TA NEA Logo
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Η διατροφική αξία του μύρτιλου
Το μύρτιλο είναι ένα ασφαλές και γευστικό φρούτο που μπορούν να καταναλώσουν άτομα κάθε ηλικίας. Αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών, βιταμίνης C και Ε, ενώ ανά φλιτζάνι παρέχει το περίπου 15% των φυτικών ινών και το 25% της βιταμίνης C που χρειάζεται ο μέσος ενήλικας.
Υγιεινός τρόπος ζωής και φάρμακα το δίπτυχο που νικά τον διαβήτη
Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι χρόνιο νόσημα το οποίο με την σωστή διατροφή, την άσκηση και την κατάλληλη φαρμακευτική αντιμετώπιση, μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ωστόσο, εάν ο ασθενής δεν προσέξει, μπορεί να εκδηλωθούν πολλές επιπλοκές οι οποίες απειλούν ακόμη και την ίδια του τη ζωή.
Πέντε λόγοι για τους οποίους δεν βλέπουμε καλά τη νύκτα
Η νυκταλωπία (nyctalopia), δηλαδή η αδυναμία να βλέπουμε καλά τη νύχτα ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, δεν είναι ασθένεια αλλά σύμπτωμα υποκείμενης πάθησης.
Πως επηρεάζει ο ήλιος τις παθήσεις του δέρματος
Ο ήλιος επηρεάζει τις παθήσεις του δέρματος άλλοτε ευνοϊκά και άλλοτε επιβαρυντικά, αλλά πάντοτε πρέπει κανείς να προστατεύεται επαρκώς από αυτόν.
Tι πρέπει να προσέξουν οι υπερτασικοί το καλοκαίρι
Το καλοκαίρι η πίεση σε πολλά άτομα μειώνεται ως αποτέλεσμα της μεγάλης αγγειοδιαστολής και της εφίδρωσης λόγω της ζέστης ιδίως αν τα άτομα αυτά κυκλοφορούν στον ήλιο έξωστον δρόμο ή στην παραλία ιδιαίτερα τις ώρες της μεγάλης ηλιοφάνειας.
Τι πρέπει να ξέρουμε για το δέρμα και τα αντηλιακά
Η προστασία του δέρματος από τον ήλιο εξαρτάται από τον φωτότυπο κάθε ατόμου ξεχωριστά, ενώ αναλόγως με την ηλικία και άλλες παραμέτρους προσαρμόζονται οι συστάσεις για τα αντηλιακά που θα χρησιμοποιηθούν.
Πολύτιμος ο ρόλος της υδροθεραπείας στην αποκατάσταση
Η υδροθεραπεία προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο και τους σπασμούς, προάγει το αίσθημα της χαλάρωσης και της ευεξίας, και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και το έργο της αναπνοής των ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η αντιμετώπιση της αληθούς πολυκυτταραιμίας
Η αληθής πολυκυτταραιμία είναι μια σπάνια αιματολογική κακοήθεια (προσβάλλει ετησίως έναν έως τρεις ανθρώπους ανά 100.000 πληθυσμού παγκοσμίως) που σχετίζεται με υπερπαραγωγή των κυττάρων αίματος στον μυελό των οστών.
Ο βελονισμός στην αποκατάσταση
Οι πάσχοντες από νευρομυϊκές ή σπλαγχνικές δυσλειτουργίες έπειτα από εγκεφαλικό, κρανιοεγκεφαλική κάκωση και άλλα προβλήματα μπορεί να βοηθηθούν από τον βελονισμό, στο πλαίσιο ενός προγράμματος αποκατάστασης.
Τι πρέπει να ξέρουμε για την αποκατάσταση μετά το εγκεφαλικό
Οι τέσσερις στους πέντε ασθενείς που παθαίνουν εγκεφαλικό χρειάζονται πρόγραμμα αποκατάστασης, το οποίο έχει ζωτική σημασία για τη μείωση του βαθμού της αναπηρίας. Το πρόγραμμα πρέπει να αρχίζει αμέσως μόλις σταθεροποιηθεί η κατάστασή τους.
Η γονιμότητα στη σύγχρονη εποχή
Η γονιμότητα πρέπει να απασχολεί τα νέα ζευγάρια εγκαίρως, χωρίς να παρασύρονται από τους φρενήρεις ρυθμούς της σύγχρονης εποχής, και να επιζητούν τη βοήθεια των ειδικών έγκαιρα χωρίς αναστολές. Οι λύσεις υπάρχουν και είναι πολλές.
H αποκατάσταση έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας
Επειτα από έναν σοβαρό τραυματισμό, εγχείρηση ή ασθένεια, η ανάρρωση μπορεί να είναι αργή και η αποθεραπεία δύσκολη και χρονοβόρα. Με το κατάλληλο πρόγραμμα αποκατάστασης ο ασθενής και οι οικείοι του μπορούν να βοηθηθούν σημαντικά.
Ο αναπαραγωγικός τουρισμός στην Ελλάδα
Ο βασικότερος λόγος για τη διασυνοριακή μετακίνηση των υπογόνιμων ζευγαριών είναι τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής στην χώρα προορισμού τους - και στην Ελλάδα, τα ποσοστά αυτά είναι ιδιαιτέρως υψηλά.
Συμβουλές προστασίας των ματιών το καλοκαίρι
Η έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι που η ηλιακή ακτινοβολία είναι εντονότερη, επηρεάζει τα μάτια τα οποία χρειάζονται προστασία για να αποφύγουν προβλήματα που κυμαίνονται από τις απλές ρυτίδες γύρω απ’ αυτά έως κακοήθεις νεοπλασίες.
Τα γιορτινά εδέσματα που μας κάνουν καλό
Αν και πολλά παραδοσιακά πιάτα των γιορτών είναι πλούσια σε θερμίδες, ταυτοχρόνως έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού.
Σπιρομέτρηση κάθε χρόνο μετά τα 40
Οι συνέπειες του καπνίσματος κατά κανόνα αρχίζουν να εκδηλώνονται περίπου δύο δεκαετίες έπειτα από την έναρξή του. Μία σπιρομέτρηση το χρόνο μετά τα 40 δείχνει σε τι κατάσταση βρίσκονται πια οι πνεύμονες εξαιτίας του.
Πώς να αντιμετωπίσετε το κότσι στο πόδι
Φανταστείτε οτι περπατάτε με ένα μεγάλο χαλίκι μέσα στο παπούτσι σας. Σφηνωμένο, άλλες φορές κάτω από το πέλμα και άλλες ανάμεσα στο παπούτσι και το μεγάλο δάκτυλο. Ο ασθενείς που έχουν κότσι ζουν με αυτό το πρόβλημα κάθε μέρα.
Πώς να αποφύγεται τα επώδυνα μυοσκελετικά σύνδρομα του γραφείου
Τα τελευταία χρόνια έχει προκύψει μια έξαρση στα μυοσκελετικά προβλήματα που σχετίζονται με την εργασία σε γραφείο. Η αύξηση αυτών παθήσεων στο γενικό πληθυσμό έχει υποχρεώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) να δημιουργήσει ειδικό οργανισμό για την αντιμετώπιση και την πρόληψη τους.
Η διατροφή για γερά οστά
Πολλοί είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν στην αποδυνάμωση των οστών, αλλά η κακή διατροφή είναι ένας από τους κυριότερους λόγους ανάπτυξης οστεοπενίας ή οστεοπόρωσης.
Τι να προσέξουν τις γιορτές όσοι έχουν «ζάχαρο»
Η υπερκατανάλωση φαγητού τις ημέρες των εορτών συνοδεύεται τόσο από απορύθμιση του σακχάρου (αυξημένες τιμές στο αίμα) όσο και από αύξηση του σωματικού βάρους. Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι για να προστατευθούν οι ασθενείς.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα