TA NEA Logo
Παρασκευή 26 Μαίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
«Έκρηξη» στις γεννήσεις με εξωσωματική την τελευταία εξαετία
Περισσότερα από πέντε εκατομμύρια μωρά έχουν γεννηθεί τις τρεις τελευταίες δεκαετίες σε όλο τον κόσμο χάρη στις τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής - με τα μισά από αυτά να γεννιούνται την τελευταία εξαετία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οριακή παχυσαρκία στο ανήλικο παιδί
Τα γονίδια, οι συγκρουσιακές ενδοοικογενεικές σχέσεις, η ελλειμματική σχέση του παιδιού με την μητέρα, η δυσαρμονία της δεύτερης με το σώμα της και τα διατροφικά λάθη της οικογένειας που το παιδί μιμείται και αναπαράγει παίζουν καθοριστικό ρόλο στην παιδική παχυσαρκία.
Οταν το παιδί είναι υπερκινητικό και παρορμητικό
Η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας είναι μια νευροβιολογική διαταραχή η οποία εμφανίζεται στα παιδιά σχολικής ηλικίας και δημιουργεί πολλά προβλήματα στο σχολείο και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
Η κακοποίηση «υπονομεύει για πάντα την υγεία»
Οι επιπτώσεις της κακοποίησης κατά την παιδική ηλικία και της έλλειψης της γονεϊκής αγάπης μπορεί να διαρκέσουν μία ζωή, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πέντε γεύματα την ημέρα το «αντίδοτο» στην παχυσαρκία των εφήβων
Πέντε μικρά γεύματα την ημέρα μπορεί να προστατεύσουν από την παχυσαρκία τους εφήβους, ακόμα κι αν έχουν γενετική προδιάθεση για να την αναπτύξουν, σύμφωνα με νέα ευρήματα.
Το κακομαθημένο παιδί «εικόνα» της συμπεριφοράς των μεγάλων
Τα κακομαθημένα παιδιά δεν γεννιούνται, αλλά γίνονται - από τις συμπεριφορές των γονιών τους και των ενηλίκων που τα μεγαλώνουν. Το κλειδί είναι να μάθουν ότι υπάρχουν όρια και πως στη ζωή θα ακούσουν πολλά «όχι».
Η πολλή καφεΐνη «εμπόδιο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου στην εφηβεία»
Η κατανάλωση τριών ή τεσσάρων ροφημάτων με καφεΐνη την ημέρα μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο και να επιβραδύνει την ανάπτυξη του εγκεφάλου παιδιών και εφήβων, προειδοποιούν επιστήμονες από την Ελβετία.
Τα ανεξήγητα σωματικά συμπτώματα «ένδειξη εκφοβισμού στα παιδιά»
Ο ανεξήγητος πονοκέφαλος, ο πόνος στην κοιλιά και η ναυτία μπορεί να αποτελούν ενδείξεις ότι ένα παιδί πέφτει θύμα εκφοβισμού (bullying) στο σχολείο του, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ενα στα πέντε παιδιά πάσχει από αϋπνία
Ένα στα πέντε παιδιά παρουσιάζει προβλήματα στον ύπνο που επιμένουν επί περισσότερο από δύο εβδομάδες και με το πέρασμα του χρόνου επηρεάζουν τη συμπεριφορά και την ψυχική του διάθεση.
Η τραυματική παιδική ηλικία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου
Οι άνθρωποι που βιώνουν τραυματικά γεγονότα κατά την παιδική ηλικία ίσως διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, υποστηρίζει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Η υπερκινητικότητα μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα ακοής
Η υπερκινητικότητα των παιδιών μπορεί να έχει τις ρίζες της σε προβλήματα ακοής, αναφέρουν επιστήμονες από το Κολέγιο Ιατρικής Άλμπερτ Άινσταϊν, στη Νέα Υόρκη.
Οι εξάρσεις βίας στους εφήβους
Η βία αποτελεί έναν από τους τρόπους με τους οποίους ο έφηβος προσπαθεί να διαχειριστεί τις δυσκολίες που βιώνει σε σχέση με την εξέλιξη της προσωπικότητάς του και την προσπάθεια ενοποίησης της ταυτότητάς του.
Οδηγός για καλή σχολική χρονιά
Η μετάβαση στην καθημερινή σχολική ρουτίνα δεν είναι εύκολη για τα παιδιά, ούτε για τους γονείς, αλλά ευτυχώς υπάρχουν πολλά που μπορεί κάποιος να κάνει για να πάνε όλα καλά.
Πως επηρεάζουν τα αδέλφια την υγεία μας
Ολοένα περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι ο αριθμός των αδελφών που έχει κάποιος - καθώς και η σειρά της γέννησής του - μπορεί να επηρεάσουν πολλούς παραμέτρους της υγείας του, από τις αλλεργίες έως το σωματικό βάρος.
Πως να βοηθήσετε το υπερκινητικό παιδί
Αν το παιδί σας πάσχει από σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας, χρειάζεται την βοήθειά σας για να το διαχειριστεί καλύτερα. Το Εθνικό Ίδρυμα Ψυχικής Υγείας (NIMH) των ΗΠΑ παρέχει μερικές χρήσιμες συμβουλές.
Πως να μιλήσετε στο παιδί για την σεξουαλική παρενόχληση
Το να κερδίσουν οι γονείς την εμπιστοσύνη του παιδιού τους αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα, προκειμένου να τους εκμυστήρευθεί αν και ό,τι τον απειλήσει στο μέλλον, χωρίς να νιώθει ντροπή.
Η αντιμετώπιση της υπερφαγίας στα παιδιά
Η υγιής συμπεριφορά απέναντι στο φαγητό διδάσκεται στα παιδιά από τους γονείς, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίζουν με συνέπεια και σταθερότητα τη σημασία της καλής διατροφής μέσα στο σπίτι, διότι τα διπλά μηνύματα μπερδεύουν το παιδί.
Ανήσυχος ύπνος στο παιδί
Όταν ένα παιδί κάνει ανήσυχο ύπνο, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι γονείς είναι να φροντίζουν να είναι ασφαλές και να μην χτυπήσει την ώρα του ύπνου, καθώς και να του εξασφαλίσουν ένα σταθερό ωράριο ύπνου και καθημερινότητας.
Ο εκφοβισμός στο σχολείο βλάπτει σοβαρά την υγεία
Οι επιπτώσεις του εκφοβισμού κατά την παιδική ηλικία επιμένουν στην ενήλικη ζωή, με τα θύματά του να έχουν έως εξαπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν σοβαρά νοσήματα, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη.
Χημικά στις συσκευασίες των τροφίμων παχαίνουν τα παιδιά;
Τα παιδιά που εκτίθενται σε δύο χημικές ουσίες που συχνά υπάρχουν στις συσκευασίες των τροφίμων, είναι πιθανότερο να γίνουν παχύσαρκα ή να παρουσιάσουν προδιαβήτη, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα