TA NEA Logo
Τρίτη 27 Ιουνίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Πόσο γάλα χρειάζονται τα παιδιά
Το αγελαδινό γάλα αποτελεί την κύρια πηγή βιταμίνης D για τα παιδιά, αλλά η υπερκατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων ενδέχεται να παρεμποδίζει την απορρόφηση σιδήρου. Καναδοί επιστήμονες αναζήτησαν την ποσότητα του γάλακτος που επιφέρει την «χρυσή» ισορροπία.
H κλεπτομανία στο παιδί
Η φύση και η βαρύτητα της κλεπτομανίας διαφέρει από το παιδί στον ενήλικo διότι τα παιδιά είναι εκ φύσεως λιγότερο λογικά και περισσότερο παρορμητικά.
Τι να πούμε στα παιδιά για τον Άγιο Βασίλη
Σε ένα παιδί που εξελίσσεται φυσιολογικά, η κατάρριψη ενός μύθου έρχεται όταν το ίδιο το παιδί οδηγήσει τον γονιό στον δρόμο της αλήθειας. Συχνά ο γονιός φοβάται περισσότερο από το παιδί την κατάρριψη μιας συνήθειας και προβάλλει τον δικό του φόβο επάνω του.
Τι να προσέχετε όταν διαλέγετε παιχνίδια
Μικρό ή μεγάλο, ακριβό ή φθηνό, ένα παιχνίδι τώρα τις γιορτές μπορεί να προσφέρει μεγάλη χαρά στα παιδιά - αρκεί να ταιριάζει στα ενδιαφέροντα και στην ηλικία τους.
Δωρεάν εξετάσεις για τα νεογνά σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία
Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τα νεογέννητα μωρά και την οικογένεια τους θα διενεργούνται σε δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές. Το «πράσινο φως» έδωσε σημερινή εγκύκλιος του φέρει την υπογραφή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, εξασφαλίζοντας ενιαία παροχή υπηρεσιών, χωρίς διακρίσεις, σε όλες τις οικογένειες.
Να συζητούν οι γονείς για τα φετίχ με τα ενήλικα παιδιά τους;
Η δυνατότητα συζήτησης με τα ενήλικα παιδιά γύρω από προσωπικά δεδομένα, όπως ο φετιχισμός, εξαρτάται και από την ήδη υπάρχουσα σχέση με τους γονείς (εμπιστοσύνη, ανοικτή επικοινωνία κλπ).
Πότε πρέπει να μας ανησυχούν τα συμπτώματα του παιδιού
Οποιος έχει μικρό παιδί ξέρει πολύ καλά πως τον χειμώνα αρρωσταίνει εύκολα έξι ή επτά φορές - με τον βήχα, τον πυρετό και το συνάχι να υπάρχουν σχεδόν σε ημερήσια διάταξη. Πώς θα ξέρουν, όμως, αν πρέπει να ανησυχήσουν; Οι ειδικοί έχουν τις απαντήσεις.
Το πολύ αλάτι οδηγεί τα παιδιά στην παχυσαρκία
Τα αλμυρά σνακ μπορεί να ενθαρρύνουν την παχυσαρκία των παιδιών, καθώς τα ωθούν να πίνουν αναψυκτικά με ζάχαρη για να σβήσουν τη δίψα τους, αναφέρουν αυστραλοί ερευνητές.
Θεράπευσαν τη λευχαιμία με τον... ιό του AIDS!
Μία εξάχρονη από τις ΗΠΑ έγινε η πρώτη ασθενής στον κόσμο που θεραπεύεται από την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία με την βοήθεια του ιού του AIDS, χάρη σε μία πειραματική θεραπεία που πλέον δοκιμάζεται και σε άλλους ασθενείς.
Μηνιγγίτιδα στα παιδιά από το τσιγάρο των γονέων
Οι γυναίκες που καπνίζουν κατά την εγκυμοσύνη τριπλασιάζουν τις πιθανότητες του παιδιού τους να πάθει αργότερα στη ζωή του μηνιγγίτιδα, ενώ οι γονείς που καπνίζουν μέσα στο σπίτι τις διπλασιάζουν, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.
Όταν το παιδιί μεγαλώνει αναγκαστικά σε άλλη πόλη
Το να μένει ένα μικρό παιδί μακριά από την μαμά του σε μικρή ηλικία δεν ενδείκνυται, παρά μόνο αν απειλείται η σωματική ή η ψυχική του ακεραιότητα - συνεπώς ούτε καν για λόγους εργασίας δεν πρέπει να μεγαλώνει μακριά της.
Οι διαταραχές ύπνου στους προεφήβους
Η περίοδος της προεφηβείας είναι ιδιαίτερα στρεσογόνος για ορισμένα παιδιά, λόγω των σωματικών, ορμονικών και συναισθηματικών αλλαγών που αρχίζουν σταδιακά να βιώνουν - και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή του ύπνου.
Το παιδί μετά το διαζύγιο και τα κατοικίδια
Τα παιδιά των χωρισμένων γονιών πιστεύουν συχνά ότι δεν πήραν την αγάπη που ήθελαν από τους γονείς τους και ένα κατοικίδιο μπορεί να αναπληρώσει τις ματαιωμένες συναισθηματικές ανάγκες τους.
Αλγόριθμος υπολογίζει τις πιθανότητες παχυσαρκίας του μωρού
Οι πιθανότητες ενός μωρού να γίνει παχύσαρκο κατά την παιδική ηλικία μπορούν να υπολογιστούν με βάση έναν απλό αλγόριθμο, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
Όταν το παιδί δεν βγάζει την πάνα
Όταν το παιδί αποτυγχάνει να ολοκληρώσει το αναπτυξιακό στάδιο του ελέγχου των σφιγκτήρων του, η στάση των γονιών είναι καθοριστικής σημασίας και ο έντονος έλεγχος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τον ψυχισμό του παιδιού.
Ο αντίκτυπος της συναισθηματικής στέρησης στην παιδική ηλικία
Η μάνα για το παιδί είναι το ιερό εκείνο πρόσωπο το οποίο δομεί τον συναισθηματικό του κόσμο και την ασφάλεια που θα νιώθει μέσα του. Ωστόσο, η φυσική παρουσία μίας μητέρας δεν εξασφαλίζει την συναισθηματική της παρουσία.
Η διαχείριση της ομοφυλοφιλίας από τους γονείς
Η ομοφυλοφιλία δεν είναι πρόβλημα και αδυναμία, αλλά βιώνεται με αυτόν τον τρόπο από το ίδιο το άτομο όταν εκείνη συγκρούεται με τον ηθικό του κόσμο. Η κοινωνική απόρριψη άλλωστε καραδοκεί.
Το αλκοόλ στην εγκυμοσύνη μπορεί να βλάπτει το IQ του παιδιού
Ένα ή δύο ποτηράκια κρασί την εβδομάδα στη διάρκεια της κυήσεως μπορεί να έχουν επιπτώσεις στον δείκτη νοημοσύνης του αγέννητου μωρού σας, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.
Χαστούκια και φωνές αρρωσταίνουν την καρδιά των παιδιών
Οι γονείς που χαστουκίζουν τα παιδιά τους ή τους φωνάζουν, τα θέτουν σε αυξημένο κίνδυνο εκδηλώσεως σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πλύμουθ.
Το παιδί που είναι επιλεκτικό στο φαγητό
Το στήθος, το γάλα στο μπιμπερό και το φαγητό στο πιάτο δεν είναι μόνο οχήματα ικανοποίησης της πείνας. Είναι σύμβολα αγάπης, εγγύτητας και ασφάλειας - και στο φαγητό το παιδί προβάλλει συχνά τις ματαιωμένες ανάγκες του.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα