναι δύσκολη η εγκυμοσύνη μετά τα 40
Ολοένα περισσότερες Ελληνίδες επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί μετά τα 40 αλλά η επίτευξη και η ολοκλήρωση μιας εγκυμοσύνης σε μεγάλη ηλικία δεν είναι απλή υπόθεση. Παρά τα προβλήματα, όμως, υπάρχουν και λύσεις.
Περισσότερες οι υποτροπές του καρκίνου του μαστού στις καπνίστριες
Το κάπνισμα μπορεί να μειώνει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας του ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου του μαστού και να αυξάνει τον κίνδυνο υποτροπής και μετάστασης, προειδοποιούν επιστήμονες από τη Σουηδία.
Το τζίντζερ καταπολεμά τη ναυτία της εγκυμοσύνης
Η κατανάλωση τζίντζερ και η πιεσοθεραπεία (acupressure) στον καρπό μπορεί να βοηθεί τις γυναίκες με ήπια ναυτία της εγκυμοσύνης, αναφέρει το βρετανικό Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (RCOG).
Ένα βήμα πιο κοντά στο φάρμακο για τον καρκίνο της Τζολί
Η εμφάνιση του κληρονομούμενου καρκίνου του μαστού ίσως μπορεί να αποτραπεί με τη βοήθεια ενός φαρμάκου που ήδη χορηγείται για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης και των οστικών μεταστάσεων, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα