TA NEA Logo
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Πόσο σημαντική είναι η κακή χοληστερίνη στην τρίτη ηλικία;
Αν και οι υψηλές τιμές ολικής χοληστερίνης είναι σημαντικές για την πρόκληση καρδιοπάθειας στους νέους, με την πρόοδο της ηλικίας παύουν να είναι παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειοπάθειες.
Αμφισβητούν τον ρόλο της χοληστερίνης στην καρδιοπάθεια
Τα αυξημένα επίπεδα κακής (LDL) χοληστερόλης στο αίμα μετά την ηλικία των 60 ετών, όχι μόνο δεν αυξάνουν τη θνησιμότητα από καρδιαγγειακά αίτια, αλλά μπορεί και να δρουν προστατευτικά, ισχυρίζεται διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Τα... μαθηματικά κάνουν καλό στην ερωτική ζωή!
Αν είστε καλοί στα μαθηματικά, μπορεί να έχετε πιο δραστήρια σεξουαλική ζωή καθώς θα μεγαλώνετε, σύμφωνα με μία νέα βρετανική μελέτη.
Προάγγελος άνοιας η επιδείνωση της κατάθλιψης στους ηλικιωμένους
Οι ηλικιωμένοι με συμπτώματα κατάθλιψης που επιδεινώνονται με σταθερό ρυθμό στο πέρασμα του χρόνου, μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν άνοια, αναφέρουν επιστήμονες από την Ολλανδία.
Η ασπιρίνη πάντα στο προσκήνιο
Η ασπιρίνη είναι σχεδόν φάρμακο διά πάσαν νόσον αφού τα οφέλη της είναι πολλά και διαφορετικά. Υπάρχουν όμως μερικές περιπτώσεις όπου η χρήση της δεν πρέπει να γίνεται ελαφρά τη καρδία.
Γιατί δεν αναγνωρίζουν τους αγαπημένους τους οι ασθενείς με Αλτσχάιμερ
Μία νέα καναδική μελέτη αποκαλύπτει ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Αλτσχάιμερ να αναγνωρίσουν τους αγαπημένους τους δεν οφείλονται στην απώλεια μνήμης, αλλά στο ότι χάνουν την ικανότητα αναγνώρισης των προσώπων.
Η βιταμίνη C προστατεύει από τον καταρράκτη
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C μπορεί να προστατεύουν τα μάτια τους από τον καταρράκτη, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
Περπάτημα, χορός προστατεύουν από το Αλτσχάιμερ
Οι αεροβικές φυσικές δραστηριότητες μπορεί να βελτιώσουν τον όγκο του εγκεφάλου και να μειώσουν κατά το ήμισυ τον κίνδυνο αναπτύξεως νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η ουλίτιδα ίσως επιταχύνει την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ
Η κακή στοματική υγιεινή μπορεί να επιταχύνει την έκπτωση των νοητικών λειτουργιών στους πάσχοντες από ήπια έως μέτρια άνοια, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.
Ελέγξτε την πίεση των ματιών σας
Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος αυτή που διανύουμε και οι ειδικοί υπενθυμίζουν να ελέγξουμε την πίεση των ματιών μας, διότι οι υψηλές τιμές της αποτελούν τον κυριότερο παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξή του.
Ορισμένα μικρόβια ίσως προκαλούν νόσο Αλτσχάιμερ, λένε επιστήμονες
Ο ιός του έρπη και ορισμένα γνωστά βακτήρια ενδέχεται να αποτελούν βασικές αιτίες της νόσου Αλτσχάιμερ, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Τα τραγούδια καλλιεργούν αρνητικά στερεότυπα για τα γηρατειά
Επτά στα δέκα τραγούδια με αγγλικούς στίχους σκιαγραφούν τα γηρατειά και τους ηλικιωμένους με αρνητικό τρόπο, εστιάζοντας στον θάνατο και την σωματική φθορά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι 90άρηδες αποκαλύπτουν τα μυστικά της καλής υγείας
Οι άνθρωποι που κατορθώνουν να πλησιάσουν τα 100 τους χρόνια χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν φέρουν μόνο «καλά» γονίδια αλλά υιοθετούν και μερικές καλές συνήθειες, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
«Ασπίδα» τα ακουστικά βαρηκοΐας εναντίον του Αλτσχάιμερ;
Τα ακουστικά βαρηκοΐας θα μελετήσουν επιστήμονες στις ΗΠΑ ως βοήθημα για την καταπολέμηση της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ, καθώς μελέτες δείχνουν ότι η ήπια βαρηκοΐα διπλασιάζει τον κίνδυνο άνοιας και η σοβαρή κώφωση τον πενταπλασιάζει.
Τοξίνη των φυκιών μπορεί να προκαλεί Αλτσχάιμερ
Η μακροχρόνια έκθεση σε μία ουσία που παράγουν τα γαλαζοπράσινα τοξικά φύκια μπορεί να προκαλεί παθολογικές αλλοιώσεις στον εγκέφαλο που σχετίζονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
Πολύτιμη η παρέα για ασθενείς με προχωρημένο Αλτσχάιμερ
Η ώρα που διαθέτει κανείς στους οικείους του με άνοια είναι σημαντική, ακόμα κι αν εκείνοι έχουν πάψει προ πολλού να τον αναγνωρίζουν, αναφέρει η βρετανική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ.
Πότε πρέπει να σας ανησυχήσει η μνήμη σας
Σε τι κατάσταση βρίσκεται η μνήμη σας; Θυμάστε λ.χ. πού έχετε παρκάρει το αυτοκίνητό σας ή χρειάζεστε αρκετά λεπτά για να το βρείτε; Και είναι αυτό ανησυχητικό ή μήπως δεν χρειάζεται να σας προβληματίσει;
Ύποπτο (και) για Αλτσχάιμερ το αργό περπάτημα
Το αργό περπάτημα στην τρίτη ηλικία δεν οφείλεται απαραιτήτως στην φθορά του σώματος με το πέρασμα του χρόνου. Μπορεί να αποτελεί πρώιμη ένδειξη άνοιας, προειδοποιούν επιστήμονες από τη Γαλλία.
Η μοναξιά προκαλεί κυτταρικές αλλαγές που μας αρρωσταίνουν
Η μοναξιά δεν είναι απλώς ένα συναίσθημα, αλλά μία αληθινή ψυχοσωματική διαταραχή η οποία επηρεάζει τον οργανισμό σε κυτταρικό επίπεδο, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Τα βαράκια κάνουν καλό στο μυαλό!
Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι ο εγκέφαλος δεν ωφελείται μόνο από τις αεροβικές ασκήσεις, όπως το τρέξιμο, αλλά και από την προπόνηση με μικρά βάρη που μπορεί να επιβραδύνει τη σχετιζόμενη με την ηλικία συρρίκνωσή του.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα