TA NEA Logo
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Τα στάδια της σεξουαλικότητας
Η σεξουαλικότητα του ανθρώπου αναπτύσσεται από τα πρώτα χρόνια της ζωής και σε στάδια, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Ο ρόλος των γονέων είναι καθοριστικός στην ομαλή ανάπτυξη της σεξουαλικότητας του παιδιού.
«Φάρμακο» η άσκηση για τα άρρωστα παιδιά
Τα παιδιά με σοβαρά χρόνια νοσήματα ή αναπηρίες μπορεί να ωφεληθούν από το σωστό πρόγραμμα γυμναστικής, παρουσιάζοντας βελτιωμένη ποιότητα ζωής, καλύτερη αεροβική κατάσταση και λειτουργικότητα, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Current Sports Μedicine Reports».
Γενετικό προφίλ για όλα τα νεογέννητα
Κάθε μωρό που θα γεννιέται σε μία δεκαετία από τώρα, θα υποβάλλεται σε χαρτογράφηση του DΝΑ του  πριν καν βγει από το μαιευτήριο, προέβλεψε προσφάτως ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας χαρτογράφησης του ανθρώπινου γονιδιώματος. Έτσι, θα γίνεται εγκαίρως γνωστό εάν και ποια νοσήματα κινδυνεύει να παρουσιάσει.
SΟS για τις «βουβές» καρδιοπάθειες
Ένα στα 100 παιδιά γεννιέται με καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως ή  εάν δεν παρακολουθείται εφ΄ όρου ζωής, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο μέλλον. Δυστυχώς, στο 80% των περιπτώσεων η παρακολούθηση σταματάει πρόωρα - και οι πρώτες που κινδυνεύουν είναι οι γυναίκες ασθενείς, που θέλουν να αποκτήσουν παιδί.
Τι γάλα πρέπει να πίνουν τα παιδιά
Τι είδους γάλα πρέπει να πίνουν τα παιδιά; Πλήρες, λίγων λιπαρών ή άπαχο; Εξάρταται από την ηλικία, απαντά η Υπηρεσία Προδιαγραφών Τροφίμων (FSΑ) της Βρετανίας.
Η εγκυμοσύνη ήρθε στην εφηβεία
Οι δραστηριότητες ενός παιδιού που βρίσκεται στην εφηβεία, πρέπει να συνδέονται με την εκπαίδευσή του και φυσικά με την ανεμελιά και την ξενοιασιά, λένε οι ειδικοί. Και μια εγκυμοσύνη, παραβιάζει το στάδιο ανάπτυξής τους. Ωστόσο, στη χώρα μας σχεδόν 3.300 κορίτσια γίνονται κάθε χρόνο μητέρες πριν από τα 19 τους χρόνια.
Καλά νέα στη μάχη των παιδιών με τον καρκίνο
Ο καρκίνος δεν κάνει (δυστυχώς) εξαιρέσεις: κάθε χρόνο, 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν. Και το χειρότερο είναι πως μόλις δύο στους δέκα μικρούς ασθενείς έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Τα υπόλοιπα στερούνται την ευκαιρία να δώσουν τη μάχη τους και να κερδίσουν την υγειά τους!
Καλό ίσως κάνουν τα βιντεοπαιχνίδια στα παιδιά
Τα βινετοπαιχνίδια μπορεί να είναι καλά για τα παιδιά, καθώς ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου παρ΄ ότι κάποια από τα παιχνίδια αυτά φημίζονται για τη βία που περιέχουν.
Η πολλή ΤV φέρνει κακή διατροφή
Ακόμα έναν λόγο για να μην αφήνετε τα παιδιά «παρκαρισμένα» μπροστά στην τηλεόραση με τις ώρες, ανακάλυψαν Αμερικανοί ερευνητές: όσα βλέπουν πολλή τηλεόραση είναι πιθανότερο να τρέφονται μόνο με φαστ φουντ πέντε χρόνια αργότερα.
50 έφηβοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης από το Ίντερνετ
Περισσότεροι από 50 έφηβοι- ανάμεσά τους και μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού- έχουν απευθυνθεί τους τελευταίους 12 μήνες στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Π.&Α. Κυριακού με συμπτώματα εθισμού στο Ίντερνετ.
Καλύτερος ο σταθμός από τη γιαγιά!
Τα παιδιά που τα φροντίζουν η γιαγιά και ο παππούς, ενώ η μαμά βρίσκεται στη δουλειά, θα τα κατάφερναν καλύτερα αν πήγαιναν σ΄ έναν βρεφονηπιακό σταθμό, σύμφωνα με μία νέα βρετανική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 4.800 παιδιά, γεννημένα το 2000 και το 2001.
Αυξημένες οι λάθος διαγνώσεις για τις αλλεργίες των παιδιών
Για την Ινγκελάιζα Κίλινγκ, από το Χιούστον, μητέρα τριών παιδιών που πάσχουν από πολλαπλές αλλεργίες, η ώρα του φαγητού ήταν ένας αγώνας.
Δεν ξέρουμε πως να προστατέψουμε τα παιδιά στο Ίντερνετ
Ουραγός της Ευρώπης είναι η Ελλάδα όσον αφορά την εγρήγορση των γονέων για την ασφάλεια των παιδιών τους στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν γνωρίζουμε τα σωστά μέτρα προστασίας, ενώ είμαστε πρώτοι στην επιφύλαξη… «να μην πάθει κάτι το παιδί».
Γεννήθηκε παιδί με 24 «τέλεια» δάχτυλα
Με 24 «τέλεια» δάχτυλα γεννήθηκε ένα παιδί στην Καλιφόρνια, φαινόμενο ιδιαίτερα σπάνιο. Οι γιατροί εξεπλάγησαν διότι στη φάση της εγκυμοσύνης, δεν είχαν προσέξει στα υπερηχογραφήματα ότι το παιδί είχε ένα δάχτυλο παραπάνω στο κάθε άκρο.
Τα παιδιά απέναντι στο διαζύγιο
Μπορεί το διαζύγιο στην εποχή μας να είναι  πολύ διαδεδομένο και περίπου αναμενόμενο  φαινόμενο, ωστόσο η απήχηση που έχει για το  παιδί δεν παύει να είναι επώδυνη. Το διαζύγιο σημαίνει τον αποχωρισμό του ενός από τους δύο γονείς και εμπεριέχει το βίωμα της απώλειας, η οποία βιώνεται από το παιδί σαν συμβολικός θάνατος.
Με το κινητό στο χέρι 1 στα 4 Ελληνόπουλα
Στη χώρα μας, τα παιδιά κάτω των 15 ετών παίζουν στα δάχτυλα τις υπηρεσίες των κινητών τηλεφώνων, βάζοντας τα γυαλιά ακόμη και στους πιο ενημερωμένους σε θέματα νέων τεχνολογιών. Όπως προκύπτει από πρόσφατη μελέτη, ένας στα τέσσερις μαθητές δημοτικού μιλάει από δικό του κινητό
Ούτε σταγόνα αλκοόλ στα παιδιά έως τα 15
Ακραίες θέσεις υιοθετεί η βρετανική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της κατάχρησης οινοπνευματωδών μεταξύ των νέων συνιστώντας να μην πίνουν ούτε σταγόνα ώς τα 15 τους.
Κίνδυνος από κινητά
Η ομιλία στο κινητό την ώρα που διασχίζει ένα παιδί τον δρόμο μπορεί να είναι καταστροφική, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα.
Όχι στο ίδιο κρεβάτι γονείς και παιδιά
Πρέπει οι γονείς να μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι με το μωρό τους; Αυτό το ερώτημα επανέρχεται στο προσκήνιο στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαιτίας μιας έρευνας που δείχνει ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα βρέφη πέφτουν θύματα ακούσιας ασφυξίας ή στραγγαλισμού στον ύπνο τους.
Παραμυθένιοι εφιάλτες
Στα περισσότερα κλασικά παραμύθια υπάρχει το καλό και το κακό. Στο τέλος επικρατούν ο καλός ήρωας και το δίκαιο, κάτι που ευχαριστεί το παιδί. Το παιδί ταυτίζεται με τον καλό ήρωα, ανάλογα με τη φάση που βρίσκεται και τους προβληματισμούς που έχει. Όμως, πολλά κλασικά παραμύθια έχουν μέσα τους και τρόμο.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα