TA NEA Logo
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Αυξημένος κίνδυνος αϋπνίας για τους αναβλητικούς
Νέο νόημα στην έκφραση «μην αναβάλλεις ποτέ για αύριο, ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα» δίνει μία νέα μελέτη, η οποία έδειξε πως οι αναβλητικοί άνθρωποι έχουν αυξημένες πιθανότητες να πάσχουν από αϋπνία.
Καρκίνος προστάτη: Λίγα καρύδια την ημέρα ίσως βελτιώνουν την πρόγνωση
Οι άνδρες με καρκίνο του προστάτη οι οποίοι τρώνε συστηματικά λίγα καρύδια μπορεί να διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από τη νόσο, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Νέα συσκευή μετρά το σάκχαρο χωρίς τρύπημα του δακτύλου
Μία νέα συσκευή που τοποθετείται στο δέρμα σαν αυτοκόλλητο και μετρά τα επίπεδα του σακχάρου (γλυκόζης) επί 14 ημέρες, δίχως να χρειάζεται ο ασθενής να κάνει αιμοληψία, άρχισε να διατίθεται στη χώρα μας.
ΠΟΥ: Τα καυτά ροφήματα μπορεί να προκαλούν καρκίνο
Η κατανάλωση καυτών ροφημάτων μπορεί να προκαλεί καρκίνο στον οισοφάγο, προειδοποιεί η αρμόδια υπηρεσία για τον καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Φάρμακο για τον διαβήτη μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα
Ένα φάρμακο που χορηγείται για την αντιμετώπιση του διαβήτη μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού και καρδιαγγειακού θανάτου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πόσο ύπνο χρειάζονται τα παιδιά και οι έφηβοι
Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τον ύπνο που χρειάζονται τα παιδιά και οι έφηβοι για να έχουν καλή ψυχική και σωματική υγεία, εξέδωσε η Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής Ύπνου (AASM).
Η δίαιτα και η γυμναστική αυξάνουν τις πιθανότητες ίασης του καρκίνου
Η δίαιτα και η συστηματική γυμναστική μπορούν να βελτιώσουν την πρόγνωση των ασθενών με καρκίνο, ανακοίνωσαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Συνδυασμός φαρμάκων αντιμετωπίζει καλύτερα τον καρκίνο στο πάγκρεας
Ο συνδυασμός δύο παλαιών χημειοθεραπευτικών φαρμάκων μπορεί να παρατείνει σημαντικά την μακροχρόνια επιβίωση από καρκίνο του παγκρέατος, αναφέρουν επιστήμονες από τη Βρετανία με επικεφαλής έναν φημισμένο καθηγητή από την Κύπρο.
Η «νευροπίεση» δεν είναι αθώα
Η απότομη αύξηση της αρτηριακής πίεσης εξαιτίας συναισθηματικής φόρτισης που ο κόσμος αποκαλεί λανθασμένα «νευροπίεση», είναι στην πραγματικότητα μία μορφή υπέρτασης η οποία χρειάζεται παρακολούθηση.
Το δραστικό αδυνάτισμα μειώνει κατά 90% τον κίνδυνο διαβήτη
Η αυστηρή δίαιτα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί ο κίνδυνος τύπου 2 διαβήτη στους παχύσαρκους ανθρώπους, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη έως σήμερα μελέτη για την πρόληψη της νόσου.
ΕΕ: Εγκρίθηκε η πρώτη γονιδιοθεραπεία για παιδιά
Την πρώτη γονιδιακή θεραπεία για την αντιμετώπιση μίας σπάνιας γενετικής ασθένειες που προσβάλλει παιδιά, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι διακυμάνσεις της πίεσης σχετίζονται με την άνοια
Οι διακυμάνσεις της αρτηριακής πίεσης μπορεί να σχετίζονται με ταχύτερη έκπτωση των νοητικών δεξιοτήτων ακόμα κι αν συμβαίνουν στη μέση ηλικία, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Οταν ο εφιάλτης προκαλεί... έμφραγμα
Μπορεί ένας εφιάλτης να προκαλέσει έμφραγμα στη διάρκεια του ύπνου; Δεν μοιάζει και πολύ πιθανό, αλλά η αλήθεια είναι πως έχουν αναφερθεί μερικές περιπτώσεις, αναφέρουν οι «Νιου Γιορκ Τάιμς».
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η πρώτη ανοσοθεραπεία για τον καρκίνο της κύστης
Ένα νέο φάρμακο για την πιο συχνή μορφή καρκίνου της ουροδόχου κύστεως, ενέκρινε η αρμόδια φαρμακευτική Αρχή των ΗΠΑ. Το φάρμακο είναι μία ανοσοθεραπεία, δηλαδή δρα διεγείροντας το ανοσοποιητικό σύστημα.
99 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που νικά τον καρκίνο
Ένας ηλικιωμένος από τη Βρετανία έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που νικά τον καρκίνο: τον αντιμετώπισε αποτελεσματικά για τρίτη φορά στα 99 του χρόνια!
Οι μισοί θάνατοι από καρκίνο θα αποφεύγονταν αν ζούσαμε υγιεινά
Ο ένας στους δύο θανάτους από καρκίνο και ποσοστό έως και 40% των κρουσμάτων όλων των μορφών της νόσου θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν όλοι μας ακολουθούσαμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αποκαλύπτει μία νέα, μεγάλη μελέτη.
Ερωτήσεις και απαντήσεις για τον «λύκο»
Παγκόσμια Ημέρα για το Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο σήμερα και οι επιστημονικές εταιρείες και οι σύλλογοι πασχόντων από αυτόν εξέδωσαν ενημερωτικό υλικό γι' αυτή την ασθένεια που προσβάλλει κυρίως τις νέες γυναίκες και συχνά έχει απρόβλεπτες συνέπειες.
Αδέλφια στην Αυστραλία πάσχουν από θανατηφόρο αϋπνία
Μία νεαρή δημοσιογράφος από την Αυστραλία και ο μικρότερος αδελφός της ανακοίνωσαν ότι έχουν κληρονομήσει μία σπάνια μορφή αϋπνίας που τελικά θα τους κοστίσει τη ζωή.
Ελπίδες για υποστροφή του τύπου 2 διαβήτη
Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι ο τύπου 2 διαβήτης είναι μια ανίατη ασθένεια που επιδεινώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Μια νέα μελέτη όμως εγείρει τη δελεαστική πιθανότητα ότι με ραγδαίες αλλαγές στη διατροφή ίσως μπορεί να αντιστραφεί σε μερικούς ανθρώπους.
Αιμορροφιλία: Περισσότερα και καλύτερα χρόνια ζωής για τους ασθενείς
Η αντιμετώπιση της αιμορροφιλίας, μίας σπάνιας κληρονομούμενης ασθένειας που εκδηλώνεται με αιμορραγική διάθεση, βελτιώνεται διαρκώς και παρότι εξακολουθούν να υπάρχουν δυσκολίες, η επιβίωση των ασθενών αυξάνεται σταθερά.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα