TA NEA Logo
Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Πως να βοηθήσετε τον έφηβο στις σχολικές εξετάσεις
Χιλιάδες παιδιά γυμνασίου και λυκείου διανύουν μια ιδιαίτερα στρεσογόνο περίοδο, καλούμενα να αντεπεξέλθουν στην ιδιαίτερα φορτισμένη περίοδο των εξετάσεων - και ο ρόλος των γονέων είναι καθοριστικός στην προσπάθειά τους.
Καλύτερες επιδόσεις στα διαγωνίσματα με έλαιο δενδρολίβανου
Ένα απρόσμενο βοήθημα για τους μαθητές και τους φοιτητές που έχουν αρχίσει επαναλήψεις εν όψει των εξετάσεων του Ιουνίου μπορεί να βρήκαν βρετανοί επιστήμονες.
Όραση: Κίνδυνος για το μωρό από το κάπνισμα της εγκύου
Οι γυναίκες που καπνίζουν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλούν μόνιμες βλάβες στα μάτια των παιδιών τους, οι οποίες ανοίγουν το δρόμο για την εμφάνιση γλαυκώματος όταν μεγαλώσουν, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Πώς να μάθετε στα παιδιά να σκέπτονται θετικά
«Θέλω το παιδί μου να είναι χαρούμενο, να μην απογοητεύεται εύκολα, να σκέπτεται θετικά». Και ποιος δεν θέλει θετικότητα για το παιδί του; Πώς όμως θα μάθουν τα παιδιά να σκέφτονται θετικά σε έναν κόσμο όπου επικρατεί η αρνητική σκέψη;
Παιδιά: Δεν μπορούν να διασχίσουν με ασφάλεια τον δρόμο πριν τα 14
Τα παιδιά δεν μπορούν να διασχίσουν με ασφάλεια τον δρόμο μόνα τους πριν φθάσουν σε ηλικία 14 ετών, προειδοποιούν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
Λιγότερος ύπνος για τα νήπια που παίζουν με το smartphone
Τα νήπια που παίζουν με τα κινητά και τα τάμπλετ των γονιών τους φαίνεται ότι κοιμούνται λιγότερο απ’ ό,τι όσα δεν τα πιάνουν στα χέρια τους, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
Παιδιά: Τι να προσέξετε για Πάσχα χωρίς ατυχήματα
Οι διακοπές του Πάσχα είναι ευκαιρία να ξεκουραστούν και να παίξουν τα παιδιά, αλλά οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή διότι ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί.
Γιατί το παιδί νιώθει μοναξιά;
Το παιδί που νιώθει μοναξιά αισθάνεται απομονωμένο από τους συνομηλίκους του χωρίς να είναι απαραίτητα μόνο, αλλά συνήθως νιώθει ένα διαρκές συναίσθημα θλίψης, απογοήτευσης και απόγνωσης.
Τα παιδιά προσθέτουν χρόνια στη ζωή μας
Οι γονείς μπορεί μερικές φορές να έρχονται στα όριά τους και να φωνάζουν στο παιδί τους «θα με πεθάνεις», αλλά αυτό δεν ισχύει διόλου, αναφέρουν επιστήμονες από τη Σουηδία. Αντιθέτως, τα παιδιά προσθέτουν χρόνια στη ζωή μας.
Σχολική τσάντα: Με οσφυαλγία ένα στα τρία παιδιά του δημοτικού
Περισσότερα από ένα στα τρία παιδιά του δημοτικού πονάνε στην πλάτη και τη μέση τους εξαιτίας της βαριάς σχολικής τσάντας, αναφέρουν επιστήμονες από την Ισπανία.
ΠΟΥ: Το μολυσμένο περιβάλλον σκοτώνει 1,7 εκατ. παιδιά το χρόνο
Ένας στους τέσσερις θανάτους παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών σε όλο τον κόσμο, οφείλονται στο ανθυγιεινό ή μολυσμένο περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Πώς να μιλήσετε στο παιδί για το σεξ
Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση προϋποθέτει να είναι έτοιμος ο γονιός να μιλήσει στο παιδί αντικειμενικά το σεξ, σε χρονική στιγμή που θα επιλέξει το παιδί, με μία γλώσσα που εκείνο θα καταλάβει και χωρίς να προβάλλει σε αυτό τα δικά του ταμπού και φόβους.
Τα συστήματα πυρανίχνευσης δεν ξυπνάνε τα παιδιά
Τα συστήματα ανίχνευσης της φωτιάς στο σπίτι μπορεί να μην ξυπνούν τα παιδιά, προειδοποιούν ιατροδικαστές και ερευνητές πυρκαγιών από τη Βρετανία.
Οι ιδιαιτερότητες της ορθοδοντικής φροντίδας των παιδιών με αυτισμό
Πολλή αγάπη, υπομονή και εξειδίκευση χρειάζεται η ορθοδοντική φροντίδα των παιδιών με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, καθώς οι δυσκολίες στην επικοινωνία μεταξύ γιατρού και ασθενούς δημιουργούν ιδιαίτερες προκλήσεις.
Η παιδική παχυσαρκία είναι κατά 60% κληρονομική, λένε επιστήμονες
Η τάση ενός παιδιού να γίνει παχύσαρκο καθορίζεται ως επί το πλείστον από τα γονίδιά του και όχι από την ανατροφή του, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
Παιδιά: Ποια είναι τα ορόσημα της ανάπτυξης ανά ηλικία
Αν και κάθε παιδί έχει διαφορετικό ρυθμό ανάπτυξης, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τα επονομαζόμενα «αναπτυξιακά ορόσημα» για να την αξιολογήσουν.
Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δείξτε στο παιδί σας πόσο το αγαπάτε
Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μοναδική ευκαιρία για να δείξετε στα παιδιά σας πόσο πολύ τα αγαπάτε, αναφέρουν οι αμερικανοί παιδίατροι. Και παρέχουν μερικές πρακτικές συμβουλές για να εκφράσετε όσα νιώθετε γι' αυτά.
Γιατί είναι πιο έξυπνα τα πρωτότοκα παιδιά
Τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο ευφυή από τα μικρότερα αδέλφιά τους εξαιτίας του διαφορετικού τρόπου με τον οποίο τα μεγαλώνουν οι γονείς τους, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Νέες αμφιβολίες για την εγχείρηση για την σκωληκοειδίτιδα
Η χειρουργική θεραπεία της οξείας σκωληκοειδίτιδας είναι περιττή στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Η γλυκόριζα στην εγκυμοσύνη ίσως μειώνει το IQ του μωρού
Η πολλή μαύρη γλυκόριζα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη του μωρού, προειδοποιούν επιστήμονες από τη Φινλανδία.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα