TA NEA Logo
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Κλειδωμένο το μοναδικό Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών
Το πρώτο και μοναδικό στην χώρα μας Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης και Αποκατάστασης Παιδιών παραμένει ερμητικά κλειστό! Ο διορισμός των δύο Φυσίατρων, που θα λειτουργήσουν το Κέντρο, έχει «παγώσει», με αποτέλεσμα εκατοντάδες γονείς να αναγκάζονται να πωλούν ακόμη και τις περιουσίες τους αναζητώντας φροντίδα για τα παιδιά τους στο εξωτερικό.
Εγκρίθηκε η πρώτη καρδιακή αντλία για παιδιά
Οι υγειονομικές Αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν την πρώτη αντλία για παιδιά με καρδιακή ανεπάρκεια, προσφέροντας μια σημαντική θεραπευτική επιλογή για τους ασθενείς που είναι πολύ μικροί για να δεχθούν εμφυτεύματα ενηλίκων.
Συμβουλές για καλές γιορτές χωρίς... λαχτάρες
Το Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος εύχεται καλές γιορτές, μοιράζοντας αντί για δώρα χρήσιμες συμβουλές για Χριστούγεννα χωρίς τραυματισμούς.
Η κοινωνική φοβία στο παιδί
Η κόρη μας είναι 10 ετών και αποφεύγει την επαφή με τους συμμαθητές της και τη συμμετοχή σε σχολικές δραστηριότητες. Φοβάται κάτι ή είναι ντροπαλή;
Να βλέπει το παιδί γυμνούς τους γονείς ή όχι;
Η σχέση και η εναρμόνιση του γονιού με το δικό του σώμα, οι αντιλήψεις και οι πεποιθήσεις του γύρω από την έννοια του «γυμνού» είναι καθοριστικές για το πως θα βιώσει το παιδί του το δικό του σώμα.
Στρες και δίαιτα «γονατίζουν» τους εφήβους στην Ελλάδα
Άνιση μάχη με τα ανορεξικά σώματα των μοντέλων δίνουν οι έφηβοι στην χώρα μας, κυρίως τα κορίτσια, ενώ το στρες από την εμφάνιση και τις σχολικές υποχρεώσεις ωθεί πολλούς ακόμα και στα αγχολυτικά ή υπνωτικά χάπια.
Ύπνος: Χώρια ή μαζί με το παιδί;
Η σχέση ενός παιδιού με τον ύπνο είναι μια συμπεριφορά που μαθαίνεται από τους γονείς. Όταν το παιδί δεν κοιμάται μόνο του, δεν έχει διδαχτεί από τους γονείς του πως να το κάνει.
Πίνουν και καπνίζουν από τα 13 οι έφηβοι!
Όμηροι των εξαρτήσεων αναδεικνύονται οι έφηβοι στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με νέα μελέτη είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στο κάπνισμα τσιγάρου, ενώ αύξηση καταγράφεται την τελευταία τετραετία και στην κατανάλωση αλκοόλ.
Η βία στο σχολείο
Η σχολική βία είναι ένα αυξανόμενο φαινόμενο που περιλαμβάνει τις καταστάσεις αυτές όπου το παιδί-θύτης συστηματικά λέει ή κάνει πράγματα για να επιβάλει τη δύναμη και την εξουσία του σε ένα άλλο παιδί-θύμα.
Λιγότερη TV για τα τα παιδιά
Οι γονείς των νηπίων και των παιδιών προσχολικής ηλικίας πρέπει να περιορίσουν τον χρόνο που τους επιτρέπουν να βλέπουν τηλεόραση και να ασχολούνται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και παιχνίδια, συνιστά η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία (AAP).
Η ταχυκαρδία που χτυπά στην εφηβεία
Το σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας είναι μια αυτοάνοση δυσλειτουργία, που προσβάλλει το 1% των εφήβων και τους προκαλεί τέτοια υπόταση, ώστε δεν μπορούν να σταθούν ούτε λεπτό όρθιοι.
«Αντίδοτο» στη μυωπία το παιχνίδι εκτός σπιτιού
Κάθε ώρα την εβδομάδα που περνούν τα παιδιά παίζοντας έξω από το σπίτι τους, ελαττώνει τις πιθανότητές τους να αναπτύξουν μυωπία κατά 2%, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.
Ο δείκτης νοημοσύνης αλλάζει στην εφηβεία
Ο δείκτης νοημοσύνης δεν είναι σταθερός καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής, αλλά μπορεί να αυξηθεί ή να ελαττωθεί μεταξύ 14 και 18 ετών επειδή αλλάζουν ορισμένες δομές του εγκεφάλου, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
Οταν το παιδί δεν διαβάζει
Το παιδί που από την πρώτη τάξη του δημοτικού μαθαίνει να διαβάζει μόνο του, χτίζει μέσα του την πολύτιμη αυτονομία, ενώ μαθαίνει επίσης να συσχετίζει την προσπάθεια με την ανταμοιβή, αφού αποκτά καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματα.
Πρόωρο τοκετό, θνησιγένεια προκαλεί η νέα γρίπη
Τα μωρά γυναικών οι οποίες είχαν μολυνθεί από τον ιό της νέας γρίπης, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να γεννηθούν πρόωρα ή ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πάρτι χωρίς μπαλόνια και καραμούζες εισηγήθηκε η ΕΕ
Ευρωπαϊκή οδηγία με την οποία απαγορεύεται σε παιδιά κάτω των οκτώ ετών να φουσκώνουν μπαλόνια χωρίς την επίβλεψη ενήλικα, εξέδωσε το τμήμα ασφάλειας παιχνιδιών της Κομισιόν.
Τα παιδιά γεννιούνται με προδιάθεση να δίνουν
Μια σημαντική έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «PLoS One» δείχνει με πειστικό τρόπο ότι είμαστε βιολογικά προγραμματισμένοι μ' ένα «γονίδιο αλτρουισμού».
e-θύματα τα παιδιά στο διαδίκτυο
Παγίδες κρύβει το διαδίκτυο, με την εξάρτηση των εφήβων να αποτελεί την πρώτη στην λίστα των ειδικών. Όμως, τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ καθώς τα παιδιά και οι νέοι πέφτουν συχνά θύματα ηλεκτρονικής παρενόχλησης και εκφοβισμού, με αποτέλεσμα να φοβούνται και να προτιμούν την μοναξιά.
Η μοναξιά στο παιδί
Η μοναξιά είναι ένα επίπονο συναίσθημα απομόνωσης από τους άλλους ανθρώπους, το οποίο συνοδεύεται συχνά από θλίψη και απόγνωση. Ενα παιδί μπορεί να νιώθει μοναξιά ανεξάρτητα από το αν βρίσκεται μόνο του, με άλλα παιδιά ή με τους γονείς του.
Κληρονομικό (και) το αδύνατο σώμα
Το να έχει κανείς χαμηλό σωματικό βάρος είναι κάτι που σε μεγάλο βαθμό κληρονομεί από τους γονείς του, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που έδειξε πως ένα παιδί έχει 16,7% πιθανότητες να είναι πολύ αδύνατο, αν είναι αδύνατοι και οι γονείς του.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα