TA NEA Logo
Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
6 συμβουλές για λιγότερες ιώσεις
Το ανοσοποιητικό σύστημα, ο έξυπνος, άγρυπνος φρουρός που μας προφυλάσσει από τις επιθέσεις των ιών, των μυκήτων και των βακτηρίων, χρειάζεται συνεχή φροντίδα για να διατηρείται γερό και δυνατό - ειδάλλως υποφέρει.
Το πρόγραμμα του χειμώνα
Το ηχηρό καμπανάκι για την αλλαγή εποχής δεν είναι τόσο ο καιρός, όσο η αλλαγή της ώρας τέλη Οκτωβρίου. Το νέα ωράρια σηματοδοτούν την εκκίνηση του νέου χειμωνιάτικου κύκλου. Πού θα θέλαμε όμως να μας βρει η θερινή ώρα του χρόνου;
Αντιμέτωποι με τη θλίψη
Το πένθος είναι μια πικρή γεύση που όλοι κάποια στιγμή δοκιμάζουμε και εγχειρίδιο για το πώς πρέπει να το βιώσουμε δεν υπάρχει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο κι αν προσποιηθούμε ή αγνοήσουμε τον πόνο, δεν υπάρχει τρόπος να τον παρακάμψουμε.
Τα δώρα που μας χαρίζει η ρουτίνα
«Τι κάνεις;», «Να εδώ, στη ρουτίνα». Με ποια διάθεση μιλάμε για τη ρουτίνα μας; Στην εποχή των αλλαγών, της περιπέτειας, των εκπλήξεων, η ρουτίνα μοιάζει αραχνιασμένη συνταγή επιβίωσης, αλλά προσφέρει και δομή και σταθερότητα.
Πως να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού
Οι γυναίκες που θέλουν να μειώσουν τις πιθανότητες εκδηλώσεως καρκίνου του μαστού, καλό είναι να προσέξουν το βάρος τους, την κατανάλωση αλκοόλ και τη φυσική δραστηριότητά τους, συνιστούν αμερικανοί επιστήμονες.
Πως να φροντίζετε σωστά το δέρμα σας
Το δέρμα χρειάζεται καθημερινή φροντίδα και προστασία, αλλά με τον σωστό τρόπο διότι όπως το βλάπτουν ο ήλιος, η σκόνη και το κάπνισμα, έτσι το βλάπτουν και οι υπερβολές στην περιποίηση.
Σχολείο για πάντα...
«Βαριέμαι το σχολείο»: όλοι το είπαμε κάποτε, αλλά οι περισσότεροι δεν εννοούσαμε «βαριέμαι τη γνώση». Πόσο καιρό, όμως, έχουμε να μάθουμε κάτι καινούργιο; Και πόσο ικανοποιημένοι είμαστε με όσα ήδη ξέρουμε;
Οι σύγχρονες οδηγίες για γερή καρδιά
Σχεδόν 45.000 Έλληνες χάνουν ετησίως τη ζωή τους από καρδιαγγειακά προβλήματα. Η σύγχρονη ιατρική έρευνα έχει καταρρίψει αρκετές από τις παλαιότερες συστάσεις πρόληψης και έχει αναδείξει μερικές καινούργιες.
Πόσο αντέχουμε στα δύσκολα
«Δεν σε φοβάμαι εσένα, αντέχεις στα δύσκολα»: αν δεν είναι δικαιολογία ή φράση αμηχανίας σε κάποιον που αντιμετωπίζει φουρτούνες, ίσως είναι κάτι που έχουμε δει πάνω του και μας κάνει να νιώθουμε εμπιστοσύνη ότι θα τα καταφέρει.
Για να πιάσει τόπο η ευχή «καλό χειμώνα»
Για πολλούς η ευχή «καλό χειμώνα» είναι από μόνη της αιτία εκνευρισμού, όχι μόνο επειδή σηματοδοτεί το τέλος της όποιας ανεμελιάς, αλλά κυρίως επειδή σημαίνει έναν νέο κύκλο με σκοτούρες, άγχη και προβλήματα που μας περίμεναν στη γωνία.
Οι «πρώτες βοήθειες» για τον φόβο
«Φοβάμαι τι θα πουν οι άλλοι», «φοβάμαι να το διακινδυνέψω», «φοβάμαι ότι δεν θα αρέσω». Ο καθένας έχει τους δικούς του φόβους, αλλά όλοι οι εφιάλτες έχουν κοινά συστατικά: μοναξιά, αρρώστια, απόρριψη, αποτυχία (ή ακόμη και επιτυχία λόγω των ευθυνών που συνεπάγεται).
Η «συνταγή» για γερή καρδιά - και όχι μόνο
Αν και οι σύγχρονες ιατρικές παρεμβάσεις έχουν προσφέρει πολλά οφέλη στην καρδιαγγειακή υγεία, οι δυνατότητές τους δεν είναι απεριόριστες. Επειδή η περαιτέρω βελτίωση είναι στο δικό μας χέρι, αμερικανοί ειδικοί εξηγούν τι πρέπει να κάνουμε.
Ο Σεπτέμβριος μπορεί να μυρίζει ακόμη καλοκαίρι
Ο Σεπτέμβριος μας θυμίζει κάθε φορά ότι αλλάζουμε σελίδα στην καθημερινότητα και μπαίνουμε ξανά σε γνώριμα μοτίβα κινητοποίησης και προγραμματισμού. Όμως δεν είναι γεμάτος μόνο με πρέπει, αλλά και με σπάνιες δυνατότητες.
Οι βάσεις εισαγωγής στην ωριμότητα
«Κάθε εμπόδιο για καλό» λέει ο θυμόσοφος λαός, αλλά σπανίως το θυμάται τις μέρες που βγαίνουν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Για πολλούς, μια αποτυχία σε αυτόν τον τομέα μοιάζει με τη συντέλεια του κόσμου. Αλλά δεν είναι.
10 εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε την κινητικότητά σας στη δουλειά
Η πολύωρη ακινησία στο γραφείο είναι ολέθρια για την υγεία, αλλά υπάρχουν τρόποι για να την καταπολεμήσετε, αναφέρει ένας αμερικανός καθηγητής Ιατρικής.
Κυνηγώντας την τύχη μας
Σίγουρα θα έχουμε αναρωτηθεί πώς γίνεται κάποιοι να έχουν πάντα εύνοια και σε κάποιους η θεά Τύχη να μη σκάει ούτε χαμόγελο. Είναι αδικία της φύσης ή υπάρχει κάτι που κάνουν διαφορετικά;
Η προστασία των ηλικιωμένων από τις πτώσεις
Οι πτώσεις αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς των ηλικιωμένων, αφού μελέτες έχουν δείξει ότι σε ετήσια βάση πέφτει ο ένας στους τρεις - συχνά δίχως να το αναφέρει καν στον γιατρό του.
Για να μη θέλουμε να αποδράσουμε
Ολοι θέλουμε διακοπές, ξεκούραση, παραλίες, ανεμελιά. Τι συμβαίνει όμως αν οι διακοπές έχουν μετατραπεί σε αυτοσκοπό; Αν ζούμε μόνο γι' αυτές από την ημέρα που τελείωσαν οι προηγούμενες;
Μήπως χρειάζεστε «δίαιτα» και στην ενημέρωση;
«Προσοχή, περιέχει σκληρές εικόνες». Ολοι έχουμε βρεθεί κάποτε μπροστά σε κάποιο βίντεο, εικόνα ή ρεπορτάζ με σκηνές βίας και τίτλο που προειδοποιεί για το δυσάρεστο περιεχόμενο. Πώς να αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε;
Τι να προσέχουν μικροί και μεγάλοι στη θάλασσα
Το μπάνιο στη θάλασσα αποτελεί «σήμα κατατεθέν» του καλοκαιριού και μικροί και μεγάλοι το απολαμβάνουν, όπως και όσο πιο συχνά μπορούν. Ωστόσο αν δεν τηρούνται ορισμένοι κανόνες ασφαλείας, μπορεί να μετατραπεί σε αληθινή τραγωδία.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για εγχείρηση μυωπίας
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα