TA NEA Logo
Κυριακή 26 Μαρτίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Ιταλία: Το «χωριό των αιωνόβιων» αποκαλύπτει τα μυστικά της μακροζωίας
Τα μυστικά της μακροβιότητας σε ένα χωριό στην Ιταλία όπου περισσότεροι από ένας στους 10 κατοίκους έχουν περάσει τα 100 τους χρόνια, αναζητά διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Πειραματικό φάρμακο σταματά την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ
Ένα πειραματικό φάρμακο που καταστρέφει τις χαρακτηριστικές πλάκες της νόσου Αλτσχάιμερ στον εγκέφαλο δείχνει να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στους ανθρώπους, ανακοίνωσαν επιστήμονες από την Ελβετία.
Ακόμα και λίγη άσκηση την ημέρα προστατεύει από την άνοια
Οι άνθρωποι που διάγουν καθιστική ζωή έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν άνοια όταν γεράσουν απ’ ό,τι οι πιο δραστήριοι συνομήλικοί τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Εξέταση των ματιών ανιχνεύει νωρίς το Πάρκινσον
Επιστήμονες από τη Βρετανία πιστεύουν ότι με μία απλή εξέταση των ματιών μπορούν να ανιχνεύσουν τη νόσο Πάρκινσον πριν εκδηλωθεί.
Η προστασία των ηλικιωμένων από τις πτώσεις
Οι πτώσεις αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς των ηλικιωμένων, αφού μελέτες έχουν δείξει ότι σε ετήσια βάση πέφτει ο ένας στους τρεις - συχνά δίχως να το αναφέρει καν στον γιατρό του.
Ποιες αλλαγές στη συμπεριφορά είναι ύποπτες για άνοια
Η αφηρημάδα μπορεί να μην είναι πάντοτε η πρώτη προειδοποιητική ένδειξη ότι αρχίζει η άνοια. Πολύ νωρίτερα ενδέχεται να υπάρξουν βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές στην συμπεριφορά και στην προσωπικότητα σύμφωνα με νέα δεδομένα.
Πόσο σημαντική είναι η κακή χοληστερίνη στην τρίτη ηλικία;
Αν και οι υψηλές τιμές ολικής χοληστερίνης είναι σημαντικές για την πρόκληση καρδιοπάθειας στους νέους, με την πρόοδο της ηλικίας παύουν να είναι παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειοπάθειες.
Αμφισβητούν τον ρόλο της χοληστερίνης στην καρδιοπάθεια
Τα αυξημένα επίπεδα κακής (LDL) χοληστερόλης στο αίμα μετά την ηλικία των 60 ετών, όχι μόνο δεν αυξάνουν τη θνησιμότητα από καρδιαγγειακά αίτια, αλλά μπορεί και να δρουν προστατευτικά, ισχυρίζεται διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Τα... μαθηματικά κάνουν καλό στην ερωτική ζωή!
Αν είστε καλοί στα μαθηματικά, μπορεί να έχετε πιο δραστήρια σεξουαλική ζωή καθώς θα μεγαλώνετε, σύμφωνα με μία νέα βρετανική μελέτη.
Προάγγελος άνοιας η επιδείνωση της κατάθλιψης στους ηλικιωμένους
Οι ηλικιωμένοι με συμπτώματα κατάθλιψης που επιδεινώνονται με σταθερό ρυθμό στο πέρασμα του χρόνου, μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν άνοια, αναφέρουν επιστήμονες από την Ολλανδία.
Η ασπιρίνη πάντα στο προσκήνιο
Η ασπιρίνη είναι σχεδόν φάρμακο διά πάσαν νόσον αφού τα οφέλη της είναι πολλά και διαφορετικά. Υπάρχουν όμως μερικές περιπτώσεις όπου η χρήση της δεν πρέπει να γίνεται ελαφρά τη καρδία.
Γιατί δεν αναγνωρίζουν τους αγαπημένους τους οι ασθενείς με Αλτσχάιμερ
Μία νέα καναδική μελέτη αποκαλύπτει ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Αλτσχάιμερ να αναγνωρίσουν τους αγαπημένους τους δεν οφείλονται στην απώλεια μνήμης, αλλά στο ότι χάνουν την ικανότητα αναγνώρισης των προσώπων.
Η βιταμίνη C προστατεύει από τον καταρράκτη
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C μπορεί να προστατεύουν τα μάτια τους από τον καταρράκτη, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
Περπάτημα, χορός προστατεύουν από το Αλτσχάιμερ
Οι αεροβικές φυσικές δραστηριότητες μπορεί να βελτιώσουν τον όγκο του εγκεφάλου και να μειώσουν κατά το ήμισυ τον κίνδυνο αναπτύξεως νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η ουλίτιδα ίσως επιταχύνει την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ
Η κακή στοματική υγιεινή μπορεί να επιταχύνει την έκπτωση των νοητικών λειτουργιών στους πάσχοντες από ήπια έως μέτρια άνοια, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.
Ελέγξτε την πίεση των ματιών σας
Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος αυτή που διανύουμε και οι ειδικοί υπενθυμίζουν να ελέγξουμε την πίεση των ματιών μας, διότι οι υψηλές τιμές της αποτελούν τον κυριότερο παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξή του.
Ορισμένα μικρόβια ίσως προκαλούν νόσο Αλτσχάιμερ, λένε επιστήμονες
Ο ιός του έρπη και ορισμένα γνωστά βακτήρια ενδέχεται να αποτελούν βασικές αιτίες της νόσου Αλτσχάιμερ, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Τα τραγούδια καλλιεργούν αρνητικά στερεότυπα για τα γηρατειά
Επτά στα δέκα τραγούδια με αγγλικούς στίχους σκιαγραφούν τα γηρατειά και τους ηλικιωμένους με αρνητικό τρόπο, εστιάζοντας στον θάνατο και την σωματική φθορά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι 90άρηδες αποκαλύπτουν τα μυστικά της καλής υγείας
Οι άνθρωποι που κατορθώνουν να πλησιάσουν τα 100 τους χρόνια χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν φέρουν μόνο «καλά» γονίδια αλλά υιοθετούν και μερικές καλές συνήθειες, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
«Ασπίδα» τα ακουστικά βαρηκοΐας εναντίον του Αλτσχάιμερ;
Τα ακουστικά βαρηκοΐας θα μελετήσουν επιστήμονες στις ΗΠΑ ως βοήθημα για την καταπολέμηση της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ, καθώς μελέτες δείχνουν ότι η ήπια βαρηκοΐα διπλασιάζει τον κίνδυνο άνοιας και η σοβαρή κώφωση τον πενταπλασιάζει.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για εγχείρηση μυωπίας
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα