TA NEA Logo
Κυριακή 28 Μαίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
9+1 επικίνδυνοι μύθοι για την υπέρταση
Λίγες πεποιθήσεις είναι πιο επικίνδυνες από την εικασία ότι αν κάποιος έχει υπέρταση θα το ξέρει γιατί θα το αισθάνεται (η αλήθεια είναι ότι η υπέρταση δεν προκαλεί συμπτώματα), αλλά υπάρχουν κι άλλοι εξίσου επικίνδυνοι μύθοι γι' αυτήν.
Τυχαία λάθη στο DNA η αιτία των περισσότερων καρκίνων
Δύο στα τρία κρούσματα καρκίνου οφείλονται σε τυχαία λάθη που γίνονται στο DNA την ώρα που πολλαπλασιάζονται τα κύτταρά μας, επιβεβαιώνει μία νέα μελέτη. Ωστόσο το ακριβές ποσοστό παρουσιάζει διαφορά ανάλογα με τη μορφή της νόσου.
Πόσο προστατεύει η ασπιρίνη τους διαβητικούς
Η ασπιρίνη προφυλάσσει από το έμφραγμα και το εγκεφαλικό τους διαβητικούς με επιβεβαιωμένη καρδιαγγειακή νόσο, αλλά είναι αμφίβολο αν ωφελεί όσους δεν έχουν ακόμα καρδιοπάθεια.
Πώς να νικήσετε το τζετ λαγκ από την αλλαγή της ώρας
Τη νύχτα της Κυριακής 26 Μαρτίου αρχίζει η θερινή ώρα και στις 3 το πρωί θα κληθούμε όλοι να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά. Η αλλαγή αυτή, όμως, δεν θα μας επηρεάσει όλους με τον ίδιο τρόπο.
Ποιες είναι οι προδιαγραφές του καλού ύπνου
Πόσο καλά κοιμάστε το βράδυ; Μη βιαστείτε να απαντήσετε, διότι για να είναι ποιοτικός ο ύπνος πρέπει να διαθέτει μερικά πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα.
Εγκρίνονται ολοένα περισσότερες θεραπείες για τις σπάνιες παθήσεις
Ολοένα περισσότερα φάρμακα αναπτύσσονται για τις σπάνιες παθήσεις και ήδη 128 σκευάσματα είναι εγκεκριμένα στην Ευρώπη. Ωστόσο ο αριθμός των παθήσεων φθάνει τις 7.000 και για λιγότερες από 1.000 είναι επαρκείς οι επιστημονικές γνώσεις ώστε να ωφελούνται οι ασθενείς.
Αυξημένος κίνδυνος καρκίνου ακόμα και με λίγα περιττά κιλά
Η αύξηση του σωματικού βάρους κατά μόλις 5 κιλά πάνω από το φυσιολογικό μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο εκδηλώσεως ορισμένων μορφών καρκίνου κατά περισσότερο από 50%, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Αναξιόπιστη βασική εξέταση του σακχάρου για τα άτομα με στίγμα
Μία από τις κύριες εξετάσεις για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα μπορεί να είναι αναξιόπιστη για τη διάγνωση ή την παρακολούθηση του διαβήτη και του προδιαβήτη στους ανθρώπους που έχουν στίγμα μεσογειακής ή δρεπανοκυτταρικής αναιμίας.
Η κατάθλιψη υπονομεύει την αντιμετώπιση του καρκίνου
Η κατάθλιψη και το άγχος μπορεί να υπονομεύουν τη θεραπεία για τον καρκίνο και να επιδεινώνουν την πρόγνωση των ασθενών, προειδοποιεί διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Ύποπτη για καρκίνο η γρήγορη επιδείνωση του διαβήτη;
Ο διαβήτης που δεν ανταποκρίνεται στα φάρμακα και χρειάζεται ολοένα πιο επιθετική αγωγή, ενδέχεται να αποτελεί πρώιμη ένδειξη καρκίνου στο πάγκρεας, υποστηρίζει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Καναδάς: Γυναίκα επέζησε επί έξι μέρες χωρίς πνεύμονες
Σε μία άνευ προηγουμένου επέμβαση, γιατροί στον Καναδά αφαίρεσαν τους πνεύμονες μίας γυναίκας για έξι ημέρες, καθώς περίμεναν να βρουν μόσχευμα να της τοποθετήσουν.
Περισσότερες και πιο σοβαρές οι αιτίες της αϋπνίας καθώς μεγαλώνουμε
Η αϋπνία είναι ένα δεινό που στερεί από χιλιάδες ανθρώπους, ηλικίας κυρίως άνω των 60 ετών, τον πολύτιμο αναζωογονητικό ύπνο, αλλά ως πρόβλημα συχνά δεν λαμβάνεται υπόψη στα τσεκάπ ρουτίνας, με συνέπεια να μένει αδιάγνωστη.
Η «πίεση της άσπρης μπλούζας» δεν είναι αθώα
Η υπέρταση που εκδηλώνουν πολλοί όταν αντικρίζουν τον γιατρό στο ιατρείο του ή στο νοσοκομείο, δεν είναι μία αθώα κατάσταση αλλά μπορεί να κρύβει κινδύνους και γι' αυτό χρειάζεται παρακολούθηση.
Τα άτομα με διαβήτη ξεχνούν να ελέγξουν την όρασή τους
Τα άτομα με διαβήτη δεν ελέγχουν τακτικά την όρασή τους παρότι έχουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν σοβαρές οφθαλμοπάθειες και απώλεια όρασης, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Οι 10 πρώτες αλλαγές μετά τη διάγνωση του διαβήτη
Η διάγνωση του διαβήτη αποτελεί αληθινό σοκ για πολλούς ασθενείς, οι οποίοι πελαγώνουν και δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν τις απαιτούμενες προσαρμογές στον τρόπο ζωής. Ένας Έλληνας ειδικός εξηγεί ποιες είναι οι πρώτες που πρέπει να γίνουν.
Έρευνα: Ποιοι είναι οι συχνότεροι καρκίνοι
Τα νέα κρούσματα καρκίνου σε όλο τον κόσμο έχου αυξηθεί κατά 33% την τελευταία δεκαετία και πλέον καταγράφονται 17,5 εκατομμύρια τον χρόνο, σύμφωνα με μία νέα διεθνή έρευνα η οποία αποκαλύπτει ποιες είναι οι συχνότερες μορφές της νόσου.
Πώς να νικήσετε τον προδιαβήτη
Αν έχετε οριακά αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, δεν σημαίνει ότι είστε καταδικασμένοι να εκδηλώσετε διαβήτη ούτε ότι πρέπει να φέρετε τη ζωή σας τα πάνω-κάτω για να τον αποφύγετε. Μικρές αλλαγές μπορούν να προσφέρουν πολλά.
Περισσότερη ζάχαρη και καφεΐνη για όσους δεν κοιμούνται αρκετά
Οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετά έχουν αυξημένες πιθανότητες να καταναλώνουν ροφήματα πλούσια σε ζάχαρη και καφεΐνη, αναφέρουν επιστήμονες από την Καλιφόρνια.
Γιατί δεν πρέπει να είναι πολύ χαμηλή η «μικρή» πίεση
Η υπερβολικά χαμηλή διαστολική αρτηριακή πίεση (η «μικρή» πίεση, στη μέτρηση) σχετίζεται με μία ουσία που απελευθερώνεται όταν καταστρέφεται το μυοκάρδιο, γεγονός που έχει μεγάλη σημασία για τη σωστή ρύθμιση της υπέρτασης.
Προβλήματα στη δουλειά για έναν στους δύο ασθενείς με καρκίνο
Ένας στους δύο πάσχοντες από καρκίνο αντιμετωπίζει προβλήματα όταν επιστρέφει στη δουλειά του, τα οποία μερικές φορές τον οδηγούν στην παραίτηση ή στην απόλυση, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Η έλλειψη ύπνου ανοίγει την όρεξη
Οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από επτά ώρες το βράδυ καταναλώνουν περισσότερο φαγητό στη διάρκεια της ημέρας, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα