TA NEA Logo
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Ρίξτε την πίεση χωρίς φάρμακα
Όσοι κατορθώνουν να ρυθμίσουν την πίεσή τους βάσει του τρόπου ζωής τους, μπορεί να αποφύγουν, να καθυστερήσουν ή να μειώσουν την ανάγκη για φάρμακα, λένε ειδικοί από την Κλινική Μάγιο.
Τα φυσικά «όπλα» εναντίον των ιώσεων
Υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι για να τονώσει κανείς τον οργανισμό του, ώστε κι αν ακόμα «κολλήσει» κάποιον ιό να μην αρρωστήσει βαριά, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες.
Το τρέξιμο είναι στη φύση μας
Τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν πως ο άνθρωπος είναι γεννημένος για να τρέχει - και συνεπώς οι τραυματισμοί δεν οφείλονται τόσο στο ότι ωθούμε το σώμα μας πέρα από τα όριά του, αλλά στο ότι τρέχουμε με λάθος τρόπο.
Το οικολογικό σπίτι χαρίζει υγεία
Ένα «υγιές» σπίτι δίχως ρυπαντές περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο δημιουργίας ή επιδείνωσης προβλημάτων υγείας, προσφέρει καλύτερη ποιότητα και διάρκεια ζωής, ενώ ταυτοχρόνως ωφελεί σημαντικά την... τσέπη μας.
Πως επηρεάζουν τα χρώματα την ψυχολογία
Τα χρώματα που επιλέγουμε για το σπίτι, στους τοίχους και στα υφάσματα, μπορούν να επηρεάσουν με διάφορους την σωματική και ψυχική υγεία.
Ποδόλουτρο με αλάτι για να πέσει ο πυρετός!
Οι ιώσεις του χειμώνα που μας ταλαιπωρούν δεν γιατρεύονται με τα αντιβιοτικά που καταναλώνουμε με τη σέσουλα. Αντίθετα, κάποια από τα γιατροσόφια της γιαγιάς που περνούν από γενιά σε γενιά έχουν καλύτερα αποτελέσματα αφού καταπραΰνουν τα συμπτώματα της γρίπης!
Η βρωμιά κάνει καλό στο ανοσοποιητικό
Ολοένα περισσότερα επιστημονικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι το να τρώμε λίγη βρωμιά κάνει καλό στην υγεία μας.Οι επιστήμονες διαπιστώνουν ότι οι οργανισμοί (όπως τα βακτήρια, οι ιοί και κυρίως οι σκώληκες) που μπαίνουν στο σώμα μας μαζί με τη βρωμιά διεγείρουν την ανάπτυξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος.
«Βιολογικό μαρούλι απο τη ταράτσα μου»
«Φέτος δεν έχουμε αγοράσει καθόλου μπρόκολο. Τρώμε αυτά που έχουμε φυτέψει στην ταράτσα», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Νώντας Σαλταούρας που μένει σε πολυκατοικία στην περιοχή του Αλίμου. Πριν από τρία χρόνια αποφάσισε να φυτέψει σε μεγάλους τενεκέδες λαχανικά και αρωματικά φυτά, με στόχο τα προϊόντα που θα παράγει να είναι πιο καθαρά χωρίς χημικά. Κηπουρός ο ίδιος άλλωστε ήξερε πώς να τα περιποιηθεί.
Προκαλεί καρκίνο - πωλείται ελεύθερα
Επί σχεδόν τρεις δεκαετίες ήταν το πιο διαδεδομένο φυτοφάρμακο στην Ελλάδα - και ένα από τα πλέον ισχυρά. Πέρυσι τον Ιούνιο απαγορεύθηκε, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση το χαρακτήρισε ιδιαίτερα επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Ωστόσο, εξακολουθεί να πωλείται ελεύθερα...
Νέοι και πιο αυστηροί κανόνες για τα φυτοφάρμακα
Αυστηρότερους κανόνες για τη χρήση φυτοφαρμάκων θεσπίζει το Ευρωκοινοβούλιο στο πλαίσιο της προστασίας της ανθρώπινης υγείας. Οι ευρωβουλευτές υπερψήφισαν δύο νομοσχέδια για την απαγόρευση της χρήσης φυτοφαρμάκων που έχουν σχετισθεί με διάφορες μορφές καρκίνου.
«Η σπιρουλίνα έγινε μόδα»!
«Η σπιρουλίνα άλλαξε τη ζωή μας. Νιώθουμε καλύτερα καθημερινά με περισσότερη ενέργεια και πνευματική διαύγεια», λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Μάγδα Τσιάκιρη, η οποία ξεκίνησε μαζί με τον άντρα της και την κόρη τους να παίρνουν το λεγόμενο και «χάπι των αστροναυτών», πριν από 6 μήνες.
Ο πρώτος «βιολογικός» άνθρωπος
Σε ένα ενδιαφέρον πείραμα υπέβαλε τον εαυτό του ο Αμερικανός παιδίατρος του Πανεπιστημίου Στάνφορντ δρ Άλαν Γρκιν: επί τρία χρόνια έτρωγε μόνο βιολογικά προϊόντα, θέλοντας να διαπιστώσει εάν όντως τα βιολογικά τρόφιμα είναι πιο θρεπτικά για τον οργανισμό ή έστω αν τον ωφελούν με κάποιον τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι ευεργετικό: ο πρώτος «βιολογικός» άνθρωπος δεν έχει στον οργανισμό του ίχνος μικροβιοκτόνων, αντιβιοτικών και ορμονών. Και αισθάνεται και πολύ πιο υγιής...
«Βρήκα τον δικό μου, εναλλακτικό τρόπο για να περνάω καλά»
Ένας 25χρονος αφηγείται πως τον κέρδισαν η συστηματική γυμναστική, η υγιεινή διατροφή και η φύση, ωθώντας τον να ζει αρκετά διαφορετικά από τους συνομηλίκους του.
«Στη Λαϊκή είναι πιο καλά, πιο υγιεινά και πιο προσιτά»!
Ολοένα περισσότεροι καταναλωτές επισκέπτονται τις βιολογικές λαϊκές αγορές όπου, παρά τις αυξημένες - σε σύγκριση με τα συμβατικά τρόφιμα - τιμές κατορθώνουν να βρουν τρόφιμα που προασπίζουν την υγεία τους και το περιβάλλον.
Πως να γίνετε «οικολογική» μητέρα
Μπορεί στην καθημερινότητά μας να κάνουμε προσπάθειες για ανακύκλωση και μείωση στην κατανάλωση ενέργειας, ωστόσο αυτό είναι ακόμη πιο δύσκολο όταν μια γυναίκα γίνει μητέρα. Εμείς σας παραθέτουμε δέκα προτάσεις για να σας βοηθήσουμε να γίνετε οικολογική μητέρα, επενδύοντας πραγματικά στο μέλλον του μωρού σας.
«Στο μέλλον, τα βιολογικά θα είναι τα “κανονικά” μας τρόφιμα»
Κάθε Σάββατο βρίσκεται στη βιολογική λαϊκή της Καλαμαριάς, αναζητώντας «αληθινά, μη επεξεργασμένα και τοπικά» φρούτα και λαχανικά. Ο Ευτύχης Μπλέτσας δηλώνει λάτρης των τροφίμων που «δεν χρειάζονται “βοήθεια” από τον άνθρωπο για να καλλιεργηθούν και να επιζήσουν» και εκτιμά πως στο εγγύς μέλλον «θα είναι τα “κανονικά” μας τρόφιμα».
Τα επισκέψιμα αγροκτήματα βιολογικών
Λιγοστά είναι ακόμα στην Ελλάδα τα επισκέψιμα βιολογικά αγροκτήματα, όπου οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν επί τόπου βιολογικά προϊόντα.
Οι βιολογικές λαϊκές σε Αθήνα και περιφέρεια
Που και πότε λειτουργούν βιολογικές λαϊκές αγορές, σε όλη τη χώρα.
Ecofestival 2008: Η γιορτή των βιολογικών προϊόντων
Για 11η συνεχή χρονιά ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ διοργανώνει το Εcofestival 2008, τη σημαντικότερη Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων στη χώρα μας.
Ερωτήσεις & Απαντήσεις για τα βιολογικά προϊόντα
Ολοένα περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στα βιολογικά προϊόντα, σε μια προσπάθεια να προασπίσουν την υγεία τους από την κατανάλωση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων - και την υγεία του περιβάλλοντος από τα χημικά που το απειλούν.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα