TA NEA Logo
Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Ποιες συνήθειες χαλάνε τα δόντια
Όσοι μασάνε παγάκια, χρησιμοποιούν τα δόντια σαν ανοιχτήρια, πίνουν πολλά όξινα ροφήματα, τρώνε συχνά τρόφιμα που κολλάνε στα δόντια ή/και χρησιμοποιούν οδοντόπαστα χωρίς φθόριο, ανοίγουν το δρόμο στην ανάπτυξη σοβαρών οδοντικών προβλημάτων.
Μύθοι και αλήθειες για την ηλιοθεραπεία και το έγκαυμα
Η ηλιοθεραπεία είναι απαραίτητη για να συνθέσει το δέρμα αρκετή βιταμίνη D. Το βούτυρο μπορεί να καταπραΰνει γρήγορα το ηλιακό έγκαυμα. Απόψεις σαν κι αυτές πολλοί τις πιστεύουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστές.
Καλοκαιρινή σιέστα στη ζωή μας
Σε έναν κόσμο που τρέχει συνεχώς, ξεχνάμε ότι έχουμε την επιλογή να μείνουμε για λίγο ακίνητοι. Ευτυχώς υπάρχει το καλοκαίρι! Η ζέστη δίνει την πολυτέλεια και το άλλοθι να κάνουμε μια παύση για να δούμε και πάλι τα πράγματα από απόσταση.
Ραντεβού με τη φύση στην πόλη
Ενα από τα ωραία του καλοκαιριού είναι οι ευκαιρίες που δίνει για άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Και ακόμη κι αν ζούμε στο μέσο μιας πολύβουης πόλης, δίνει την ευκαιρία να βγούμε λίγο από το… τεχνητό καβούκι μας.
Πως να αντιμετωπίσετε τα αόρατα σκουπίδια της ζωής σας
Μπορεί να πετάμε καθημερινά σακούλες με τα άχρηστα και αναλώσιμα οικιακά υλικά, αλλά σπάνια κάνουμε το ίδιο με ανάλογα σκουπίδια σε μυαλό και συναισθήματα.
Μήπως σας αγχώνει το καλοκαίρι;
Μερικές φορές ακόμη και το καλοκαίρι μπορεί αντί για χαλάρωση να μας προκαλέσει στρες και ανησυχία. Τι κάνουμε λάθος και μας αγχώνει ακόμη και μια συζήτηση για την παραλία το Σαββατοκύριακο;
Και οι στόχοι έχουν την... οικολογία τους
Αν σχεδόν όλα γύρω μας μπορούν και πρέπει να ιδωθούν από οικολογική σκοπιά, γιατί όχι και οι στόχοι μας; Μήπως δεν αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον και τα υπόλοιπα συστατικά της ζωής μας;
Πως να προστατευθείτε από τις λοιμώξεις του καλοκαιρού
Το καλοκαίρι είθισται να θεωρείται η εποχή των τροφικών δηλητηριάσεων, των ουρολοιμώξεων και των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων, αλλά ευτυχώς υπάρχουν μέτρα προφύλαξης του οργανισμού.
Αγκαλιάζοντας την αβεβαιότητα
Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με ταχύτητα και η πραγματικότητα συνεχώς αναπροσδιορίζεται, αλλά πόσο εύκολο είναι να την ακολουθήσουμε; Αν η αβεβαιότητα τείνει να γίνει βεβαιότητα, είναι καιρός να μάθουμε να ζούμε μαζί της.
Ρυτίδες: Πως να διαλέξετε τα κατάλληλα καλλυντικά
Τα αντιρυτιδικά καλλυντικά μπορούν να καταπολεμήσουν έως ένα βαθμό τη γήρανση του δέρματος, αρκεί να γίνεται σωστή επιλογή και να έχουν οι καταναλωτές ρεαλιστικές προσδοκίες.
Να κρίνουμε ή να διακρίνουμε;
Είτε έχουμε δίκιο ή άδικο, μοιάζει ακατόρθωτο να σταματήσουμε να κρίνουμε συνεχώς τους άλλους ή τον εαυτό μας. Πώς θα ήταν άραγε η ζωή μας αν ζούσαμε για λίγο χωρίς προβολή των απόψεων και αντιλήψεών μας πάνω σε άλλους;
Στρέφοντας τις κάμερες στον εαυτό μας
Αμέτρητες οι συζητήσεις για τα reality shows και οι επίμαχες απόψεις για τον ρόλο, την ποιότητα και τις αιτίες της δημοτικότητάς τους. Εμείς όμως πόσο συχνά και με πόση προσοχή παρακολουθούμε τον εαυτό μας;
Διαλέγοντας φωτογραφίες της καλύτερης ζωής μας
Συνηθισμένοι να προσπαθούμε λεκτικά να περιγράψουμε, να ερμηνεύσουμε και να διαχειριστούμε τα θέματά μας, ξεχνάμε την τεράστια σημασία και συμβολή που θα μπορούσε να έχει η εξωλεκτική επικοινωνία μέσω μιας απλής φωτογραφίας.
Νιώθοντας νέοι για πάντα
«Πόσων χρονών είστε;». Αν και πρόκειται για απλή πληροφορία, φθάνει μια εποχή που για πολλούς η απάντηση δημιουργεί αμηχανία, εξαιτίας της εικόνας που σηματοδοτεί και των παγιωμένων συνειρμών που κουβαλάει.
Πού κρύβονται οι λύσεις
Οταν βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση, συνήθως δεν δίνουμε σημασία στις στιγμές που, έστω και για λίγο, είναι κάπως καλύτερες. Και όμως, αυτές οι στιγμές μπορεί να είναι γεμάτες με πολύτιμα στοιχεία.
Δεν μετανιώνω, μετα-μορφώνομαι
Υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει μετανιώσει για κάτι που έκανε ή δεν έκανε και δεν έχει βασανιστεί αναλογιζόμενος τι θα έκανε διαφορετικά αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω;
Που οφείλεται και πως αντιμετωπίζεται ο επίμονος κνησμός
Όλοι έχουμε αισθανθεί την επιτακτική ανάγκη να ξύσουμε εδώ και τώρα κάποιο σημείο στο δέρμα μας, αλλά το γιατί αναπτύσσεται η φαγούρα (ή κνησμός, όπως λέγεται επιστημονικά) είναι κάτι που σε μεγάλο βαθμό εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο για τους επιστήμονες.
Κοιτάζοντας το άγχος στα μάτια
Ο καθένας έχει τη δική του στρατηγική διαχείρισης του άγχους. Ακόμα, όμως, κι αν δεν έχουμε βρει αυτή που πιάνει σε εμάς ποτέ δεν είναι αργά να δοκιμάσουμε νέες πρακτικές.
Εισαγωγή στην άνοιξη σε πέντε βήματα
Η άνοιξη φέρνει μαζί της ένα τονωτικό κλίμα ανανέωσης. Πώς θα κινητοποιηθούμε, όμως, για να κάνουμε επιτέλους όσα αφήναμε για καλύτερες μέρες, αν μαζί με τα βαριά ρούχα δεν απομακρύνουμε και τη βαριά ψυχολογία του χειμώνα;
Παιδιά: Τι να προσέξετε για Πάσχα χωρίς ατυχήματα
Οι διακοπές του Πάσχα είναι ευκαιρία να ξεκουραστούν και να παίξουν τα παιδιά, αλλά οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή διότι ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί.
Σώστε τα μάτια σας από τα βεγγαλικά
Δεκάδες άνθρωποι τραυματίζονται κάθε χρόνο στα μάτια εξαιτίας των βεγγαλικών παρουσιάζοντας από χημικά και θερμικά εγκαύματα, εκδορές στον κερατοειδή και αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς έως ρήξη του οφθαλμικού βολβού.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα