TA NEA Logo
Σάββατο 23 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Πόσο αντέχουμε στα δύσκολα
«Δεν σε φοβάμαι εσένα, αντέχεις στα δύσκολα»: αν δεν είναι δικαιολογία ή φράση αμηχανίας σε κάποιον που αντιμετωπίζει φουρτούνες, ίσως είναι κάτι που έχουμε δει πάνω του και μας κάνει να νιώθουμε εμπιστοσύνη ότι θα τα καταφέρει.
Για να πιάσει τόπο η ευχή «καλό χειμώνα»
Για πολλούς η ευχή «καλό χειμώνα» είναι από μόνη της αιτία εκνευρισμού, όχι μόνο επειδή σηματοδοτεί το τέλος της όποιας ανεμελιάς, αλλά κυρίως επειδή σημαίνει έναν νέο κύκλο με σκοτούρες, άγχη και προβλήματα που μας περίμεναν στη γωνία.
Οι «πρώτες βοήθειες» για τον φόβο
«Φοβάμαι τι θα πουν οι άλλοι», «φοβάμαι να το διακινδυνέψω», «φοβάμαι ότι δεν θα αρέσω». Ο καθένας έχει τους δικούς του φόβους, αλλά όλοι οι εφιάλτες έχουν κοινά συστατικά: μοναξιά, αρρώστια, απόρριψη, αποτυχία (ή ακόμη και επιτυχία λόγω των ευθυνών που συνεπάγεται).
Η «συνταγή» για γερή καρδιά - και όχι μόνο
Αν και οι σύγχρονες ιατρικές παρεμβάσεις έχουν προσφέρει πολλά οφέλη στην καρδιαγγειακή υγεία, οι δυνατότητές τους δεν είναι απεριόριστες. Επειδή η περαιτέρω βελτίωση είναι στο δικό μας χέρι, αμερικανοί ειδικοί εξηγούν τι πρέπει να κάνουμε.
Ο Σεπτέμβριος μπορεί να μυρίζει ακόμη καλοκαίρι
Ο Σεπτέμβριος μας θυμίζει κάθε φορά ότι αλλάζουμε σελίδα στην καθημερινότητα και μπαίνουμε ξανά σε γνώριμα μοτίβα κινητοποίησης και προγραμματισμού. Όμως δεν είναι γεμάτος μόνο με πρέπει, αλλά και με σπάνιες δυνατότητες.
Οι βάσεις εισαγωγής στην ωριμότητα
«Κάθε εμπόδιο για καλό» λέει ο θυμόσοφος λαός, αλλά σπανίως το θυμάται τις μέρες που βγαίνουν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Για πολλούς, μια αποτυχία σε αυτόν τον τομέα μοιάζει με τη συντέλεια του κόσμου. Αλλά δεν είναι.
10 εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε την κινητικότητά σας στη δουλειά
Η πολύωρη ακινησία στο γραφείο είναι ολέθρια για την υγεία, αλλά υπάρχουν τρόποι για να την καταπολεμήσετε, αναφέρει ένας αμερικανός καθηγητής Ιατρικής.
Κυνηγώντας την τύχη μας
Σίγουρα θα έχουμε αναρωτηθεί πώς γίνεται κάποιοι να έχουν πάντα εύνοια και σε κάποιους η θεά Τύχη να μη σκάει ούτε χαμόγελο. Είναι αδικία της φύσης ή υπάρχει κάτι που κάνουν διαφορετικά;
Η προστασία των ηλικιωμένων από τις πτώσεις
Οι πτώσεις αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς των ηλικιωμένων, αφού μελέτες έχουν δείξει ότι σε ετήσια βάση πέφτει ο ένας στους τρεις - συχνά δίχως να το αναφέρει καν στον γιατρό του.
Για να μη θέλουμε να αποδράσουμε
Ολοι θέλουμε διακοπές, ξεκούραση, παραλίες, ανεμελιά. Τι συμβαίνει όμως αν οι διακοπές έχουν μετατραπεί σε αυτοσκοπό; Αν ζούμε μόνο γι' αυτές από την ημέρα που τελείωσαν οι προηγούμενες;
Μήπως χρειάζεστε «δίαιτα» και στην ενημέρωση;
«Προσοχή, περιέχει σκληρές εικόνες». Ολοι έχουμε βρεθεί κάποτε μπροστά σε κάποιο βίντεο, εικόνα ή ρεπορτάζ με σκηνές βίας και τίτλο που προειδοποιεί για το δυσάρεστο περιεχόμενο. Πώς να αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε;
Τι να προσέχουν μικροί και μεγάλοι στη θάλασσα
Το μπάνιο στη θάλασσα αποτελεί «σήμα κατατεθέν» του καλοκαιριού και μικροί και μεγάλοι το απολαμβάνουν, όπως και όσο πιο συχνά μπορούν. Ωστόσο αν δεν τηρούνται ορισμένοι κανόνες ασφαλείας, μπορεί να μετατραπεί σε αληθινή τραγωδία.
Τα φυσικά αντίδοτα στο στρες
Οι λογαριασμοί σύννεφο, ο χρόνος μάς πνίγει, η δουλειά ή η αναζήτησή της μάς κυνηγάει, οι απαιτήσεις δεν σταματούν ποτέ. Η ζωή μας υπό το βάρος του στρες: είναι ο ρυθμός της σύγχρονης πραγματικότητας ή εμείς είμαστε αγχώδεις;
ΕΛΙΓΑΣΤ: Συμβουλές για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας
O πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της δυσκοιλιότητας είναι η σταδιακή αλλαγή των διατροφικών συνηθειών, με βάση το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής, αναφέρει το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής.
Μήπως έχει λήξει το αντηλιακό σας;
Την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να πάτε στην παραλία, μην ξεχάσετε να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης αλλά και τον τρόπο φύλαξης του αντηλιακού σας, για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει χάσει τη δραστικότητά του.
Τι να διακόψουμε στις διακοπές
Ανεξάρτητα αν περνάμε τις διακοπές μας στην πόλη ή στην παραλία, τι πραγματικά αλλάζει αν συνεχίζουμε με τους ρυθμούς της υπόλοιπης χρονιάς; Ακόμα κι αν όλα γύρω μας πιέζουν, τι μπορούμε να σταματήσουμε για λίγο;
Τι να προσέχουν στις διακοπές όσοι φροντίζουν ασθενείς με άνοια
Οι διακοπές μαζί με τον άνθρωπό σας που πάσχει από άνοια χρειάζονται καλό σχεδιασμό και προσοχή, διότι πολλοί παράγοντες ενδέχεται να επιδράσουν αρνητικά στην νοητική κατάσταση και την ψυχολογία του.
Πως να περάσετε ένα υγιές καλοκαίρι
Είτε πάτε διακοπές είτε μείνετε σπίτι σας, προσπαθήστε να αποκομίσετε όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη για την ψυχική και σωματική υγεία σας τώρα το καλοκαίρι. Η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου έχει μερικές βασικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν.
Η κρίση χρειάζεται το δικό της... GPS
Ανεξάρτητα πού βρίσκει τον καθένα μας η δοκιμασία των τελευταίων έξι ετών στη χώρα, το βασικό ερώτημα μπροστά σε μια κρίση είναι πάντοτε ένα: Τι έχουμε να κάνουμε; Αν η κρίση είναι το πρόβλημα, με ποιους πρακτικούς τρόπους μπορούμε να στραφούμε προς τη λύση;
Τι πρέπει να προσέχουν οι έγκυοι στις διακοπές
Οι διακοπές είναι συνώνυμες με το καλοκαίρι, αλλά ειδικά για τις μέλλουσες μητέρες μπορεί να κρύβουν ορισμένες παγίδες. Ωστόσο είναι πολλά αυτά που μπορούν να κάνουν οι έγκυοι για να προστατευθούν.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα