TA NEA Logo
Κυριακή 28 Μαίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Οι ελεγχομανείς γονείς δημιουργούν ψυχολογικό πρόβλημα στο παιδί
Οι γονείς που θέλουν να ελέγχουν στα πάντα τα παιδιά τους, τα κάνουν δυστυχισμένα και εξαρτώμενα για μια ζωή, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.
Επιστροφή στα θρανία με λιγότερο στρες
Η επιστροφή στα θρανία μοιάζει με ανώμαλη προσγείωση, αλλά υπάρχουν τρόποι για να μειώσουμε το οικογενειακό σχολικό στρες, φροντίζοντας απαραιτήτως να βρίσκουμε χρόνο για ξεκούραση.
Μήπως έχετε υπερβολικές προσδοκίες από τα παιδιά σας;
Ολοι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, αλλά μήπως το παρακάνουμε; Οι θετικές προσδοκίες ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους, αλλά οι υπερβολικές τι αποτέλεσμα μπορούν να έχουν;
Αγοράκι γεννήθηκε με τρία ανδρικά μόρια εξαιτίας σπάνιας ασθένειας
Ένα αγοράκι από την Ινδία γεννήθηκε με τρία ανδρικά μόρια εξαιτίας σπάνιας ασθένειας και υποβλήθηκε σε μία πρωτοποριακή επέμβαση για να διορθωθεί αυτή η εξαιρετικά σπάνια δυσμορφία.
Η ανατροφή των παιδιών «κλειδί» για την ερωτική ζωή του ζευγαριού
Τα ζευγάρια που μοιράζονται την ανατροφή των παιδιών έχουν πολύ πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και είναι πιο ευτυχισμένα στη σχέση τους, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Να βλέπει το παιδί γυμνό τον γονιό ή όχι;
Σωστό ή λάθος δεν υπάρχει όταν το θέμα είναι αν θα βλέπει το παιδί γυμνό το γονιό του ή όχι. Το σώμα και η αντίληψη που έχουμε για αυτό είναι κεντρικό κομμάτι της ταυτότητάς μας και τα μικρά παιδιά είναι παρατηρητές και μιμητές μας.
Μπλέκουν περισσότερο όταν μεγαλώσουν τα «κουλ» παιδιά του σχολείου
Το να είναι ένα παιδί το πιο κουλ του σχολείου μπορεί να μοιάζει ιδανικό, αλλά ενδέχεται να αποτελεί «διαβατήριο» μπελάδων αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πολιτικές αναταράξεις και παιδικός ψυχισμός
Από το δημοψήφισμα μέχρι και σήμερα περιμένουμε από τα παιδιά ερωτήσεις για την πολιτική κατάσταση της χώρας που κάνουν τον γονιό αμήχανο.
Το καλοκαίρι αυξάνει τη γονιμότητα
Τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά καλό είναι να αρχίσουν σιγά-σιγά τις προσπάθειες, διότι αν ισχύουν τα ευρήματα δύο νέων μελετών, οι πιθανότητές τους να τα καταφέρουν είναι οι μέγιστες τους μήνες που έρχονται.
Ελληνική μελέτη: Σωτήριο το εμβόλιο για τον ιό HPV
Ο εμβολιασμός των κοριτσιών και των νεαρών γυναικών εναντίον του ιού HPV που ευθύνεται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας όχι μόνο προστατεύει από τη νόσο, αλλά και από τις χειρουργικές θεραπείες σε περίπτωση μόλυνσης από άλλα στελέχη του.
Πως να βάλετε... parental controls στην ώρα μπροστά στην οθόνη
Οι γονείς συνήθως είναι υπεύθυνοι, άμεσα ή έμμεσα, που τα παιδιά και οι έφηβοι «κολλάνε» με τα ψηφιακά μέσα, παίζουν συνεχώς βιντεοπαιχνίδια ή στέλνουν SMS επί ώρες καθημερινά, αντί να αλληλεπιδρούν με τους αληθινούς ανθρώπους.
Οι καρδιοπάθειες των παιδιών
Οι καρδιοπάθειες της πρώτης παιδικής ηλικίας, της λεγόμενης προσχολικής, χαρακτηρίζονται με τον όρο «συγγενείς καρδιοπάθειες». Ο όρος «συγγενείς» υποδηλώνει ότι το παιδί γεννήθηκε με τη συγκεκριμένη βλάβη που συνήθως είναι ανατομική.
Η ανησυχία των γονιών για το βάρος του παιδιού
Το σωματικό βάρος του παιδιού αποτελεί συχνά αντικείμενο αρνητικής ενασχόλησης τόσο του ίδιου όσο και των γονιών του. Η ατμόσφαιρα καταντά αρνητική μέσα στην οικογένεια και είναι ιδιαίτερα έκδηλη κατά την διάρκεια των γευμάτων.
Ο αναπαραγωγικός τουρισμός στην Ελλάδα
Ο βασικότερος λόγος για τη διασυνοριακή μετακίνηση των υπογόνιμων ζευγαριών είναι τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής στην χώρα προορισμού τους - και στην Ελλάδα, τα ποσοστά αυτά είναι ιδιαιτέρως υψηλά.
Εξέταση αίματος ανιχνεύει το σύνδρομο Ντάουν με ακρίβεια 99%
Μία απλή εξέταση αίματος ανιχνεύει το σύνδρομο Ντάουν στα αναπτυσσόμενα έμβρυα με ποσοστό ακριβείας 99% - και ήδη στη Βρετανία εξετάζεται το ενδεχόμενο να αρχίσει να προσφέρεται από τα κρατικά νοσοκομεία.
Η δυσλεξία δεν οφείλεται σε πρόβλημα όρασης
Η διόρθωση τυχόν προβλημάτων όρασης στα παιδιά με δυσλεξία είναι απίθανο να τα βοηθήσει να ξεπεράσουν τη μαθησιακή δυσκολία τους, αναφέρουν επιστήμονες από τη Βρετανία.
To bullying μπορεί να κόβει χρόνια από τη ζωή
Ο εκφοβισμός στο σχολείο ασκεί αρνητικές επιδράσεις στον οργανισμό των θυμάτων, οι οποίες μπορεί να διαρκέσουν επί δεκαετίες και να βραχύνουν τη ζωή τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πώς να διαχειριστεί ο έφηβος το άγχος για τις Πανελλαδικές
Οι περισσότερο ανασφαλείς, άκαμπτοι και τελειομανείς μαθητές, που επιπλέον εισπράττουν τις συχνά παράλογες και υψηλές προσδοκίες των γονιών τους, κινδυνεύουν από νοσηρό άγχος το οποίο οδηγεί στην υπολειτουργία της προσωπικότητας αυτήν την εποχή, όπως και των νοητικών λειτουργιών.
Η υπνοβασία μπορεί να είναι κληρονομική
Οι γονείς με ιστορικό υπνοβασίας έχουν ιδιαιτέρως αυξημένες πιθανότητες να αποκτήσουν παιδιά που θα υπνοβατούν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Δείτε πως αλλάζει το σώμα της γυναίκας για να μεγαλώσει το μωρό
Ένα animation που δείχνει πως μετατοπίζονται τα εσωτερικά όργανα της γυναίκας για να αναπτυχθεί το έμβρυο που κυοφορεί δημιούργησε το Μουσείο Επιστήμης & Βιομηχανίας του Σικάγου.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα