TA NEA Logo
Σάββατο 22 Ιουλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Οι καταιγίδες μπορεί να προκαλέσουν ασθματικές κρίσεις
Οι καταιγίδες ενδέχεται να πυροδοτούν κρίσεις άσθματος σε ευάλωτα άτομα, σύμφωνα με τις κλινικές μελέτες που έχουν διεξαχθεί έως σήμερα και οι οποίες έχουν τεκμηριώσει πως έπειτα από μια καταιγίδα αυξάνονται οι διακομιδές στα νοσοκομεία λόγω ασθματικής κρίσης.
Πως να προστατεύσετε την καρδιά σας από τη ζέστη
Αύξηση της εφίδρωσης και των καρδιακών παλμών, μείωση της αρτηριακής πίεσης: όταν ο υδράργυρος «κτυπάει κόκκινο», ο ανθρώπινος οργανισμός δοκιμάζει τις αντοχές του - και επιστρατεύει τον πυρήνα της ύπαρξής του, την καρδιά, για να αντεπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις.
«Φάρμακα» από τη φύση για το ταλαιπωρημένο δέρμα
Το φυσικό φαρμακείο για τον ήλιο βρίσκεται στη γλάστρα και στο ψυγείο: είναι άλλωστε, επιστημονικά αποδεδειγμένο! Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο χυμός που βγαίνει από το φυτό αλόη έχει αντιφλεγμονώδη δράση και άρα είναι ό,τι πρέπει για τους ερεθισμούς στο δέρμα που προκαλεί ο ήλιος, ενώ το κρύο γιαούρτι είναι το καλύτερο παυσίπονο για τους πόνους από τα ηλιακά εγκαύματα.
Διατροφή με... υψηλό δείκτη προστασίας
Ντομάτες, καρπούζι, βερίκοκα, καρότα, κόκκινο γκρέιπ φρουτ, μάνγκο και καλαμπόκια είναι τα φυσικά «αντηλιακά» του δέρματος, καθώς μας προστατεύουν δραστικά από την υπεριώδη ακτινοβολία και τα καλοκαιρινά εγκαύματα.
Ξυπόλητοι ναι, αλλά το νου σας...
Η βάδιση χωρίς παπούτσια αποτελεί μία από τις μεγάλες χαρές την περίοδο του καλοκαιριού, αλλά πολλοί από εμάς τραυματίζουμε τα πόδια μας και, σε μερικές περιπτώσεις, αναπτύσσονται μολύνσεις οι οποίες απαιτούν εντατική ιατρική θεραπεία.
Μάστιγα της παραλίας οι κολπικοί μύκητες
Εκτός από τις καιρικές συνθήκες, καθοριστικό ρόλο για την εμφάνιση των θερινών μυκητιάσεων διαδραματίζουν και εποχικές συνήθειες όπως το να μένει κανείς με βρεγμένο μαγιό ή να ξαπλώνει χωρίς πετσέτα στην άμμο.
Στείλτε τους μύκητες... διακοπές
Έξαρση παρατηρείται το καλοκαίρι στις λοιμώξεις μικρών και μεγάλων από μύκητες, οι οποίοι καραδοκούν στο περιβάλλον και «περιμένουν» τις κατάλληλες συνθήκες για να επιτεθούν και να προσβάλουν το δέρμα και τους βλεννογόνους.
Μύθοι και αλήθειες για τα βιολογικά τρόφιμα
Πολλά τα ερωτήματα για τα βιολογικά τρόφιμα, που ολοένα εξαπλώνονται και στην ελληνική αγορά. Ωφελούν πραγματικά την υγεία μας και αν ναι, από ποια άποψη; Είναι πραγματικά απαλλαγμένα από χημικές ουσίες; Έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από εκείνα που παράγονται με συμβατικό τρόπο; Ο καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Αντώνης Καφάτος, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αντωνία Τριχοπούλου, και ο κλινικός διαιτολόγος, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων, κ. Κωνσταντίνος Ξένος, απαντούν σε αυτές τις καίριες ερωτήσεις, ξεκαθαρίζουν το «τοπίο» των βιολογικών τροφίμων και συμβουλεύουν τους καταναλωτές τι να προσέχουν.
Η επιστήμη και... ο Ήλιος ανατρέπουν την αστρολογία
Είναι επίσημο: ο τόπος και η εποχή της γέννησης κάποιου επηρεάζουν το τι θα συμβεί στη ζωή του. Εν τούτοις, δεν είναι θέμα της μοίρας που είναι γραμμένη στα άστρα ούτε του αστερισμού κάτω από τον οποίο γεννιέται. Συσχετίζεται με ένα και μοναδικό άστρο, τον Ήλιο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τάιμς» του Λονδίνου.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα