TA NEA Logo
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Η χρόνια και η οξεία προστατίτιδα
Η προστατίτιδα αποτελεί τοπική φλεγμονώδη νόσο του προστάτη αδένα. Εμφανίζεται συχνότερα στους άνδρες ηλικίας 45-60 ετών, χωρίς βεβαίως να αποκλείονται και άλλες ηλικίες.
Οι τραυματισμοί στο νερό
Οι τραυματισμοί στο νερό το καλοκαίρι είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Υπολογίζεται ότι ο ένας στους 10 λάτρεις της κολύμβησης και των θαλάσσιων σπορ παθαίνει κάποιο μικροτραυματισμό κατά την ενασχόλησή του με αυτά και ότι ένας στους 100 τραυματίζεται πιο σοβαρά.
Η εκφύλιση των μεσοσπονδυλίων δίσκων
Αρκετοί παράγοντες - όπως η κακή στάση του σώματος όταν σηκώνουμε βαριά αντικείμενα από το πάτωμα - έχουν ενοχοποιήθεί για την εκφύλιση των μεσοσπονδυλίων δίσκων, που αποτελεί κύρια αιτία οσφυαλγίας.
Νους υγιής εν σώματι υγιεί
Στην εποχή της πληροφόρησης και της επικοινωνίας, ένα από τα σοβαρότερα καθήκοντα της Πολιτείας αλλά και του οικογενειακού γιατρού πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή ενημέρωση του πολίτη για τις ψυχικές διαταραχές και τις δυνατότητες αντιμετώπισής τους, με στόχο την υγεία και την ευεξία.
Η πρόληψη του καρκίνου του προστάτη
Παρά την δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του προστάτη, τα ποσοστά θνησιμότητας από αυτόν έχουν αυξητική τάση, γι' αυτό οι έρευνες επικεντρώνονται στο πεδίο της πρόληψής του, με την βοήθεια της διατροφής.
Προσοχή στα παυσίπονα πριν από τις εγχειρήσεις
Η παρατεταμένη, συνεχής λήψη ορισμένων μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων μπορεί να διαταράξει την πηκτικότητα του αίματος - και οι ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν, μπορεί ξαφνικά να ανακαλύψουν πως το χειρουργείο τους πρέπει να αναβληθεί.
Οι επιδράσεις του άγχους στην ψυχική υγεία
H προσωπική αντίδραση κάθε ανθρώπου στα αγχογόνα ερεθίσματα προσδιορίζεται αρκετά από την προσωπικότητα και τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος μεγάλωσε και δομήθηκε ο χαρακτήρας του.
Αντιμετώπιση δισκοπάθειας, οσφυαλγίας, ισχιαλγίας
Όταν μειωθεί η αντοχή των δίσκων που παρεμβάλλονται μεταξύ των σπονδύλων, μπορεί να "ξεχειλώσουν" προς ένα σημείο. Αυτό το "ξεχείλωμα" είναι γνωστό ως κήλη δίσκου, ενώ η όλη φθορά αποκαλείται δισκοπάθεια.
Πότε θέλει εγχείρηση ο προστάτης
Υπολογίζεται ότι δύο στους τρεις άντρες παρουσιάζουν κάποιου βαθμού διόγκωση του προστάτη από τα 50 τους χρόνια και μετά - η πλειονότητα, μετά τα 65.
Γερά οστά μετά την κλιμακτήριο
Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν αποθηκεύει ασβέστιο, γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να το καταναλώνουμε καθημερινά από τη διατροφή. Για να είναι όμως γερά τα οστά μετά την κλιμακτήριο, απαραίτητη είναι και η συστηματική γυμναστική.
Πως να ασκούνται με ασφάλεια τα παιδιά
Η συστηματική γυμναστική - είτε αυτό σημαίνει ενασχόληση με κάποιο σπορ είτε παιχνίδι στην αλάνα - ωφελεί με πολλούς τρόπους την ψυχοσωματική υγεία των παιδιών. Ωστόσο, πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες, ώστε τα παιδιά να αποφύγουν τους τραυματισμούς.
Πότε θέλει εγχείρηση το αυχενικό σύνδρομο
Πολλοί άνθρωποι πάσχουν από επίμονο πόνο και δυσκαμψία στον αυχένα, που σηματοδοτούν το αυχενικό σύνδρομο. Η θεραπεία που τους προτείνεται εξαρτάται από την αιτία του συνδρόμου, με τις χειρουργικές θεραπείες να συνιστώνται μόνο στις πολύ σοβαρές περιπτώσεις.
Σε ποιες γυναίκες γίνεται υπέρηχος μαστού
Ο υπερηχογραφικός έλεγχος των μαστών είναι μία απεικονιστική μέθοδος, η οποία τα τελευταία χρόνια συνεισφέρει πάρα πολλά στη διάγνωση των παθήσεων του μαστού, αποτελώντας κατ' αρχήν συμπληρωματική εξέταση στην μαστογραφία.
Πως να προστατεύσετε την πλάτη σας
Οι τέσσερις στους πέντε ανθρώπους παρουσιάζουν τουλάχιστον μία κρίση πόνου στην πλάτη κάποια στιγμή στη ζωή τους, με τη μέση να αποτελεί τη συνηθέστερη θέση εκδηλώσεώς του, επειδή αυτή φέρει το μεγαλύτερο βάρος και δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις.
Ασκηθείτε για να σώσετε τη μέση σας
Η υγεία της σπονδυλικής στήλης υπονομεύεται σημαντικά από τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Αντίδοτο σε αυτό μπορεί να αποτελέσει η αύξηση της καθημερινής κινητικότητας και, ει δυνατόν, η συστηματική ενασχόληση με κάποια συγκεκριμένη αθλητική δραστηριότητα.
Πόσο ασβέστιο χρειαζόμαστε
Η πλούσια σε ασβέστιο διατροφή παίζει κεφαλαιώδη ρόλο στην ανάπτυξη του σκελετού και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Η καθημερινή λήψη ασβεστίου είναι αναγκαία, επειδή ο άνθρωπος δεν μπορεί να αποθηκεύσει το πολύτιμο αυτό μέταλλο.
Πότε θέλει εγχείρηση η κήλη δίσκου
Οι ενδείξεις για την εγχείρηση μιας κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου είναι σχετικές και απόλυτες. Απόλυτες είναι αυτές κατά τις οποίες η επέμβαση γίνεται χωρίς καθυστέρηση και σχετικές αυτές που επιτρέπουν να προγραμματισθεί για κάποια στιγμή το χειρουργείο.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα