TA NEA Logo
Τρίτη 28 Μαρτίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Καλά νέα στη μάχη των παιδιών με τον καρκίνο
Ο καρκίνος δεν κάνει (δυστυχώς) εξαιρέσεις: κάθε χρόνο, 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν. Και το χειρότερο είναι πως μόλις δύο στους δέκα μικρούς ασθενείς έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Τα υπόλοιπα στερούνται την ευκαιρία να δώσουν τη μάχη τους και να κερδίσουν την υγειά τους!
Καλό ίσως κάνουν τα βιντεοπαιχνίδια στα παιδιά
Τα βινετοπαιχνίδια μπορεί να είναι καλά για τα παιδιά, καθώς ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου παρ΄ ότι κάποια από τα παιχνίδια αυτά φημίζονται για τη βία που περιέχουν.
Η πολλή ΤV φέρνει κακή διατροφή
Ακόμα έναν λόγο για να μην αφήνετε τα παιδιά «παρκαρισμένα» μπροστά στην τηλεόραση με τις ώρες, ανακάλυψαν Αμερικανοί ερευνητές: όσα βλέπουν πολλή τηλεόραση είναι πιθανότερο να τρέφονται μόνο με φαστ φουντ πέντε χρόνια αργότερα.
50 έφηβοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης από το Ίντερνετ
Περισσότεροι από 50 έφηβοι- ανάμεσά τους και μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού- έχουν απευθυνθεί τους τελευταίους 12 μήνες στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Π.&Α. Κυριακού με συμπτώματα εθισμού στο Ίντερνετ.
Καλύτερος ο σταθμός από τη γιαγιά!
Τα παιδιά που τα φροντίζουν η γιαγιά και ο παππούς, ενώ η μαμά βρίσκεται στη δουλειά, θα τα κατάφερναν καλύτερα αν πήγαιναν σ΄ έναν βρεφονηπιακό σταθμό, σύμφωνα με μία νέα βρετανική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 4.800 παιδιά, γεννημένα το 2000 και το 2001.
Αυξημένες οι λάθος διαγνώσεις για τις αλλεργίες των παιδιών
Για την Ινγκελάιζα Κίλινγκ, από το Χιούστον, μητέρα τριών παιδιών που πάσχουν από πολλαπλές αλλεργίες, η ώρα του φαγητού ήταν ένας αγώνας.
Δεν ξέρουμε πως να προστατέψουμε τα παιδιά στο Ίντερνετ
Ουραγός της Ευρώπης είναι η Ελλάδα όσον αφορά την εγρήγορση των γονέων για την ασφάλεια των παιδιών τους στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν γνωρίζουμε τα σωστά μέτρα προστασίας, ενώ είμαστε πρώτοι στην επιφύλαξη… «να μην πάθει κάτι το παιδί».
Γεννήθηκε παιδί με 24 «τέλεια» δάχτυλα
Με 24 «τέλεια» δάχτυλα γεννήθηκε ένα παιδί στην Καλιφόρνια, φαινόμενο ιδιαίτερα σπάνιο. Οι γιατροί εξεπλάγησαν διότι στη φάση της εγκυμοσύνης, δεν είχαν προσέξει στα υπερηχογραφήματα ότι το παιδί είχε ένα δάχτυλο παραπάνω στο κάθε άκρο.
Τα παιδιά απέναντι στο διαζύγιο
Μπορεί το διαζύγιο στην εποχή μας να είναι  πολύ διαδεδομένο και περίπου αναμενόμενο  φαινόμενο, ωστόσο η απήχηση που έχει για το  παιδί δεν παύει να είναι επώδυνη. Το διαζύγιο σημαίνει τον αποχωρισμό του ενός από τους δύο γονείς και εμπεριέχει το βίωμα της απώλειας, η οποία βιώνεται από το παιδί σαν συμβολικός θάνατος.
Με το κινητό στο χέρι 1 στα 4 Ελληνόπουλα
Στη χώρα μας, τα παιδιά κάτω των 15 ετών παίζουν στα δάχτυλα τις υπηρεσίες των κινητών τηλεφώνων, βάζοντας τα γυαλιά ακόμη και στους πιο ενημερωμένους σε θέματα νέων τεχνολογιών. Όπως προκύπτει από πρόσφατη μελέτη, ένας στα τέσσερις μαθητές δημοτικού μιλάει από δικό του κινητό
Ούτε σταγόνα αλκοόλ στα παιδιά έως τα 15
Ακραίες θέσεις υιοθετεί η βρετανική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της κατάχρησης οινοπνευματωδών μεταξύ των νέων συνιστώντας να μην πίνουν ούτε σταγόνα ώς τα 15 τους.
Κίνδυνος από κινητά
Η ομιλία στο κινητό την ώρα που διασχίζει ένα παιδί τον δρόμο μπορεί να είναι καταστροφική, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα.
Όχι στο ίδιο κρεβάτι γονείς και παιδιά
Πρέπει οι γονείς να μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι με το μωρό τους; Αυτό το ερώτημα επανέρχεται στο προσκήνιο στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαιτίας μιας έρευνας που δείχνει ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα βρέφη πέφτουν θύματα ακούσιας ασφυξίας ή στραγγαλισμού στον ύπνο τους.
Παραμυθένιοι εφιάλτες
Στα περισσότερα κλασικά παραμύθια υπάρχει το καλό και το κακό. Στο τέλος επικρατούν ο καλός ήρωας και το δίκαιο, κάτι που ευχαριστεί το παιδί. Το παιδί ταυτίζεται με τον καλό ήρωα, ανάλογα με τη φάση που βρίσκεται και τους προβληματισμούς που έχει. Όμως, πολλά κλασικά παραμύθια έχουν μέσα τους και τρόμο.
Το χαρτζιλίκι είναι μάθημα ζωής
Το χαρτζιλίκι που δίνουν οι γονείς στα παιδιά μπορεί να μην είναι το σημαντικότερο έξοδο του οικογενειακού προϋπολογισμού, ωστόσο αποτελεί ένα από τα βασικότερα μαθήματα ζωής που θα τους παραδώσουν, αφού θεωρείται μέθοδος διαπαιδαγώγησης στην οικονομική διαχείριση. Γι' αυτό, η χορήγησή του πρέπει να γίνεται με ορισμένους κανόνες.
Μάθε παιδί μου να τρως
Σύμφωνα με τους εδικούς, είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσουμε στην ενήλικη ζωή μας γεύσεις που δεν είχαμε δοκιμάσει όταν ήμασταν παιδιά. Γι' αυτό και η γεύση μας πρέπει να ενεργοποιηθεί νωρίς - στην πρώτη τριετία της ζωής, για την ακρίβεια...
Η υπέρταση πάει... σχολείο
H υπέρταση χρόνια δεν κοιτά, όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη. Οι επιστήμονες από τη πλευρά τους, χτυπούν τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας πως ο σύγχρονος τρόπος ζωής των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς παιχνίδι στις αλάνες και στα πάρκα και τρέφονται με μπέργκερ, πίτσες και σουβλάκια, αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή του κακού.
«Πόνεσα όταν το παιδί έφυγε για σπουδές»
Οι Έλληνες γονείς κατά κανόνα βιώνουν επώδυνα την απομάκρυνση των παιδιών από την οικογενειακή εστία - ίσως διότι στα περισσότερα σπίτια και οι δύο γονείς από τη στιγμή που γεννιέται το παιδί αρχίζουν να κάνουν μόνο πράγματα που αφορούν αυτό, λειτουργώντας μόνο ως γονείς πια και ξεχνώντας ότι είναι και σύντροφοι.
Το ντύσιμο στο κρύο
Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (ΑΑΡ) δίνει μερικές χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να κρατήσετε τα παιδιά ζεστά τον χειμώνα.
Τιμωρούνται για το βάρος τους τα παχύσαρκα παιδιά
Τον ρατσισμό και το στίγμα βιώνουν από την ηλικία του δημοτικού τα παχύσαρκα παιδιά και μάλιστα από τους συνομιλήκους τους που είναι αδύνατοι και πιο «αποδεκτοί» από την κοινωνία.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για εγχείρηση μυωπίας
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα