TA NEA Logo
Τρίτη 28 Μαρτίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Η αντίδραση των γονιών στην ομοφυλοφιλία του εφήβου
Όταν ο γονιός νομίζει ότι το παιδί είναι ομοφυλόφιλο, πρέπει να περιμένει να του μιλήσει εκείνο και να είναι έτοιμος να το διαβεβαιώσει πως το αγαπάει, ό,τι επιλογές και να κάνει στην ζωή του.
Πως να βάλετε όρια στο απαιτητικό παιδί
Όταν βάζουμε όρια στο παιδί, το κλειδί είναι να το κάνουμε με τον προσήκοντα σεβασμό στην προσωπικότητά του, χωρίς να τα προσαρμόζουμε στις δικές μας ανάγκες ή να τα επιβάλλουμε με εξουσία.
Γιατί οι άντρες πρέπει να κάνουν παιδιά πριν από τα 40
Όσο περισσότερο καθυστερεί ένας άντρας την απόκτηση παιδιών, τόσο πιθανότερο είναι να αναπτυχθούν στα σπερματοζωάριά του μεταλλάξεις που θα περάσουν στο αγέννητο παιδί του, προειδοποιούν Βρετανοί και Ισλανδοί ειδικοί.
Είμαστε ό,τι έτρωγε η... γιαγιά μας
Η διατροφή μιας γυναίκας κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει το σωματικό βάρος γέννησης των παιδιών της κόρης της μία γενιά αργότερα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΗΠΑ: Γυναίκα που κυοφορούσε τρίδυμα, γέννησε... τετράδυμα!
Μπροστά σε μία τεράστια έκπληξη βρέθηκε μία 42χρονη γυναίκα από το Μισισίπι την ώρα που γεννούσε τα τρίδυμα που κυοφορούσε, αφού τελικά ήταν... τετράδυμα!
Η πατρότητα φέρνει σε δεύτερη μοίρα το σεξ
Η γέννηση ενός βρέφους δεν επηρεάζει αρνητικά μόνο την ερωτική επιθυμία της μητέρας, αλλά και του πατέρα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Στα γονίδια κρύβονται (και) οι γευστικές προτιμήσεις
Αν το παιδί σας είναι ιδιότροπο στο φαγητό, μην βιασθείτε να το κατηγορήσετε: μία νέα μελέτη έδειξε ότι η αποστροφή ή η λατρεία για τα φρούτα και τα λαχανικά καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδια.
«Η Ευρώπη στερεί σωτήριες θεραπείες από τα παιδιά με καρκίνο»
Η ευρωπαϊκή νομοθεσία εμποδίζει τα παιδιά να κάνουν θεραπεία με δυνητικά σωτήρια αντικαρκινικά φάρμακα, προειδοποιούν βρετανοί ειδικοί στην παιδιατρική ογκολογία.
Οι αντιδράσεις των γονέων όταν το παιδί κλέψει
Όταν το παιδί κλέψει, οι γονείς δεν πρέπει να ασχοληθούν με την κοινωνική και ηθική διάσταση της συμπεριφοράς του, αλλά να αναζητήσουν τις αληθινές αιτίες της.
Αυξημένος κίνδυνος παχυσαρκίας για τα πρωτότοκα παιδιά
Τα πρωτότοκα παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες από τα δευτερότοκα και τα επόμενα αδελφάκια τους να γίνουν υπέρβαροι και παχύσαρκοι μεσήλικες, σύμφωνα με μία νέα, μικρή μελέτη.
Επιτυχημένη πειραματική θεραπεία για την αλλεργία στα φιστίκια
Μία πειραματική θεραπεία για τις αλλεργίες στα φιστίκια άλλαξε τη ζωή των παιδιών που συμμετείχαν σε μία μεγάλη κλινική μελέτη, ανακοίνωσαν βρετανοί επιστήμονες.
Τα πολλά λίπη στην εγκυμοσύνη «αλλάζουν τον εγκέφαλο του εμβρύου»
Μία διατροφή πλούσια σε λιπαρά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επιφέρει αλλαγές στην δομή του αναπτυσσόμενου εγκεφάλου του εμβρύου, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Η κατάχρηση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών από το παιδί του Δημοτικού
Αντί οι γονείς να απαγορεύουν την χρήση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, πρέπει να την επιτρέπουν με συγκεκριμένα, αυστηρά όρια - και πάντα αφού το παιδί έχει ολοκληρώσει τη μελέτη του για το σχολείο.
Βακτήρια ευθύνονται για τον πρόωρο τοκετό
Ο πρόωρος τοκετός μπορεί να οφείλεται σε ορισμένα βακτήρια, αναφέρουν επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Duke. Το εύρημα αυτό δίνει ελπίδες ότι με μία αντιβιοτική αγωγή μπορεί να αποσοβηθεί ο κίνδυνος.
Η σημασία των χριστουγεννιάτικων παραμυθιών για τα παιδιά
Τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια προσφέρουν τη δυνατότητα σε παιδί και γονιό να έρθουν πιο κοντά, ενώ το σύμβολο του Αγιου Βασίλη βοηθά το παιδί να επεξεργαστεί και να εξοικειωθεί με σημαντικές ηθικές αξίες, όπως η γενναιοδωρία και η καλοσύνη.
Έγκυοι, παιδιά, ηλικιωμένοι «δεν πρέπει να πίνουν γάλα από το χωριό»
Οι έγκυοι, τα νήπια και τα παιδιά που πίνουν μη επεξεργασμένο γάλα διατρέχουν εξαιρετικά αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν σοβαρές, απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, προειδοποιεί ένας κορυφαίος σύλλογος παιδιάτρων.
Όταν οι γονείς ντρέπονται που δεν έχουν χρήματα
Θέλει κόπο για να υπερβούμε τα οικονομικά, ψυχολογικά και κοινωνικά εμπόδια που η οικονομική κρίση μάς δημιουργεί. Αν απομυθοποιήσουμε την υλική αξία μέσα μας, μπορούμε να περάσουμε το αντίστοιχο μήνυμα στα παιδιά μας.
Η γνωριμία του νέου συντρόφου με τα παιδιά μετά το διαζύγιο
Το διαζύγιο για το μικρό παιδί αποτελεί έναν συμβολικό θάνατο, τον οποίο θα πρέπει να ζήσει, να επεξεργαστεί και να υπερβεί προκειμένου να προσαρμοστεί στην νέα πραγματικότητα.
Ο νυχτερινός τρόμος στο παιδί
Ένα έως έξι παιδιά στα 100 παρουσιάζουν περιστασιακά επεισόδια νυχτερινών τρόμων, τα οποία εμφανίζονται μέσα σε μία ώρα αφότου έχουν αποκοιμηθεί και χαρακτηρίζονται από αιφνίδιο ξύπνημα και κραυγή του παιδιού.
Τα μωρά μπορεί να «κολλήσουν» κατάθλιψη στη μήτρα
Οι έγκυοι που πάσχουν από κατάθλιψη μπορεί να την μεταδώσουν στα αγέννητα μωρά τους, διότι προκαλεί αλλαγές στην δομή του εγκεφάλου τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για εγχείρηση μυωπίας
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα