TA NEA Logo
Δευτέρα 1 Μαίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Μεγάλα οφέλη για την καρδιά από την μικρή απώλεια βάρους
Οι άνθρωποι με πολλά περιττά κιλά που χάνουν έστω και το 5% του σωματικού βάρους τους, μπορεί να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο αναπτύξεως καρδιοπάθειας και τύπου 2 διαβήτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η έλλειψη ύπνου ανοίγει την όρεξη για γλυκά και πατατάκια
Η έλλειψη ύπνου μπορεί να ανοίγει την όρεξη για σνακ που περιέχουν άφθονα λίπη, θερμίδες, ζάχαρη και αλάτι, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου.
Σωτήρια η υγιεινή ζωή μετά τη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη
Ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να μειώσει την επιθετικότητα της νόσου, τον κίνδυνο υποτροπής, αλλά και τις παρενέργειες των θεραπειών για τον καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα.
Ο πολύς ύπνος αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού
Ο υπερβολικός ύπνος το βράδυ μπορεί να αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδηλώσεως εγκεφαλικού επεισοδίου, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Η πίεση της άσπρης μπλούζας και η αποκρυπτόμενη πίεση
Η πίεση της άσπρης μπλούζας και η αποκρυπτόμενη πίεση, δύο ειδικές μορφές αρτηριακής πιέσεως, δεν είναι καλοήθεις, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης.
Οι πολλές πατάτες αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη στην εγκυμοσύνη
Οι γυναίκες που καταναλώνουν πατάτες πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν διαβήτη αν μείνουν έγκυοι, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
«Η θεραπεία της πίεσης πρέπει να αρχίζει από πιο χαμηλά»
Οι τιμές της αρτηριακής πίεσης πάνω από τις οποίες χορηγείται θεραπεία είναι πολύ υψηλές και θα έπρεπε να είναι χαμηλότερες, υποστηρίζει διεθνής ομάδα επιστημόνων που ζητά άμεση αναθεώρηση των οδηγιών που ισχύουν παγκοσμίως.
Πόσο συχνή είναι η κληρονομικότητα σε 12 μορφές καρκίνου
Λιγότεροι από ένας στους δέκα συχνοί καρκίνοι, όπως αυτοί του μαστού και του πνεύμονα, είναι κληρονομικοί, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι η κύρια αιτία του καρκίνου
Ο καρκίνος δεν οφείλεται στην τύχη αλλά κυρίως στον σύγχρονο τρόπο ζωής, ο οποίος ευθύνεται για ποσοστό έως και 90% των κρουσμάτων του, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Καμπανάκι για τις επιπλοκές της ψωρίασης
Η ψωρίαση δεν είναι πάθηση μόνο του δέρματος αλλά μια αληθινή ανοσολογική καταιγίδα που προσβάλλει σχεδόν όλα τα όργανα και τους ιστούς του σώματος. Γι' αυτό τουλάχιστον δύο στους τρεις ασθενείς έχουν ταυτοχρόνως δύο ή περισσότερες άλλες παθήσεις.
Η σεξουαλική λειτουργία μετά τη διάγνωση του καρκίνου
Η διάγνωση του καρκίνου αποτελεί πλήγμα για τους ασθενείς και επηρεάζει κάθε παράμετρο της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής διάθεσης και λειτουργικότητας.
Κλειδί η έγκαιρη διάγνωση στη νόσο Cushing
Στη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δικτύου έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης μίας σπάνιας ασθένειας που προκαλεί αιφνιδίως υπερπαραγωγή κορτιζόνης στον οργανισμό, προχώρησε ομάδα ειδικών από σχεδόν όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Καρκίνος του παγκρέατος: Πόλεμος με έναν δύσκολο όγκο
Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι ένας από τους πιο δύσκολους καρκίνους, κυρίως διότι κατά κανόνα ανιχνεύεται όταν είναι προχωρημένος αφού στα αρχικά στάδια δεν προκαλεί συμπτώματα.
Αχτίδες ελπίδας για τον καρκίνο του πνεύμονα
Συγκρατημένη αισιοδοξία για έγκαιρη διάγνωση και καλύτερη θεραπεία δίνει η έγκριση (προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ) του πρώτου τσεκ απ για τον καρκίνο του πνεύμονα και ο διαρκής εμπλουτισμός του θεραπευτικού οπλοστασίου εναντίον του με νέα φάρμακα.
Υγιεινός τρόπος ζωής και φάρμακα το δίπτυχο που νικά τον διαβήτη
Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι χρόνιο νόσημα το οποίο με την σωστή διατροφή, την άσκηση και την κατάλληλη φαρμακευτική αντιμετώπιση, μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ωστόσο, εάν ο ασθενής δεν προσέξει, μπορεί να εκδηλωθούν πολλές επιπλοκές οι οποίες απειλούν ακόμη και την ίδια του τη ζωή.
Συνεχής πρόοδος στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού
Τα τελευταία χρόνια η θνησιμότητα από καρκίνο του μαστού έχει ελαττωθεί σημαντικά, επειδή διαγιγνώσκεται σε πρωιμότερα στάδια και υπάρχουν νέες θεραπείες που τον καταπολεμούν αποτελεσματικά.
Οι μισοί θάνατοι από 12 καρκίνους οφείλονται στο τσιγάρο
Ο ένας στους δύο θανάτους από 12 συχνές μορφές καρκίνου μπορεί να αποδοθεί απευθείας στο κάπνισμα, σύμφωνα με τα ανησυχητικά ευρήματα νέας μεγάλης έρευνας.
Φάρμακο μπορεί να καταπολεμά την «οφθαλμοπάθεια του διαβήτη»
Ένα ενέσιμο φάρμακο που είναι εγκεκριμένο για την αντιμετώπιση της συνηθέστερης αιτίας τύφλωσης των ηλικιωμένων στη Δύση, μπορεί να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και μία πάθηση των διαβητικών.
10 μύθοι για τη διατροφή και τον διαβήτη
Το «ζάχαρο» οφείλεται στα γλυκά, όποιος πάσχει από αυτό δεν κάνει να τρώει ψωμί και ντομάτα, ενώ από φρούτα επιτρέπονται μόνο τα ξινόμηλα. Σωστά; Όχι: όλα μύθοι είναι - και δεν είναι οι μόνοι που αφορούν τον σακχαρώδη διαβήτη και την διατροφή.
Άντρας στην Κολομβία πέθανε από τον καρκίνο ενός... σκουληκιού
Ένας άντρας από την Κολομβία έχασε τη ζωή του από πολλαπλούς καρκινικούς όγκους, οι οποίοι όμως δεν προέρχονταν από τα δικά του κύτταρα αλλά από εκείνα ενός σκουληκιού που ζούσε στο σώμα του!
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα