TA NEA Logo
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Σύγχρονες προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση του αυχενικού συνδρόμου
Χιλιάδες άνθρωποι καλούνται να αντιμετωπίσουν μια σειρά συμπτωμάτων, που ανήκουν στο φάσμα του Αυχενικού Συνδρόμου, χωρίς – πολλές φορές – να γνωρίζουν την προέλευσή τους και τις σωστές μεθόδους αντιμετώπισης.
Οι συνέπειες του διαβήτη στην καρδιά και τα αγγεία
Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 συνδέεται άμεσα με τον τρόπο της ζωής μας (παχυσαρκία και σωματική αδράνεια) και χαρακτηρίζεται από υψηλό καρδιαγγειακό κίνδυνο. Από τους ενήλικες διαβητικούς, το 75-80% πεθαίνουν τελικά από καρδιαγγειακά προβλήματα.
Αποσυμπίεση κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου
Η οσφυαλγία και η οσφυοισχιαλγία είναι ο δεύτερος λόγος μετά την κοινή γρίπη που επισκέπτεται κάποιος τον γιατρό του, λέει η στατιστική. Τα αίτια; Πολλά, αλλά σήμερα που αυτές οι παθήσεις παρουσιάζουν έξαρση και σε πιο μικρές ηλικίες συγκριτικά με το παρελθόν, πρωτίστως φταίει ο καθιστικός τρόπος ζωής.
Οι εγχειρήσεις στα γόνατα δεν έχουν ηλικία
Το γόνατο είναι από τις αρθρώσεις του ανθρώπινου σώματος που καταπονούνται περισσότερο, μια και υφίσταται υπερβολική χρήση στην καθημερινότητα, στο περπάτημα, το τρέξιμο, τις αθλητικές δραστηριότητες.
Τι να προσέχουν το καλοκαίρι όσοι φορούν φακούς επαφής
Ειδική μέριμνα χρειάζονται το καλοκαίρι όσοι χρησιμοποιούν φακούς επαφής και δεν τους αποχωρίζονται ούτε στη θάλασσα, ούτως ώστε να μην τους χάσουν αλλά ούτε και να «γρατζουνίσουν» άθελά τους τα μάτια τους.
Είναι επικίνδυνο το μπάνιο για τους καρδιοπαθείς;
Οσοι πάσχουν από οποιαδήποτε καρδιοπάθεια, από την πιο απλή και ακίνδυνη μέχρι και τις πολύ σοβαρές, αποτελούν ειδική ομάδα ανθρώπων που ευαισθητοποιείται με το παραμικρό - και η θάλασσα είναι κάτι που συχνά τους τρομάζει.
Μύθοι και αλήθειες για τα παγωτά
Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται, αλλά πολλά λέγονται για την θρεπτική αξία του και τις επιδράσεις του στην υγεία. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Αστερία Σταματάκη, βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Η θεραπεία του καταρράκτη με λέιζερ
Η παρουσία καταρράκτη μπορεί να δυσκολέψει την καθημερινότητα των ατόμων τρίτης ηλικίας στην οδήγηση, στην τηλεόραση, στην ανάγνωση, στο γράψιμο, ακόμα και στο μαγείρεμα. Η θεραπεία του γίνεται με χειρουργική επέμβαση, η οποία πλέον εκτελείται και με λέιζερ.
Πως να αυξήσετε την «καλή» χοληστερίνη
Το 80% της χοληστερόλης που κυκλοφορεί στο αίμα μας καθορίζεται από τα γονίδια, αλλά η διατροφή και ο τρόπος ζωής επηρεάζουν το υπόλοιπο 20%.
Τι πρέπει να ξέρουμε για τα παγωτά
Η ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση παγωτού στην Ελλάδα ανέρχεται στα 5,5 κιλά, με τις μεγαλύτερες ποσότητες να καταναλώνονται από Ιούνιο μέχρι τέλη Αυγούστου, όταν οι 9 στους 10 Έλληνες τρώνε παγωτό τουλάχιστον μία φορά κάθε μήνα.
Την κηλίδα και... τα μάτια σας
Η ωχρά κηλίδα δεν είναι πάθηση, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά μια περιοχή του ματιού που μπορεί να προσβληθεί από πολλές και διάφορες παθήσεις. Μία από αυτές είναι και η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς. Πρόκειται για μια αλλαγή που οφείλεται στην ηλικία, όπως τόσες άλλες.
Όταν ο πόνος δεν περνάει με ένα χάπι...
Υπάρχουν είδη πόνου που δεν αντιμετωπίζονται με ένα απλό χάπι. Γι΄ αυτό στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν ειδικά Κέντρα Πόνου. Ο χρόνιος πόνος που πρέπει να αντιμετωπίζεται στα ειδικά Ιατρεία Πόνου των νοσοκομείων μπορεί να προέρχεται από καρκίνο, μυοσκελετικές παθήσεις, μεθερπητική νευραλγία, διαβητική νευροπάθεια κ.ά.
Πότε πρέπει να διακόψουμε τη νηστεία
Η πτώση της αρτηριακής πίεσης, η επίμονη ζάλη, η μυϊκή αδυναμία και η θόλωση της όρασης είναι σαφείς ενδείξεις για διακοπή της νηστείας.
Ύπουλος κλέφτης της όρασης το γλαύκωμα
Το γλαύκωμα είναι μια ομάδα οφθαλμικών ασθενειών που προκαλούν βλάβες στο οπτικό νεύρο, το οποίο μεταφέρει τις οπτικές πληροφορίες στον εγκέφαλο. Αν μείνει χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην τύφλωσησυχνά δίχως να προκαλέσει συμπτώματα, γι΄ αυτό και αποκαλείται ύπουλος κλέφτης της όρασης.
Ολοένα πιο ευαίσθητοι στις αλλεργίες της άνοιξης
Η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού απέναντι στα αλλεργιογόνα αυτά αυξάνεται τα τελευταία χρόνια τόσο σε αριθμό όσο και σε βαρύτητα και οι κλιματικές μεταβολές έχουν προκαλέσει αύξηση της γυρεοφορίας των αλλεργιογόνων φυτών. Επιπλέον, η ατμοσφαιρική ρύπανση επιτείνει τα συμπτώματα που προκαλεί η γύρη.
Η οργασμική διαταραχή στο μικροσκόπιο
Οργασμική διαταραχή ορίζεται η κατάσταση της μόνιμης, επαναλαμβανόμενης ή παροδικής αναστολής του οργασμού - όταν δηλαδή δυσκολεύεται πολύ ή καθυστερεί τόσο, ώστε τελικά να μην καταφέρνει να φτάσει σε οργασμό, παρά το ότι έχει προηγηθεί η φάση της διέγερσης σε ικανοποιητικό βαθμό.
Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου
Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου λόγω θανάτου, αποχωρισμού, απόρριψης, μετακόμισης ή ακόμα και όταν αντιμετωπίζουμε μία σοβαρή ασθένεια, η φυσιολογική αντίδρασή μας είναι να πενθήσουμε γι΄ αυτήν την απώλεια.
Η «ανατομία» της νευρογενούς ανορεξίας
Η νευρογενής ανορεξία προσβάλλει ποσοστό έως 1% των νέων, με το 85% των ασθενών να έχουν ηλικία 13-20 ετών. Τα κορίτσια που πάσχουν είναι δεκαπλάσια από τα αγόρια.
Πως αντιμετώπιζονται οι ουλές
Κάθε άνθρωπος υφίσταται περίπου διακόσιους τραυματισμούς κάθε χρόνο, αλλά η πλειονότητα αφορά επιφανειακές κακώσεις του δέρματος που δεν δημιουργούν ουλές. Όταν όμως ο τραυματισμός είναι βαθύτερος, τότε η αποκατάσταση της συνέχειας του δέρματος πραγματοποιείται με τη δημιουργία ουλής, της οποίας η φυσιολογική εξέλιξη και συμπεριφορά δεν είναι πάντοτε η αναμενόμενη.
Όταν ο άντρας πάσχει από... Δονζουανισμό
Οι άνδρες-κατά συρροήν εραστές που πάσχουν από Δονζουανισμό, θέλουν να έχουν διαρκώς πολυάριθμες και εναλλασσόμενες σεξουαλικές κατακτήσεις. Αφού κατακτήσουν το αντικείμενο του πόθου τους, στη συνέχεια παύει το ενδιαφέρον τους προς αυτό και το εγκαταλείπουν.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα