TA NEA Logo
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Ενα γιαούρτι την ημέρα δυναμώνει τα οστά
Οι συνταξιούχοι που τρώνε καθημερινά ένα γιαούρτι μπορεί να μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες να παρουσιάσουν οστεοπόρωση, αναφέρουν επιστήμονες από την Ιρλανδία.
Οστεοαρθρίτιδα στα γόνατα: Επιφυλάξεις για την αρθροσκόπηση
Αμφιβολίες για την αξία της αρθροσκόπησης στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου στα γόνατα δημιουργεί μία νέα ανάλυση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν περιορισμένα επιστημονικά στοιχεία για τα δυνητικά οφέλη της.
Ύποπτος για άνοια ο κακός ύπνος
Οι δυσκολίες στον ύπνο μπορεί να σχετίζονται με μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου Αλτσχάιμερ σε ανθρώπους με οικογενειακό ιστορικό της νόσου, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Η σοκολάτα ακονίζει το μυαλό των ηλικιωμένων
Λίγη μαύρη σοκολάτα την ημέρα μπορεί να βελτιώνει τη μνήμη και να τονώνει την εγκεφαλική λειτουργία, ακόμα και σε ηλικιωμένους που έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν νοητικές διαταραχές, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση.
Γιατί δεν πρέπει να παίρνουμε επί μήνες φάρμακα για τις καούρες
Οι ηλικιωμένοι που παίρνουν επί μήνες ή χρόνια φάρμακα για τις καούρες μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
Ύποπτο για νοητική διαταραχή το αργό περπάτημα στην τρίτη ηλικία
Η ταχύτητα με την οποία βαδίζει ένας ηλικιωμένος μπορεί να αποτελεί ένδειξη της υγείας των νοητικών δεξιοτήτων του, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Τι να προσέχουν το καλοκαίρι οι ασθενείς με Πάρκινσον
Το καλοκαίρι προσφέρεται για περισσότερη κίνηση σε υπαίθριους χώρους, αλλά οι ασθενείς με νόσο Πάρκινσον πρέπει να ακολουθούν ορισμένους βασικούς κανόνες προφύλαξης για να είναι ασφαλείς.
«Φάρμακο» το περπάτημα για την αγγειακή άνοια
Το περπάτημα με μέτρια ένταση μπορεί να μειώνει τα συμπτώματα της ήπιας νοητικής διαταραχής που σχετίζεται με τη φτωχή κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ασπίδα για τον εγκέφαλο οι παραδοσιακοί χοροί
Μπορεί η εκμάθηση παραδοσιακών χορών να προστατεύει τον εγκέφαλο από το γήρας; Ναι, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που συνέκρινε τις νευρολογικές επιδράσεις της με εκείνες της βάδισης και άλλων δραστηριοτήτων.
Ποιες είναι οι διατροφικές ανάγκες μετά τα 60
Το σώμα αλλάζει καθώς μεγαλώνουμε και έτσι οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 60 ετών έχουν πολύ διαφορετικές διατροφικές ανάγκες απ’ ό,τι τα παιδιά, οι έφηβοι ή ακόμα και οι μεσήλικες.
Βρήκαν γιατί είναι ευάλωτοι στην εξαπάτηση μερικοί ηλικιωμένοι
Ορισμένες διαφορές που παρατηρούνται στον εγκέφαλο μερικών ηλικιωμένων μπορεί να εξηγούν γιατί πέφτουν εύκολα θύματα εξαπάτησης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Γιατί δυσκολεύει το αδυνάτισμα με την ηλικία
Οποιος έχει προσπαθήσει πάνω από μία φορές να χάσει τα περιττά του κιλά ξέρει καλά πως όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο δύσκολο γίνεται. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό;
Βρήκαν γιατί μερικοί ηλικιωμένοι έχουν μυαλό «ξυράφι»
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να συρρικνώνεται καθώς μεγαλώνουμε, αλλά αυτό δεν συμβαίνει με τον ίδιο ρυθμό σε όλους τους ανθρώπους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ποια είναι η καλύτερη άσκηση για τους γερασμένους μυς
Οι μύες υποφέρουν από το πέρασμα του χρόνου γιατί τα κύτταρά τους χάνουν σταδιακά τη βασική πηγή ενέργειας (τα μιτοχόνδρια), με αποτέλεσμα να φθίνει η δύναμη, η αντοχή και ο αριθμός τους. Η άσκηση όμως μπορεί να βοηθήσει.
Επιστήμονες αντέστρεψαν τη γήρανση σε ποντίκια
Επιστήμονες από την Ολλανδία κατόρθωσαν να αντιστρέψουν τη γήρανση σε ομάδα ποντικιών, αποκαθιστώντας την φυσική κατάσταση και τη λειτουργία ορισμένων οργάνων τους.
Πότε θέλει εγχείρηση ο καταρράκτης
Η άποψη ότι «ο καταρράκτης δεν πρέπει να χειρουργηθεί αν δεν ωριμάσει» έχει πια καταρριφθεί, αφού υπάρχουν τέσσερις ερωτήσεις-κλειδιά με βάση τις οποίες λαμβάνεται η απόφαση για το χειρουργείο.
Επικίνδυνη η απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα μετά τα 60
Η απώλεια βάρους στην τρίτη ηλικία χωρίς δίαιτα δεν είναι φυσιολογική απόρροια της γήρανσης, αλλά πιθανή ένδειξη υποσιτισμού ή σοβαρού προβλήματος υγείας, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.
Πάρκινσον: Βιοψία δέρματος το αποκαλύπτει χρόνια πριν εκδηλωθεί
Μία απλή βιοψία δέρματος μπορεί να ανιχνεύσει τη νόσο του Πάρκινσον πολλά χρόνια πριν εμφανιστούν τα τυπικά, κινητικά συμπτώματά της όπως οι αργές κινήσεις (βραδυκινησία), ο τρόμος (τρέμουλο) και η αστάθεια που οδηγεί σε πτώσεις.
Αλτσχάιμερ: Φάρμακο το βάδην στο αρχικό στάδιο
Οι άνθρωποι με νόσο Αλτσχάιμερ αρχικού σταδίου ενδέχεται να επιβραδύνουν την απώλεια μνήμης και να τονώσουν τις σωματικές και νοητικές δεξιότητές τους με τη βοήθεια της βάδισης με γρήγορο βήμα, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Πολύτιμη η άσκηση για τους ασθενείς με Πάρκινσον
Η συστηματική γυμναστική μπορεί να ωφελήσει σημαντικά τους πάσχοντες από νόσο του Πάρκινσον, καθώς μεταξύ άλλων βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, δυναμώνει τους μυς και ωφελεί την πέψη και την κυκλοφορία του αίματος
Αλτσχάιμερ: Κομπιούτερ και χαρτιά νικούν (ακόμα και) τα γονίδια
Οι απαιτητικές για το μυαλό δραστηριότητες μπορεί να προστατεύουν από την άνοια ακόμα και τα άτομα που έχουν γενετική προδιάθεση να την αναπτύξουν, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα