TA NEA Logo
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Η γυναίκα, οι καρδιοπάθειες και ο μύθος της προστασίας
Πολλοί πιστεύουν ότι οι γυναίκες προστατεύονται περισσότερο από τους άνδρες από την καρδιακή προσβολή, αλλά αυτό δεν αληθεύει. Μετά την κλιμακτήριο, οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο.
Οι γυναίκες χάνουν... 89 κιλά πριν φτάσουν στα 30 τους χρόνια
Η μέση γυναίκα διαθέτει τουλάχιστον 12 εβδομάδες τον χρόνο στην προσπάθεια να χάσει τα περιττά της κιλά, με αποτέλεσμα έως ότου γίνει 30 ετών να έχει συσσωρεύσει τρία χρόνια δίαιτας και να έχει χάσει 89 κιλά τα οποία έχει ξαναπάρει, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Η ψυχολογία της γυναίκας μετά την μαστεκτομή
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μία από τις πιο τραυματικές εμπειρίες για τη γυναίκα, διότι επηρεάζει ένα όργανο-σύμβολο της φύσης, της σεξουαλικότητας, της ταυτότητας, του μητρικού ρόλου και της προσωπικότητάς της.
Άγχος και κατάθλιψη απειλούν δύο στους πέντε νέους γονείς
Δύο στους πέντε νέους γονείς αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας στη διάρκεια ή μετά την εγκυμοσύνη στο πρώτο τους παιδί, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.
Μελέτη: Λίγες γυναίκες είναι «αμιγώς ετεροφυλόφιλες»
Οι περισσότερες γυναίκες είναι είτε αμφιφυλόφιλες είτε ομοφυλόφιλες, ανεξάρτητα από το τι νομίζουν, υποστηρίζουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Έσεξ, στη Βρετανία.
6 βήματα-προστασίας από τον καρκίνο του μαστού
Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της ενημέρωσης και της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, αλλά παρά τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι οι Ελληνίδες δεν κάνουν όσα θα έπρεπε για να προστατευθούν.
Γονίδιο αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες
Ένα γονίδιο που αυξάνει τις πιθανότητες εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων στις γυναίκες αλλά όχι και στους άντρες, εντόπισε βρετανική ομάδα επιστημόνων.
Μία στις δύο γυναίκες βλέπουν συστηματικά πορνό
Μία στις τρεις νεαρές γυναίκες βλέπουν πορνό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα - και πολλές χρησιμοποιούν για τον σκοπό αυτό τα κινητά τους τηλέφωνα, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.
Online τεστ υπολογίζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού
Ένα νέο διαδικτυακό εργαλείο μπορεί να προβλέψει πόσες πιθανότητες έχει μία υγιής γυναίκα ηλικίας 35 έως 74 ετών να εκδηλώσει καρκίνο του μαστού μέσα στα επόμενα 5 και 10 χρόνια.
Βρετανία: Πράσινο φως για τις 10 πρώτες μεταμοσχεύσεις μήτρας
Το πράσινο φως για την εκτέλεση των πρώτων δέκα μεταμοσχεύσεων μήτρας έλαβαν γιατροί στη Βρετανία, έπειτα από την επιτυχία που είχε ανάλογη κλινική δοκιμή στη Σουηδία.
Λίγη μπύρα προστατεύει τις γυναίκες από το έμφραγμα
Ένα ποτήρι μπύρα την εβδομάδα μπορεί να προστατεύει τις γυναίκες από το έμφραγμα, σύμφωνα με μία νέα σουηδική μελέτη που διήρκησε πάνω από τρεις δεκαετίες.
Στα γονίδια η αιτία των υποτροπών του καρκίνου του μαστού
Ορισμένα γονίδια στους καρκινικούς όγκους του μαστού μπορεί να εξηγούν γιατί κάποιες γυναίκες παρουσιάζουν υποτροπή της νόσου και άλλες όχι, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
Νέος συναγερμός στην Ευρώπη για εμφυτεύματα με σιλικόνη
Στην προληπτική προσωρινή απαγόρευση της πώλησης των εμφυτευμάτων σιλικόνης που παράγει μία εταιρεία με έδρα τη Βραζιλία προχώρησαν οι βρετανικές Αρχές, έπειτα από υπόνοιες ότι μπορεί να είναι μολυσμένα.
Δωρεάν σεμινάρια ομορφιάς, διατροφής, ψυχολογίας για γυναίκες με καρκίνο
Δώδεκα διαφορετικά σεμινάρια για ισάριθμες πλευρές της ζωής με τον καρκίνο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι γυναίκες ασθενείς στο πλαίσιο μίας πρωτότυπης εκστρατείας που αρχίζει στην Αθήνα.
Η μεσογειακή διατροφή προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού
Οι γυναίκες που ακολουθούν μία διατροφή πλούσια σε ψάρια, λαχανικά και ελαιόλαδο μπορεί να μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο που διατρέχουν να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Άλλο το ιδανικό μέγεθος πέους για μόνιμη κι άλλο για περιστασιακή σχέση
Το ιδανικό μέγεθος του πέους για τις γυναίκες είναι λίγο μεγαλύτερο από τον μέσο όρο αλλά μόνο για την περιστασιακή σχέση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Για την μόνιμη, είναι αποδεκτό ακόμα κι αν είναι μικρότερο.
Πιο επικίνδυνο το έμφραγμα για τις γυναίκες
Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από ένα έμφραγμα σε σύγκριση με τους άντρες και λιγότερες πιθανότητες να υποβληθούν σε αγγειοπλαστική, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι άντρες (τελικά) προτιμούν τις αδύνατες
Οι άνδρες βρίσκουν πιο ελκυστικές τις λεπτές γυναίκες διότι ασυναίσθητα συσχετίζουν το σχήμα του σώματός τους με τη νιότη, τη γονιμότητα και τον μειωμένο κίνδυνο νοσήσεως, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι bisexual
Η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι πιο ευέλικτη από την ανδρική και μπορεί να αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Αυξημένος κίνδυνος καρκίνου ακόμα και με ένα ή δύο ποτά
Η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (ένα ή δύο ποτά την ημέρα) μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στις γυναίκες και στους νυν ή πρώην καπνιστές, αναφέρει η «Βρετανική ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ).
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα