TA NEA Logo
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Οι αιωνόβιοι «ξεπερνούν τον καρκίνο και την καρδιοπάθεια»
Οι αιωνόβιοι δεν υποκύπτουν στις συνηθέστερες αρρώστιες της τρίτης ηλικίας, όπως ο καρκίνος και η καρδιοπάθεια, αλλά πεθαίνουν κυρίως από βαθιά γηρατειά αλλά και από λοιμώξεις όπως η πνευμονία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Σώστε την όρασή σας από την εκφύλιση της ωχράς
Η κακή διατροφή, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και το κάπνισμα πλήττουν την όραση, ανοίγοντας το δρόμο στην εκφύλιση της ωχράς κηλίδας - μία από τις πιο επίφοβες ασθένειες των ματιών που κατά κανόνα εκδηλώνεται μετά την ηλικία των 55 ετών.
Tα «κρυμμένα θύματα» του Αλτσχάιμερ
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φροντιστές των πασχόντων από Αλτσχάιμερ μοιάζουν ατελείωτες, διότι όχι μόνο πρέπει να καλύπτουν κάθε βασική ανάγκη τους, αλλά και να έχουν διαρκώς τον νου τους μην ξεγλιστρήσουν από το σπίτι και χαθούν.
Η σεξουαλική ζωή στην τρίτη ηλικία
Η φθορά του χρόνου και τα πιθανά προβλήματα υγείας μπορεί να δημιουργούν λειτουργικές δυσκολίες που επιτείνουν ένα αίσθημα ανικανότητας και ανηδονίας στην τρίτη ηλικία.
Πιο υγιείς οι ηλικιωμένοι άντρες που τρώνε άφθονα ψάρια, κρέας
Η αυξημένη κατανάλωση ζωικής προελεύσεως πρωτεϊνών μπορεί να βοηθήσει τους ηλικιωμένους άντρες να παραμείνουν γεροί και δυνατοί, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η γυμναστική κάνει καλό ακόμα και στα 90
Ένα συστηματικό πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει ασκήσεις για δύναμη και αντοχή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά ακόμα και την φυσική κατάσταση των 90άρηδων, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Έγκυοι, παιδιά, ηλικιωμένοι «δεν πρέπει να πίνουν γάλα από το χωριό»
Οι έγκυοι, τα νήπια και τα παιδιά που πίνουν μη επεξεργασμένο γάλα διατρέχουν εξαιρετικά αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν σοβαρές, απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, προειδοποιεί ένας κορυφαίος σύλλογος παιδιάτρων.
Ραγδαία αύξηση στα κρούσματα άνοιας σε όλο τον κόσμο
Ο αριθμός των ανθρώπων με άνοια σε όλο τον κόσμο έχει αυξηθεί κατά 17% την τελευταία τετραετία και αναμένεται να έχει τριπλασιαστεί έως το 2050, σύμφωνα με μία νέα έκθεση.
Η γυμναστική μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της άνοιας
Οι πάσχοντες από άνοια που γυμνάζονταν συστηματικά βελτιώνουν τη μνήμη, την προσοχή, τη σκέψη και την ικανότητα διεκπεραιώσεως των καθημερινών δραστηριοτήτων τους, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση.
Ποτέ δεν είναι αργά για να αρχίσει η γυμναστική
Οι συνταξιούχοι που αρχίζουν να γυμνάζονται συστηματικά μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο που διατρέχουν να εκδηλώσουν σοβαρές ασθένειες και άνοια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Κρίσιμο το πρώτο τρίμηνο του πένθους
Η υγεία κλονίζεται όταν κάποιος χάνει τον άνθρωπό του και η ζωή του απειλείται, ιδίως κατά το πρώτο τρίμηνο της χηρείας, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Η σκολίωση χτυπά και τους ηλικιωμένους
Περισσότεροι από ένας στους τρεις ηλικιωμένους πάσχουν από σκολίωση - ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο με τη γήρανση του πληθυσμού.
Οι δουλειές στο σπίτι χαρίζουν χρόνια στη ζωή
Η φροντίδα του κήπου και οι επιδιορθώσεις στο σπίτι μπορεί να προσθέσουν χρόνια στη ζωή, αναφέρουν επιστήμονες από τη Σουηδία.
Βρήκαν 11 γονίδια που αυξάνουν τον κίνδυνο άνοιας
Ένα βήμα πιο κοντά σε μια γονιδιακή θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ βρίσκονται οι επιστήμονες, χάρη σε μία πρωτοποριακή μελέτη που εντόπισε 11 γονίδια που αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου.
Η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο νόσου Αλτσχάιμερ
Ο λιγοστός ύπνος μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική μελέτη.
Η σεξουαλικότητα μετά τα 60
Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, το 64,2% των ηλικιωμένων (63-67 ετών) έχουν σεξουαλικές επαφές με συχνότητα που ποικίλλει από μία φορά τον μήνα ή λιγότερο έως μία φορά την ημέρα.
Η κατάθλιψη της τρίτης ηλικίας
Η κατάθλιψη στο γήρας δεν είναι μια φυσιολογική αντίδραση στο πέρασμα του χρόνου, αλλά μία σοβαρή συναισθηματική κατάσταση, η οποία διαταράσσει τη συναισθηματική, σωματική, νοητική και συμπεριφορική σφαίρα του ηλικιωμένου ατόμου.
Χτυπήστε το Αλτσχάιμερ στην αρχή του
Οι έρευνες για τη νόσο Αλτσχάιμερ οδηγούν στο συμπέρασμα πως έχει μεγάλη σημασία να αρχίσει κάποιος να φροντίζει νωρίς το μυαλό του και να μην καθυστερήσει να απευθυνθεί στον γιατρό, αν εκδηλώσει ύποπτα συμπτώματα.
Δωρεάν τεστ μνήμης για τη νόσο Αλτσχάιμερ
Δωρεάν τεστ μνήμης σε ηλικιωμένους θα πραγματοποιούνται από σήμερα έως και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου σε τέσσερις περιοχές της Αττικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ (21 Σεπτεμβρίου).
Έφτιαξαν βιντεοπαιχνίδι που «ξανανιώνει» το μυαλό των ηλικιωμένων
Ένα απλό βιντεοπαιχνίδι που επινόησαν αμερικανοί επιστήμονες μπορεί να ανανεώσει σημαντικά τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων μέσα σε μόλις 12 ώρες, αναφέρει η επιθεώρηση «Nature».
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα