TA NEA Logo
Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Η πολλή δουλειά αρρωσταίνει τις γυναίκες
Οι γυναίκες που εργάζονται υπερβολικά πολύ, μπορεί να πλήττουν ανεπανόρθωτα την υγεία τους και να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, καρκίνου, διαβήτη και αρθρίτιδας, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.
«Έξυπνη βόμβα» φρενάρει τον πιο επιθετικό καρκίνο του μαστού
Μία νέα, συνδυασμένη φαρμακευτική θεραπεία ενδέχεται να επιβραδύνει την εξέλιξη του πιο επιθετικού καρκίνου του μαστού, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Πού μπορεί να οφείλεται η ξηρότητα του κόλπου
Μία στις δύο γυναίκες ηλικίας 51 έως 60 ετών, δύο στις τρεις γυναίκες μετά τα 60 αλλά και σχεδόν δύο στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας αντιμετωπίζουν ξηρότητα του κόλπου, τα πιθανά αίτια της οποίας είναι πολλά και διαφορετικά.
Η χοληστερίνη «τρέφει» τον καρκίνο του μαστού
Τον λόγο για τον οποίο υποτροπιάζει μερικές φορές η πιο συχνή μορφή καρκίνου του μαστού, πιστεύουν ότι ανακάλυψαν επιστήμονες από τη Βρετανία. Το κλειδί, λένε, είναι η χοληστερίνη την οποία χρησιμοποιεί ως «καύσιμο» ο καρκίνος - και η λύση ίσως είναι η προσθήκη στατινών στην αντικαρκινική αγωγή.
Έχετε ημικρανίες; Μην ξεχνάτε το τσεκ απ για την καρδιά
Οι γυναίκες που βασανίζονται από ημικρανίες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Καρκίνος: Ελλιπής η ενημέρωση των νεαρών ασθενών για τη γονιμότητα
Πολλές νεαρές γυναίκες που νικούν τον καρκίνο δεν έχουν επαρκή ενημέρωση για τις συνέπειες των θεραπειών στην γονιμότητά τους ούτε για τους τρόπους διατήρησής της, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Μήπως σας αρρωσταίνει το μακιγιάζ σας;
Περισσότερες από μία στις δύο γυναίκες χρησιμοποιούν τα προϊόντα του μακιγιάζ επί μήνες ή χρόνια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρές μολύνσεις, σύμφωνα με νέα ευρήματα.
Γυναίκα έμεινε έγκυος έπειτα από πρωκτικό σεξ
Μία νεαρή γυναίκα που γεννήθηκε με κοινό άνοιγμα του κόλπου, της ουρήθρας και του εντέρου εξαιτίας σπάνιας διαταραχής, έμεινε έγκυος έπειτα από πρωκτικό σεξ με τον σύντροφό της, ανακοίνωσε ένας αμερικανός γιατρός.
Πως σχετίζεται η ενδομητρίωση με την υπογονιμότητα
Σχεδόν μία στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας πάσχουν από ενδομητρίωση, η οποία προκαλεί έντονο πόνο και αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες υπογονιμότητας.
40 γονίδια καθορίζουν την πρόγνωση στον καρκίνο του μαστού
Την ανάπτυξη και εξέλιξη των καρκινικών όγκων του μαστού καθορίζουν 40 διαφορετικές γενετικές μεταλλαγές, πολλές εκ των οποίων ήσαν έως τώρα άγνωστες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ.
Τα οφέλη από το κολύμπι στην εγκυμοσύνη
Η συστηματική άσκηση και ιδιαιτέρως η άσκηση μέσα στο νερό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μόνο οφέλη έχει να προσφέρει σε μητέρα και έμβρυο, αρκεί να τηρούνται ορισμένοι κανόνες ασφαλείας, με πρώτο την έγκριση από τον μαιευτήρα που έχει αναλάβει την έγκυο.
Ο οργασμός στις γυναίκες καθορίζεται από την ανατομία τους
Τον λόγο για τον οποίο πολλές γυναίκες δεν έχουν οργασμό κατά την κολπική επαφή πιστεύουν ότι εντόπισαν αμερικανοί επιστήμονες. Το κλειδί ως φαίνεται είναι η ανατομία του κόλπου.
Τα πολύ λίγα και τα πολλά κιλά μειώνουν τη γονιμότητα
Η παχυσαρκία σε άνδρες και γυναίκες, και το υπερβολικά χαμηλό σωματικό βάρος της γυναίκας μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την γονιμότητα, δυσκολεύοντας σημαντικά την επίτευξη αλλά και την ολοκλήρωση μιας εγκυμοσύνης.
Γιατί είναι η αρθρίτιδα πιο συχνή στις γυναίκες
Μία στις τέσσερις γυναίκες και ένας στους πέντε άνδρες πάσχουν από αρθρίτιδα. Ωστόσο, δεν υπάρχει μια μορφή αλλά πολλές, ορισμένες εκ των οποίων προσβάλλουν δυσανάλογα συχνά τις γυναίκες και άλλες τους άνδρες.
Πιο «βαριά» η έλλειψη ύπνου για τις γυναίκες
Οι άνδρες είναι πιο λειτουργικοί από τις γυναίκες την ημέρα μετά από μία νύχτα κακού ή ελλιπούς ύπνου, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σάρεϋ.
Αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του μαστού για τις υπογόνιμες γυναίκες;
Η υπογονιμότητα και ορισμένες θεραπείες γι’ αυτήν ενδέχεται να σχετίζονται με αύξηση της πυκνότητας των μαστών και έτσι του κινδύνου εκδηλώσεως καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η ενδομητρίωση πριν τα 40 τριπλασιάζει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας
Οι γυναίκες με ενδομητρίωση, μία χρόνια, επώδυνη ασθένεια των αναπαραγωγικών οργάνων, μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Σεμινάρια ευεξίας για γυναίκες με καρκίνο στη Θεσσαλονίκη
Βιωματικά σεμινάρια για καλύτερη διαχείριση των επιπτώσεων του καρκίνου στις γυναίκες αρχίζουν τον ερχόμενο μήνα στη Θεσσαλονίκη.
Τρεις στις τέσσερις γυναίκες έχουν παράγοντες κινδύνου για έμφραγμα
Τρεις στις τέσσερις γυναίκες έχουν έναν ή περισσότερους παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια, αλλά ελάχιστες ενημερώνονται από τον γιατρό τους γι’ αυτό, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική μελέτη.
Διαφορετικό το έμφραγμα και η στηθάγχη στις γυναίκες
Το έμφραγμα συνήθως δεν εκδηλώνεται στις γυναίκες με συμπτώματα ανάλογα με εκείνα των ανδρών, ενώ η στηθάγχη σε πολλές περιπτώσεις δεν οφείλεται σε απόφραξη μιας στεφανιαίας αρτηρίας αλλά σε σπασμό της.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για εγχείρηση μυωπίας
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα