TA NEA Logo
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Οι γυναίκες βλέπουν περισσότερους εφιάλτες απ’ ό,τι οι άντρες
Οι γυναίκες βλέπουν περισσότερους εφιάλτες απ’ ό,τι οι άνδρες, με συχνότερο όλων ότι ο ερωτικός σύντροφός τους τις απατά, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική δημοσκόπηση.
Οι κίνδυνοι της εγκυμοσύνης σε μεγάλη ηλικία
Η πρόοδος στην Ιατρική προσφέρει τη δυνατότητα τεκνοποίησης σε προχωρημένη ηλικία, αλλά υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες οι οποίες επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί.
Γυναίκες: Κάθε δεκαετία παχυσαρκίας και μεγαλύτερος κίνδυνος καρκίνου
Οι γυναίκες που παραμένουν παχύσαρκες επί περισσότερο από μία δεκαετία διατρέχουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο, προειδοποιεί διεθνής ομάδα επιστημόνων.
«Φάρμακο» η γυμναστική για τις εξάψεις της κλιμακτηρίου
Η συστηματική, έντονη γυμναστική μπορεί να καταπολεμήσει τις εξάψεις, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζει το σώμα την εσωτερική θερμοκρασία του και ελαττώνοντας τη συχνότητα και την έντασή τους, σύμφωνα με νέες μελέτες.
Οι γυναίκες αρχίζουν να αποδέχονται το σώμα τους
Στην εποχή των selfies και του βομβαρδισμού των νέων με (ρετουσαρισμένες) εικόνες αδύνατων διασημοτήτων, ολοένα περισσότερες γυναίκες νιώθουν πιο άνετα με το σώμα τους.
Γυναίκα από την Αυστραλία έγινε για πρώτη φορά μητέρα στα 63 της
Μία γυναίκα από την Τασμανία έγινε η γηραιότερη νέα μητέρα στην Αυστραλία, αφού απέκτησε το πρώτο της παιδί σε ηλικία 63 ετών, επαναφέροντας στο προσκήνιο τα ηθικά διλήμματα για την τεκνοποίηση σε προχωρημένη ηλικία.
Ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα για σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών
Για να διαγνωστεί μία γυναίκα με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών δεν αρκεί να υπάρχουν κύστεις στις ωοθήκες της. Θα πρέπει επίσης να έχει ασταθή περίοδο ή/και υπερπαραγωγή ορισμένων ορμονών (ανδρογόνων).
Πιο γόνιμες οι γυναίκες που έχουν βγάλει τις αμυγδαλές τους
Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε χειρουργική αφαίρεση των αμυγδαλών ή της σκωληκοειδούς απόφυσης σε νεαρή ηλικία μπορεί να έχουν μεγαλώνοντας περισσότερες πιθανότητες εγκυμοσύνης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι κολπικές πλύσεις διπλασιάζουν τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών
Οι γυναίκες που κάνουν κολπικές πλύσεις διατρέχουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο των ωοθηκών σε σχέση με όσες δεν κάνουν, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
Τι χρειάζονται οι γυναίκες τον οργασμό;
Είναι ένα μυστήριο που ταλανίζει τους ειδικούς εδώκαι αιώνες: γιατί έχουν οι γυναίκες οργασμό; Σε τι τις εξυπηρετεί από βιολογικής πλευράς; Την απάντηση πιστεύουν ότι βρήκαν δύο επιστήμονες από τις ΗΠΑ και είναι μάλλον απρόσμενη.
Ζουν περισσότεροι οι γυναίκες με καθυστερημένη ήβη και κλιμακτήριο
Οι γυναίκες που αποκτούν σε σχετικά μεγάλη ηλικία έμμηνο ρύση και μπαίνουν αργά στην εμμηνόπαυση έχουν περισσότερες πιθανότητες να φθάσουν στα 90 τους χρόνια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Έλληνες επιστήμονες «αντέστρεψαν» την κλιμακτήριο
Επιστήμονες από την Ελλάδα υποστηρίζουν ότι κατόρθωσαν να αντιστρέψουν με επιτυχία την εμμηνόπαυση, «ανανεώνοντας» τις ωοθήκες των γυναικών.
Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό από «κατεψυγμένη ωοθήκη»
Μία 33χρονη από το Εδιμβούργο που είχε διαγνωστεί με καρκίνο πριν από 11 χρόνια, έγινε η πρώτη γυναίκα στη Βρετανία που αποκτά μωρό έπειτα από κατάψυξη ωοθηκικού ιστού.
H λήψη πολυβιταμινών στην εγκυμοσύνη «δεν είναι απαραίτητη»
Η λήψη πολυβιταμινών στη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι απαραίτητη για τις περισσότερες μέλλουσες μητέρες, σύμφωνα με μία νέα έκθεση στην οποία εξετάσθηκαν όλες τις διαθέσιμες μελέτες για το θέμα.
Τι πρέπει να προσέχουν οι έγκυοι στις διακοπές
Οι διακοπές είναι συνώνυμες με το καλοκαίρι, αλλά ειδικά για τις μέλλουσες μητέρες μπορεί να κρύβουν ορισμένες παγίδες. Ωστόσο είναι πολλά αυτά που μπορούν να κάνουν οι έγκυοι για να προστατευθούν.
Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται πως έχουν οργασμό
Οι γυναίκες δεν προσποιούνται πως έχουν οργασμό μόνο για να προστατεύσουν τα συναισθήματα του συντρόφου τους, αλλά και όταν το σεξ είναι κακό ή ανεπιθύμητο και θέλουν να το σταματήσουν.
Ιός ίσως ευθύνεται για την ανεξήγητη υπογονιμότητα στις γυναίκες
Πολλές περιπτώσεις ανεξήγητης υπογονιμότητας στις γυναίκες μπορεί να οφείλονται σε έναν ιό της οικογένειας του έρπητα ο οποίος μεταδίδεται με το σάλιο, αναφέρουν ιταλοί επιστήμονες.
Οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία στην αυξητική στήθους
Περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο υποβάλλονται ετησίως σε αυξητική στήθους, αλλά υπάρχουν μερικοί παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της.
Θέλετε αγόρι; Ίσως χρειάζεστε λίγη ασπιρίνη πριν από το σεξ
Οι γυναίκες με ιστορικό αποβολής που παίρνουν λίγη ασπιρίνη ίσως έχουν αυξημένες πιθανότητες να αποκτήσουν τελικά παιδί και μάλιστα αγόρι, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Βρήκαν για ποιο λόγο είναι συχνές οι πτώσεις στις εγκύους
Η εγκυμοσύνη αλλάζει το κέντρο βάρους των γυναικών από το πρώτο κιόλας τρίμηνο, με συνέπεια να μεταβάλλεται ο τρόπος με τον οποίο περπατούν και κινούνται, και να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο πτώσεως, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα