TA NEA Logo
Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Η σωστή άσκηση για κάθε γυναίκα
Η καλύτερη φίλη της γυναίκας αποδεικνύεται η άσκηση, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες. Έχει βρεθεί ότι είναι «φάρμακο» για το πάχος, το στρες, τις αϋπνίες, την κατάθλιψη, την οστεοπόρωση και τις καρδιοπάθειες του ασθενούς φύλου.
Έρευνα: Μάστιγα η ψυχολογική βία στη δουλειά
Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι «ο νταής του σχολείου μεγάλωσε και έπιασε δουλειά». Μία νέα μελέτη δείχνει ότι το «νταηλίκι» στο γραφείο- που μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα...
Έρευνα: Αγγαρεία το σεξ για μία στις τέσσερις Ελληνίδες
Διαζύγιο έχουν πάρει οι Ελληνίδες από  τη... σεξουαλική ζωή, όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη. Κι αυτό γιατί η σεξουαλική τους επιθυμία πέφτει κατακόρυφα εξ αιτίας  των καθημερινών υποχρεώσεων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από τη στιγμή  που περνούν το κατώφλι της εκκλησίας.
Η καισαρική δεν είναι απλή υπόθεση
Η καισαρική τομή αποτελεί χειρουργική επέμβαση και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται απλή διαδικασία. Μπορεί να είναι προγραμματισμένη, επείγουσα ή να διενεργηθεί κατά την εξέλιξη ενός φυσιολογικού τοκετού, εφ΄ όσον όμως συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι.
Τεστ: Πόσο ενημερωμένη είστε για την εγκυμοσύνη;
Πόσο καλά πληροφορημένη είστε για το τι πρέπει να κάνετε κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης; Το τεστ που συνέταξαν οι επιστήμονες του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής & Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης θα σας βοηθήσει να το μάθετε.
Οδηγός για ομαλή εγκυμοσύνη
Μείωση του κινδύνου για πρόωρο τοκετό κατά το ήμισυ και εξασφάλιση της γέννησης ενός υγιούς μωρού προσφέρει η σωστή διατροφή και φροντίδα στην εγκυμοσύνη, καθώς και οι τακτικές εξετάσεις.
8 μύθοι και 2 αλήθειες για τις δίαιτες
Αισθάνεστε ότι έχετε παραφάει και ότι δεν γυμνάζεστε αρκετά; Μάλλον είναι η ώρα να αρχίσετε να ανακτάτε τη γραμμή σας. Με όλους, όμως, αυτούς τους μύθους για το αδυνάτισμα που κυκλοφορούν, πώς μπορείτε να ξέρετε ποιοι είναι αποτελεσματικοί και ποιοι όχι;
Τα λάθος παπούτσια παραμορφώνουν τα πόδια
Oι παραμορφώσεις των δακτύλων στα πόδια είναι πολύ συνηθισμένες στα άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών, με τις γυναίκες πάσχουσες να υπερτερούν σημαντικά των ανδρών σε αναλογία 10 προς 1.
Η πρόληψη της έλλειψης σιδήρου
Μία στις τέσσερις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και ένα στα τρία παιδιά του Δημοτικού στη χώρα μας εμφανίζουν σιδηροπενία - δηλαδή χαμηλά επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό - που επιφέρει πολλά δεινά στην υγεία.
Νέες μέθοδοι για εξωσωματική
Αποκτήστε παιδί τη νέα χρονιά, χάρη στις νέες επιστημονικές μεθόδους που αντιμετωπίζουν τη γυναικεία και την ανδρική υπογονιμότητα με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
Πρωτόνια κατά καρκίνου του μαστού
Πολλά χρόνια με τη νόσο τους πρέπει να μάθουν να ζουν οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού, καθώς η συνεχής βελτίωση των διαγνωστικών, αλλά και των θεραπευτικών μεθόδων τον έχουν πλέον καταστήσει από «επάρατη» σε χρόνια νόσο- στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον.
Πού βλάπτει και πού ωφελεί ο ήλιος
Oλοένα και πιο επικίνδυνος γίνεται για το δέρμα μας ο ήλιος κάθε χρόνο και είναι ενδεικτικό ότι οι νέες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστούν ως δείκτη προστασίας των αντηλιακών τον 50 και όχι τον 30, όπως μέχρι πρόσφατα.
Για τις γυναίκες... τo σεξ αρχίζει στα 40
Oι γυναίκες μπορούν να έχουν φυσιολογική ερωτική επιθυμία και τακτική σεξουαλική ζωή έως τα βαθιά γεράματα, παρά την αντίθετη κοινή πεποίθηση. Οι επιστήμονες τονίζουν πως η ερωτική επιθυμία δεν επηρεάζεται από τη μείωση των οιστρογόνων και την εμμηνόπαυση, ενώ οποιαδήποτε προβλήματα- οργανικά ή ψυχολογικά- μπορεί να αντιμετωπισθούν σήμερα με επιτυχία από τον γυναικολόγο, τον ουρολόγο και τον ψυχολόγο ή ψυχίατρο. Πολύ λίγες Ελληνίδες, όμως, φθάνουν έως τον ειδικό, για να μιλήσουν και να μάθουν.
Τα λίπη ένοχα για καρκίνο του μαστού
Όσο περισσότερα λίπη τρώει μια γυναίκα τόσο περισσότερο κινδυνεύει να αναπτύξει καρκίνο του μαστού μετά την εμμηνόπαυση, αναφέρουν επιστήμονες από το Εθνικό Ίδρυμα Καρκίνου (ΝCΙ) των ΗΠΑ.
Κιρσοί και ευρυαγγείες: Ανώδυνες θεραπείες για τις φλεβικές παθήσεις
Εγχύσεις αφρού, τεχνικές με λέιζερ, υπερήχους ή ραδιοσυχνότητες και ανώδυνες μικροεπεμβάσεις στο ιατρείο θεραπεύουν σήμερα κιρσούς και ευρυαγγείες στα πόδια, αντικαθιστώντας πλέον τις μεγάλες εγχειρήσεις.
Θυρεοειδίτιδα του Χασιμότο: Νέος εχθρός για τον θυρεοειδή των γυναικών
Μια νέα διαταραχή του θυρεοειδούς αδένα κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια, ιδίως στις γυναίκες. Πρόκειται για τη θυρεοειδίτιδα του Χασιμότο ή αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα ή, διαφορετικά, ανάπτυξη αντισωμάτων του θυρεοειδούς. Η πάθηση αυτή μπορεί να προκαλέσει βρογχοκήλη ή και υποθυρεοειδισμό. Σύμφωνα, μάλιστα, με μελέτες της Ερευνητικής Ενδοκρινολογικής Μονάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η πιο συχνή αιτία για την οποία παρουσιάζουν σήμερα οι Έλληνες βρογχοκήλη, είναι τα αυτοαντισώματα του θυρεοειδούς και όχι η έλλειψη ιωδίου, όπως παλαιότερα.
Τι υποδηλώνει η πρωινή ναυτία στην εγκυμοσύνη
Η πρωινή ναυτία θεωρείται από πολλούς ένα είδος ευλογίας, επειδή υποτίθεται ότι αποτελεί ένδειξη υγιούς εγκυμοσύνης. Ωστόσο, οι έως τώρα μελέτες δεν έχουν ακόμα καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα.
Η κοιλιά της εγκύου δεν αποκαλύπτει το φύλο του παιδιού
Εάν μία έγκυος έχει μυτερή κοιλιά ή αυτή είναι «βαριά» και προς τα κάτω, σίγουρα κυοφορεί αγόρι. Αν η κοιλιά της είναι στρογγυλή ή μοιάζει να είναι προς τα πάνω, τότε είναι κορίτσι. Και αν η κοιλιά της μοιάζει με καλάθι του μπάσκετ, πιθανότατα κυοφορεί αγόρι.
Γερά οστά μετά την κλιμακτήριο
Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν αποθηκεύει ασβέστιο, γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να το καταναλώνουμε καθημερινά από τη διατροφή. Για να είναι όμως γερά τα οστά μετά την κλιμακτήριο, απαραίτητη είναι και η συστηματική γυμναστική.
Σε ποιες γυναίκες γίνεται υπέρηχος μαστού
Ο υπερηχογραφικός έλεγχος των μαστών είναι μία απεικονιστική μέθοδος, η οποία τα τελευταία χρόνια συνεισφέρει πάρα πολλά στη διάγνωση των παθήσεων του μαστού, αποτελώντας κατ' αρχήν συμπληρωματική εξέταση στην μαστογραφία.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για εγχείρηση μυωπίας
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα