TA NEA Logo
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Ο «γρίφος» των αποτυχημένων κυήσεων
Περισσότερες από τις μισές κυήσεις χάνονται από μόνες τους πολύ πριν παρουσιάσει καθυστέρηση στην έμμηνο ρύση της μια γυναίκα, ώστε να υποψιαστεί ότι είναι έγκυος. Ωστόσο, από τις γυναίκες που αποβάλλουν, το 80% έως 90% θα αποκτήσουν μωρό την επόμενη φορά που θα μείνουν έγκυοι.
Νέα αντηλιακά για πιο ασφαλές μαύρισμα
Με όπλο τα νέα αντηλιακά προϊόντα, που είναι ενισχυμένα με τα μυστικά της σύγχρονης τεχνολογίας, θα αντιμετωπίσουμε φέτος πιο αποτελεσματικά τον ήλιο.
5 τρόποι για να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα
«Έξυπνη» λιποαναρρόφηση με λέιζερ, γρήγορη και εύκολη με τη βοήθεια κραδασμών ή μη επεμβατική με υπερήχους, μηχανήματα με ραδιοσυχνότητες και μεσοθεραπεία χωρίς ενέσεις, συγκαταλέγονται στα νέα όπλα της επιστήμης κατά των αιώνιων εχθρών της γυναίκας: της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.
Το ψάρι «τρέφει» το μυαλό των εμβρύων
Oι γυναίκες που τρώνε τακτικά ψάρι στη διάρκεια της εγκυμοσύνης χαρίζουν στα αγέννητα μωρά τους ένα σημαντικό νοητικό πλεονέκτημα, ανακάλυψαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Η «ανατομία» της γυναικείας απιστίας
Παράδοξα, η εικόνα της γυναίκας είναι συνυφασμένη με δύο αντίθετα μεταξύ τους στερεότυπα. Το στερεότυπο της πιστής συντρόφου  (Πηνελόπη), της αφοσιωμένης αιώνια στον άντρα της που αγόγγυστα υπομένει τις όποιες  στερήσεις ή κακουχίες που οι  περιστάσεις ή ο ίδιος ο άντρας της θα της επιβάλλουν. 
Ο γάμος επηρεάζει την καρδιά
Oι παντρεμένοι που έχουν αρμονική σχέση με το ταίρι τους και  ζουν ευτυχισμένοι μαζί έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση απ΄ ό,τι οι  παντρεμένοι που «ασφυκτιούν» στον γάμο τους και οι εργένηδες- γεγονός που  ισχύει ακόμα κι αν οι δυστυχισμένοι ή οι  εργένηδες έχουν ευρύ κοινωνικό κύκλο  που τους στηρίζει όσο μπορεί.
Η σωστή άσκηση για κάθε γυναίκα
Η καλύτερη φίλη της γυναίκας αποδεικνύεται η άσκηση, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες. Έχει βρεθεί ότι είναι «φάρμακο» για το πάχος, το στρες, τις αϋπνίες, την κατάθλιψη, την οστεοπόρωση και τις καρδιοπάθειες του ασθενούς φύλου.
Έρευνα: Μάστιγα η ψυχολογική βία στη δουλειά
Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι «ο νταής του σχολείου μεγάλωσε και έπιασε δουλειά». Μία νέα μελέτη δείχνει ότι το «νταηλίκι» στο γραφείο- που μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα...
Έρευνα: Αγγαρεία το σεξ για μία στις τέσσερις Ελληνίδες
Διαζύγιο έχουν πάρει οι Ελληνίδες από  τη... σεξουαλική ζωή, όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη. Κι αυτό γιατί η σεξουαλική τους επιθυμία πέφτει κατακόρυφα εξ αιτίας  των καθημερινών υποχρεώσεων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από τη στιγμή  που περνούν το κατώφλι της εκκλησίας.
Η καισαρική δεν είναι απλή υπόθεση
Η καισαρική τομή αποτελεί χειρουργική επέμβαση και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται απλή διαδικασία. Μπορεί να είναι προγραμματισμένη, επείγουσα ή να διενεργηθεί κατά την εξέλιξη ενός φυσιολογικού τοκετού, εφ΄ όσον όμως συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι.
Τεστ: Πόσο ενημερωμένη είστε για την εγκυμοσύνη;
Πόσο καλά πληροφορημένη είστε για το τι πρέπει να κάνετε κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης; Το τεστ που συνέταξαν οι επιστήμονες του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής & Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης θα σας βοηθήσει να το μάθετε.
Οδηγός για ομαλή εγκυμοσύνη
Μείωση του κινδύνου για πρόωρο τοκετό κατά το ήμισυ και εξασφάλιση της γέννησης ενός υγιούς μωρού προσφέρει η σωστή διατροφή και φροντίδα στην εγκυμοσύνη, καθώς και οι τακτικές εξετάσεις.
8 μύθοι και 2 αλήθειες για τις δίαιτες
Αισθάνεστε ότι έχετε παραφάει και ότι δεν γυμνάζεστε αρκετά; Μάλλον είναι η ώρα να αρχίσετε να ανακτάτε τη γραμμή σας. Με όλους, όμως, αυτούς τους μύθους για το αδυνάτισμα που κυκλοφορούν, πώς μπορείτε να ξέρετε ποιοι είναι αποτελεσματικοί και ποιοι όχι;
Τα λάθος παπούτσια παραμορφώνουν τα πόδια
Oι παραμορφώσεις των δακτύλων στα πόδια είναι πολύ συνηθισμένες στα άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών, με τις γυναίκες πάσχουσες να υπερτερούν σημαντικά των ανδρών σε αναλογία 10 προς 1.
Η πρόληψη της έλλειψης σιδήρου
Μία στις τέσσερις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και ένα στα τρία παιδιά του Δημοτικού στη χώρα μας εμφανίζουν σιδηροπενία - δηλαδή χαμηλά επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό - που επιφέρει πολλά δεινά στην υγεία.
Νέες μέθοδοι για εξωσωματική
Αποκτήστε παιδί τη νέα χρονιά, χάρη στις νέες επιστημονικές μεθόδους που αντιμετωπίζουν τη γυναικεία και την ανδρική υπογονιμότητα με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
Πρωτόνια κατά καρκίνου του μαστού
Πολλά χρόνια με τη νόσο τους πρέπει να μάθουν να ζουν οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού, καθώς η συνεχής βελτίωση των διαγνωστικών, αλλά και των θεραπευτικών μεθόδων τον έχουν πλέον καταστήσει από «επάρατη» σε χρόνια νόσο- στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον.
Πού βλάπτει και πού ωφελεί ο ήλιος
Oλοένα και πιο επικίνδυνος γίνεται για το δέρμα μας ο ήλιος κάθε χρόνο και είναι ενδεικτικό ότι οι νέες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστούν ως δείκτη προστασίας των αντηλιακών τον 50 και όχι τον 30, όπως μέχρι πρόσφατα.
Για τις γυναίκες... τo σεξ αρχίζει στα 40
Oι γυναίκες μπορούν να έχουν φυσιολογική ερωτική επιθυμία και τακτική σεξουαλική ζωή έως τα βαθιά γεράματα, παρά την αντίθετη κοινή πεποίθηση. Οι επιστήμονες τονίζουν πως η ερωτική επιθυμία δεν επηρεάζεται από τη μείωση των οιστρογόνων και την εμμηνόπαυση, ενώ οποιαδήποτε προβλήματα- οργανικά ή ψυχολογικά- μπορεί να αντιμετωπισθούν σήμερα με επιτυχία από τον γυναικολόγο, τον ουρολόγο και τον ψυχολόγο ή ψυχίατρο. Πολύ λίγες Ελληνίδες, όμως, φθάνουν έως τον ειδικό, για να μιλήσουν και να μάθουν.
Τα λίπη ένοχα για καρκίνο του μαστού
Όσο περισσότερα λίπη τρώει μια γυναίκα τόσο περισσότερο κινδυνεύει να αναπτύξει καρκίνο του μαστού μετά την εμμηνόπαυση, αναφέρουν επιστήμονες από το Εθνικό Ίδρυμα Καρκίνου (ΝCΙ) των ΗΠΑ.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα