TA NEA Logo
Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
«Όχι» λένε στα αντισυλληπτικά οι Ελληνίδες
Οι Ελληνίδες δεν παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια, αλλά κι αν το κάνουν οι μισές διακόπτουν τη λήψη τους έπειτα από έναν χρόνο, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από τη Α’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα.
Μωρά από κατεψυγμένα ωάρια στην Ελλάδα
Σε περίπου πέντε μήνες πρόκειται να γεννηθεί στη χώρα μας το πρώτο παιδί από κατεψυγμένο ωάριο, ενώ δύο ακόμα Ελληνίδες που σε λίγους μήνες θα κλείσουν τα 30 τους χρόνια πήραν την απόφαση να καταψύξουν τα ωάριά τους για να τα χρησιμοποιήσουν όταν επιθυμήσουν να αποκτήσουν παιδί.
Το στρες «ευεργετεί» τον καρκίνου του μαστού
Την άμεση σχέση μεταξύ κακής ψυχολογικής διάθεσης που προέρχεται από σοβαρά συμβάματα της ζωής και του καρκίνου του μαστού έρχεται να καταδείξει νέα επιστημονική μελέτη.
Το περπάτημα βοηθά τις εγκύους να κόψουν το κάπνισμα
Λίγο περπάτημα μπορεί να βοηθήσει τις εγκύους να κόψουν το κάπνισμα, ανακοίνωσαν βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι σε μελέτες που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι μία στις τέσσερις εγκύους κατορθώνουν με την βοήθειά του να απαλλαγούν από το τσιγάρο.
Σεξ μετά την εμμηνόπαυση
Η ερωτική επιθυμία παρουσιάζει διακυμάνσεις μετά την εμμηνόπαυση. Το σημαντικό για τη γυναίκα είναι να μιλάει στον γιατρό της για τα σεξουαλικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ώστε να της χορηγεί την ενδεδειγμένη θεραπεία.
Επιρρεπείς στους εφιάλτες οι γυναίκες
Οι γυναίκες βλέπουν πολύ περισσότερους εφιάλτες απ' ό,τι οι άνδρες - και περισσότερο συναισθηματικά φορτισμένα όνειρα, σύμφωνα με μία νέα βρετανική μελέτη.
Αυξάνουν το στρες οι γυναίκες μάνατζερ
Το φύλο του προϊσταμένου σας μπορεί να επηρεάζει την ψυχική και τη σωματική υγεία σας, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, οι οποίοι ανέλυσαν στοιχεία από 1.800 εργαζόμενους ενήλικες από τις ΗΠΑ.
Ανεξέλεγκτες οι τράπεζες βλαστοκυττάρων
Στο μέλλον θα ρυθμισθούν νομοθετικά οι κανόνες λειτουργίας των ιδιωτικών τραπεζών φύλαξης βλαστοκυττάρων, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας έχει παραδεχθεί εδώ και τέσσερα χρόνια ότι λειτουργούν παράνομα.
Ελπίδες από νέο εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού
Ένα νέο εμβόλιο, το οποίο δοκιμάστηκε σε ποντίκια, βοηθά στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση ενός τύπου καρκίνου του μαστού, που προκαλείται από τα υπερβολικά επίπεδα της πρωτεΐνης ΗΕR2.
Μήπως ο σύντροφος μοιάζει στον μπαμπά;
Συζύγους, συντρόφους, ακόμη και εραστές της μία βραδιάς που έχουν κάποια από τα χαρακτηριστικά του πατέρα τους, τείνουν να επιλέγουν και οι γυναίκες. Όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τους άνδρες, οι οποίοι έχουν την τάση να έχουν συντρόφους που θυμίζουν τις μητέρες τους, φαίνεται πως ισχύουν και για τα δύο φύλλα.
Μύθοι και αλήθειες για τις πλαστικές επεμβάσεις
Αναζωογόνηση προσώπου και λιποαναρρόφηση βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη κάθε φθινόπωρο, καθώς η ηλιοθεραπεία ταλαιπωρεί το δέρμα μας και... τα μαγιό μάς αποκαλύπτουν τις ατέλειες της σιλουέτας μας. Η εποχή της πλαστικής χειρουργικής έφθασε και μας προσφέρει την ευκαιρία να έχουμε πιο νεανικό δέρμα και πιο όμορφο σώμα έως τις γιορτές των Χριστουγέννων. Οι πλαστικοί χειρουργοί κ.κ. Ανδρέας Ανδρουλακάκης, Νίκος Μεταξωτός, Άλεξ Καρύδης και Μαρία Κοτρώτσου ενημερώνουν για τις νέες μεθόδους, επισημαίνουν τους παράγοντες επιτυχίας μιας επέμβασης, διαλύουν τους συνήθεις μύθους και συμβουλεύουν τι να ρωτήσετε τον γιατρό σας προτού πάρετε την τελική απόφαση.
Τρεις ερωτήσεις για την κατάθλιψη μετά τον τοκετό
Τρεις απλές ερωτήσεις είναι εξίσου καλές με τις συμβατικές μεθόδους για την ανίχνευση της επιλόχειας κατάθλιψης στις νεαρές μητέρες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Λύστε τον «γρίφο» της εγκυμοσύνης...
Μπερδεμένες είναι οι μέλλουσες μητέρες για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν κατά την εγκυμοσύνη εξαιτίας των αντικρουομένων πληροφοριών που λαμβάνουν, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση. Μία στις τρεις γυναίκες δήλωσαν αβεβαιότητα για τη διατροφή κατά την εγκυμοσύνη και για τα φάρμακα που επιτρέπονται. Άλλες δεν ήξεραν εάν είναι ασφαλές το σεξ, το να πίνουν αλκοόλ, το να βάφουν τα μαλλιά τους ή και το να μπουν στο αεροπλάνο ακόμα. Οι μισές εξάλλου δήλωσαν πως από την αρχή της κυήσεως δέχονται αντικρουόμενες πληροφορίες από γιατρούς, οικείους και γνωστούς.
Η πρωινή ναυτία μπορεί να δείχνει το φύλο του παιδιού
Οι λαϊκές ρήσεις που προβλέπουν το φύλο ενός μωρού, είθισται να είναι περισσότερο μύθοι παρά πραγματικότητα. Ωστόσο, στον κανόνα αυτό ενδέχεται να υπάρχει μια εξαίρεση: η θυμοσοφία που θέλει τις γυναίκες που κυοφορούν κορίτσια να παθαίνουν πρωινή ναυτία.
Η ζωή δεν σταματάει στα 45...
Ο τρόπος ζωής - με περπάτημα, γιόγκα και ειδική διατροφή - και η καλή ενημέρωση είναι τα καλύτερα όπλα της γυναίκας, για να αντιμετωπίσει τα δυσάρεστα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και να μπορεί να απολαμβάνει τη ζωή της.
Ενυδάτωση στον ήλιο χωρίς κινδύνους
Όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές το δέρμα μας χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση. Ωστόσο, άγνωστοι έως πρόσφατα κίνδυνοι «επιβάλλουν» να ακολουθήσουμε κάποιες βασικές οδηγίες, για να διατηρήσουμε το δέρμα μας όχι απλώς σφριγηλό αλλά και υγιές.
Διαφορετική η επίδραση του αλκοόλ στα δύο φύλα
Τα προβλήματα που προκαλούνται από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ χτυπούν… καρδιά και εγκέφαλο και προτιμούν το ασθενές φύλλο, σύμφωνα με μεγάλη επιδημιολογική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Stroke. Ο Δρ Χιρογιάσου Ίσο από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα διαπίστωσε πως μια ποσότητα αλκοόλ μπορεί να είναι ωφέλιμη για τους άνδρες αλλά όχι για τις γυναίκες.
Ένα όπλο κατά των ρυτίδων
Τα αμινοπεπτίδια- μικρά θραύσματα πρωτεϊνών που αποτελούνται από αμινοξέα- μπορεί να αμβλύνουν τις ρυτίδες γύρω από το στόμα και τα μάτια, καθώς και να ενυδατώσουν τις επιφανειακές στοιβάδες του δέρματος, αναφέρουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου.
Οι 6 ασθένειες που κρύβει η κούραση
Ύπνος για περισσότερες από οκτώ ώρες και η κούραση επιμένει. Η διάθεση βρίσκεται στο ναδίρ, ενώ η μνήμη φθίνει αισθητά. Σύμφωνα με ειδικούς η ρίζα του κακού σχετικά με το ανεξήγητο αίσθημα κόπωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας, βρίσκεται κρυμμένη σε έξι αίτια, τα οποία είναι πολύ ευκολότερο να εντοπίσουμε στη διάρκεια των διακοπών, αφού χτυπούν το καμπανάκι της λειτουργίας του οργανισμού σε φάση ανάπαυσης και αναζητούν την πρόληψη που διαδραματίζει πολύ πιο σημαντικό ρόλο από τη θεραπεία.
Το άσθμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Oι έγκυοι με άσθμα συχνά αναρωτιούνται εάν μπορούν να κάνουν κάτι για να περιορίσουν την επίπτωση της ασθένειάς του στα έμβρυα, καθώς και  πώς μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες να παρουσιάσει τη νόσο και το παιδί τους αργότερα στη ζωή του.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα