TA NEA Logo
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Πως να αντιμετωπίσετε την καρδιοπάθεια χωρίς φάρμακα
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα μπορούν να καταπολεμηθούν σε μεγάλο βαθμό με την υιοθέτηση απλών, υγιεινών συνηθειών, οι οποίες μπορεί να μειώσουν δραστικά την αρτηριακή πίεση και την «κακή» (LDL) χοληστερόλη, αυξάνοντας ταυτοχρόνως την «καλή» (HDL) χοληστερόλη.
Τα ναι και τα όχι για κολύμπι κατά την εγκυμοσύνη
Οι έγκυοι πρέπει να τηρούν ορισμένους βασικούς κανόνες στην παραλία, ώστε να διαφυλάττουν την υγεία την δική τους και του αγέννητου μωρού τους. Μεταξύ άλλων συνιστώνται χαλαρό κολύμπι και ύπτιο, αλλά όχι ξάπλωμα στην άμμο - ούτε καν σε ψάθα ή πετσέτα.
Η διάγνωση και η θεραπεία με τη βοήθεια του DNA
Η άνθηση των τεχνολογιών γονιδιωματικής ανάλυσης και ταυτοποίησης παρέχει ολοένα περισσότερα εργαλεία, που θα ενισχύσουν τις δυνατότητές μας να αποκρυπτογραφήσουμε τα επιμέρους στοιχεία που συγκροτούν μια συγκεκριμένη νόσο, δηλαδή το γονιδιακό της υπόβαθρο.
Διατροφή εναντίον της ζέστης
Η προσεγμένη διατροφή αποτελεί κλειδί για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη, η οποία μπορεί να αποτελέσει δοκιμασία για τον οργανισμό, ιδίως όταν πάσχει κανείς από χρόνιο νόσημα ή υποβάλλεται σε φαρμακευτική αγωγή.
Τα μυστικά των ταξιδιών στην εγκυμοσύνη
Η εγκυμοσύνη δεν αποτελεί αντένδειξη για ταξίδι με πλοίο, αυτοκίνητο, τρένο ή αεροπλάνο, αρκεί να τηρούνται ορισμένοι κανόνες ασφαλείας για τη μητέρα και το αγέννητο μωρό της.
Ο καρκίνος του δέρματος σε μικρή ηλικία
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στη χώρα μας αυξημένος αριθμός διαγνωσμένων στο μικροσκόπιο περιστατικών παιδικού ή εφηβικού μελανώματος, αλλά και έντονα άτυπων μελαγχρωστικών δερματικών βλαβών σε νεαρά άτομα που έχουν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση.
Απαραίτητη η άσκηση στο άσθμα
Ένα στα τέσσερα παιδιά και ένας στους 10 ενήλικες πάσχουν από άσθμα, το οποίο πολλοί νομίζουν πως καθιστά απαγορευτική την άσκηση. Ωστόσο, με την κατάλληλη αγωγή όλοι οι πάσχοντες, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορούν να ασκηθούν.
Προτιμά τις γυναίκες ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος
Ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος προσβάλλει τις γυναίκες με εννεαπλάσια συχνότητα απ΄ ό,τι τους άνδρες, με τις ηλικίες υψηλού κινδύνου να είναι από 15 έως 45 ετών.
Αστραφτερό χαμόγελο από πορσελάνη!
Ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο έχει θετικές προεκτάσεις στην κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα κάθε ανθρώπου. Με τον συνδυασμό της γνώσης και της τεχνολογίας υπάρχει πλέον η δυνατότητα να διορθωθεί άριστα κάθε αισθητικό πρόβλημα στα δόντια.
Τα σημάδια της κατάθλιψης
Συχνά ακούμε πως κάποιος «τον τελευταίο καιρό είναι... μελαγχολικός», αισθάνεται θλίψη ή έχει τις μαύρες του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμα κι αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι, οι 6 μήνες αποτελούν το καθοριστικό χρονικό διάστημα που θα καθορίσουν αν χρειάζεται στήριξη από έναν ειδικό στην ψυχική υγεία.
Πως αυξάνεται η "καλή" χοληστερίνη
Η χοληστερόλη είναι μια ουσία απαραίτητη για τη ζωή. Όταν, όμως, υπάρχει σε ποσότητες μεγαλύτερες από αυτές που έχει ανάγκη ο οργανισμός, τότε μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Ωστόσο, δεν είναι όλη η χοληστερόλη του αίματος βλαπτική.
Ο φόβος του οδοντιάτρου
Περισσότεροι από 7 στους 10 ενήλικες νιώθουν κάποιου βαθμού φόβο όταν πρέπει να πάνε στον οδοντίατρο, ενώ ποσοστό έως 10% έχουν αληθινή φοβία και αποφεύγουν την επίσκεψη με κάθε κόστος. Ωστόσο, ο φόβος τους μπορεί να καταπολεμηθεί.
Πως θα αποφύγετε το Πάσχα τα «φουσκώματα»
Τα γαστρεντερικά προβλήματα είναι συνηθισμένα τις ημέρες του Πάσχα, καθώς πολύς κόσμος έπειτα από νηστεία λίγων ή πολλών ημερών καταναλώνει μέσα σε λίγες ώρες υπερβολικά μεγάλες ποσότητες τροφίμων πλούσιες σε ζωικά λίπη.
Η πασχαλινή διατροφή των διαβητικών
Τις μέρες του Πάσχα οι διατροφικές παρεκτροπές είναι σχεδόν αναπόφευκτες για όλους. Τα άτομα με διαβήτη δεν εξαιρούνται από τον κανόνα αυτό, αλλά με την ακολούθηση μερικών απλών συμβουλών μπορούν να απολαύσουν τα εδέσματα των ημερών δίχως να υπονομεύσουν την υγεία τους.
Οι 7 «πληγές» της ανδρικής γονιμότητας
Στο 45% των υπογόνιμων ζευγαριών, η αιτία εντοπίζεται στον άνδρα. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανδρική γονιμότητα είναι επτά - άλλοι από αυτούς σχετίζονται με χαρακτηριστικά του άνδρα και άλλοι με τον τρόπο ζωής.
Μ.Α.Γ.Ι.Κ.Ο. ρολόι ο ήλιος για τα παιδιά
Για να μάθουν τα παιδιά να προστατεύονται από τον ήλιο, υπάρχουν απλοί μνημονευτικοί κανόνες: το ΜΑΓΙΚΟ ΡΟΛΟΪ, ο ΧΑΜΟΣ και τα τρία 3άρια.
Ύπουλη νόσος η κιρσοκήλη
Δύο στους δέκα Έλληνες πάσχουν από κιρσοκήλη, μια πάθηση που οφείλεται σε ανεπάρκεια των φλεβών που βρίσκονται στο όσχεο. Η νόσος αναπτύσσεται συνήθως σε νεαρή ηλικία (15 έως 25 ετών), αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν προκαλεί συμπτώματα.
Εποχικές αλλεργίες: συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης
Οι κόκκοι της γύρης αντιμετωπίζονται από τον οργανισμό των αλλεργικών ατόμων ως επικίνδυνοι και, στην προσπάθειά του να τους αποβάλει, αναπτύσσει συμπτώματα εποχικής αλλεργίας.
Πως αντιμετωπίζονται οι αλλεργίες στα μάτια
Οι αλλεργίες στα μάτια αναπτύσσονται συνήθως στον επιπεφυκότα, ο οποίος έρχεται περισσότερο σε επαφή με το περιβάλλον. Ο επιπεφυκότας είναι η διάφανη μεμβράνη που καλύπτει το άσπρο μέρος που βλέπουμε στο μάτι, καθώς και την έσω επιφάνεια του βλεφάρου.
Ασκήσεις για την πρόληψη της οσφυϊκής δισκοπάθειας
Για την πρόληψη της οσφυϊκής δισκοπάθειας απαραίτητη είναι η ενίσχυση της ισχύος των κοιλιακών μυών, γεγονός που επιτυγχάνεται με ειδικές ασκήσεις (ειδική γυμναστική).
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα