TA NEA Logo
Σάββατο 23 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Δέκα τρόποι για να διαχειριστούν οι γονείς τις Πανελλαδικές
Το άγχος και ο φόβος των παιδιών που εξετάζονται στις Πανελλαδικές αποτελεί συχνά προβολή του άγχους των γονιών τους, οι οποίοι για να ηρεμήσουν καλό είναι να ακολουθήσουν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.
Τα SOS για γονείς την περίοδο των εξετάσεων
Στον ρυθμό των εξετάσεων ζουν οι ελληνικές οικογένειες με παιδιά κυρίως του Γυμνασίου και του Λυκείου. Πόσο, όμως, πρέπει να εμπλακούν τα παιδιά στις δοκιμασίες των παιδιών; Την απάντηση δίνουν μερικά θέματα-SOS που τους αφορούν.
Βγάλτε selfie στην ισορροπία της ζωής σας
Η ισορροπία, αν και βασικό συστατικό στις συνταγές ευδαιμονίας, φαντάζει πολυτέλεια στους γρήγορους και πιεστικούς ρυθμούς της σύγχρονης καθημερινότητας.
Μελέτη αποκαλύπτει τα 9 βήματα για να ξεπεράσουμε τα 100
Μην καπνίζετε, μην πίνετε πάνω από 4 καφέδες την ημέρα, να είστε αισιόδοξοι, διατηρήστε χαμηλή πίεση και χοληστερόλη, μην παχύνετε, αποκτήστε δικό σας σπίτι πριν τα 50 και διατηρήστε καλή φυσική κατάσταση είναι αυτά που μπορείτε να κάνετε για να ζήσετε ως τα 100 σας χρόνια.
Τέσσερα βήματα από την αποτυχία στην επιτυχία
Οι περισσότεροι έχουμε εκπαιδευτεί να φοβόμαστε την αποτυχία ως ένα κοινωνικό στίγμα. Παραλύουμε στη σκέψη της, αν και ξέρουμε ότι είναι αναπόφευκτη. Ωστόσο, είναι η βάση για να στηρίξουμε τις επιτυχίες μας - αρκεί να ξέρουμε πως να το κάνουμε.
Ποια τρόφιμα μας προστατεύουν από τα «κιλά της ηλικίας»
Αν θέλετε να αποφύγετε την αύξηση του σωματικού βάρους που παρατηρείται μετά τα 45, προσέξτε ποια τρόφιμα καταναλώνετε και σε ποιους συνδυασμούς, συνιστούν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
Πώς ξεπερνάμε το σοκ της αποτυχίας
Για τους περισσότερους η αποτυχία είναι συνυφασμένη με την ντροπή για το πλήγμα στην εικόνα μας και τον φόβο ότι θα επαναληφθεί - και κάπως έτσι καταλήγουμε να μην προσπαθούμε καν να αλλάξουμε την κατάσταση.
Εξι κινήσεις πριν αρχίσουμε δίαιτα
Κάθε χρόνο όταν μυρίζει καλοκαιράκι κατακλυζόμαστε από μηνύματα για δίαιτες, καθώς ξυπνά το κίνητρο για βελτιωμένη εικόνα του εαυτού μας στην παραλία. Πριν ξεκινήσετε, όμως, σκεφθείτε έξι παραμέτρους.
Πως να ρυθμίσετε το ουρικό οξύ
Δύο στους δέκα ενηλίκους έχουν αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος, το οποίο σχετίζεται με την ανάπτυξη ουρικής αρθρίτιδας (ποδάγρας) και λίθων στους νεφρούς (νεφρολιθίαση), αλλά και με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων. Με την κατάλληλη διατροφή, όμως, τα επίπεδά του μπορεί να μειωθούν αρκετά.
Νηστεία: Τι να προσέξουν όσοι έχουν ζάχαρο, χοληστερίνη, ουρικό οξύ
Οι άνθρωποι που έχουν αυξημένο σάκχαρο, χοληστερόλη, τριγλυκερίδια ή/και ουρικό οξύ πρέπει να είναι προσεκτικοί ακόμα και όταν κάνουν νηστεία, διότι ακόμα και ένα πολύ υγιεινό διαιτολόγιο μπορεί να κρύβει παγίδες.
Πώς σχεδιάζουμε τα βήματα για έναν μελλοντικό στόχο
Η πιο συνηθισμένη παγίδα όταν βάζουμε έναν μακροπρόθεσμο ή πολύπλοκο στόχο είναι να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να συνειδητοποιήσουμε ότι πλησιάζει η προθεσμία, αλλά δεν έχουμε κάνει τίποτα για να τον πετύχουμε.
Συμβουλές για καλόν ύπνο και όνειρα γλυκά
Ποιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας; Μα να «φροντίσετε να κοιμάστε αρκετά και καλά, για να διαφυλάξετε την υγεία και την ευεξία σας». Πόσο και πώς; Οι ειδικοί έχουν τις απαντήσεις.
Πως να σώσετε τα μάτια σας από τις οθόνες
Ποσοστό 50% έως 90% των ανθρώπων που δουλεύουν με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πάνω από τα μισά παιδιά που παίζουν πολλές ώρες ηλεκτρονικά παιχνίδια και μεγάλης ηλικίας άνθρωποι που βλέπουν όλη μέρα τηλεόραση, εκδηλώνουν συμπτώματα στα μάτια.
Τα δέκα συμπτώματα που είναι ύποπτα για καρκίνο
Βρετανοί ειδικοί εξέδωσαν κατάλογο με 10 συμπτώματα τα οποία όταν διαρκούν επί περισσότερο από δύο-τρεις εβδομάδες πρέπει να μας οδηγούν αμέσως στον γιατρό, διότι ενδέχεται να υποκρύπτουν έναν καρκίνο.
Ακολούθα το πάθος σου!
Πως μπορεί κανείς να ανακαλύψει ό,τι δίνει νόημα στη ζωή και τον κάνει να νιώθει τέλεια, όπως όταν είναι ερωτευμένος;
Το νου σας στις «μπόμπες» τώρα τις γιορτές
Με αφορμή νέα περιστατικά νοθευμένων ποτών εκτός και εντός Ελλάδας, βρετανοί ειδικοί έχουν μερικές συμβουλές για να προστατευθούμε από τα ποτά-«μαϊμού».
Γιατί πρέπει να αρχίσετε σήμερα το ξεπάγωμα της γαλοπούλας
Εάν έχετε στην κατάψυξη γαλοπούλα ή κοτόπουλο που θα ψήσετε ανήμερα τα Χριστούγεννα, πρέπει να αρχίσετε σήμερα την απόψυξή του, συνιστά η αρμόδια βρετανική Αρχή για την ασφάλεια των τροφίμων.
Σταθείτε στο ένα πόδι για να μάθετε αν είναι υγιής ο εγκέφαλός σας
Αν θέλετε να μάθετε σε τι κατάσταση είναι ο εγκέφαλός σας, προσπαθήστε να σταθείτε στο ένα πόδι επί τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, συνιστούν επιστήμονες από την Ιαπωνία.
Δέκα ερωτήσεις για την εκκίνηση του νέου χρόνου
Τι δώρο θα ζητήσουμε από τον νέο χρόνο; Ποια είναι τα όνειρά μας για το 2015; Εχουμε στόχους; Σχέδια; Πού θέλουμε να μας βρει το 2016;
Ποια σημεία του αεροπλάνου έχουν τα περισσότερα μικρόβια
Αν έχετε προγραμματίσει ένα αεροπορικό ταξίδια για τις μέρες των γιορτών, φροντίστε να πάτε νωρίς στο αεροδρόμιο, να πάρετε μαζί σας απολυμαντικά μαντιλάκια και... να μην χρειασθεί να επισκεφθείτε την τουαλέτα στη διάρκεια της πτήσης!
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα