TA NEA Logo
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Συγκοινωνούντα δοχεία ψωρίαση - «αγκύλωση» της σπονδυλικής στήλης;
Δεκάδες κοινές γενετικές συνιστώσες μοιράζονται ορισμένες δύσκολες στην αντιμετώπιση φλεγμονώδεις ασθένειες που προσβάλλουν συνολικά το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται η ψωρίαση και η αγκυλοποιητική σπονδυλαθρίτιδα
Γιατί πρέπει να μετράμε την πίεση και στα δύο χέρια
Η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης πρέπει να γίνεται και στα δύο χέρια, διότι αν υπάρχει διαφορά στις μετρήσεις μπορεί να υποδηλώνει αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, προειδοποιούν επιστήμονες από τη Βρετανία.
Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Φάτε λίγη μαύρη σοκολάτα
Μένετε άϋπνοι όλη νύχτα, στριφογυρίζοντας στο κρεβάτι σας; Μία νέα μελέτη υποδηλώνει ότι ίσως υπάρχει κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει: λίγη μαύρη σοκολάτα.
Οι παντρεμένοι αντιμετωπίζουν καλύτερα τον καρκίνο
Οι πάσχοντες από καρκίνο που είναι παντρεμένοι έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους εργένηδες να νικήσουν τη νόσο, επιβεβαιώνει μία νέα, μεγάλη και πολυετής μελέτη.
Η τύφλωση από διαβήτη αρχίζει από βλάβη στα νεύρα
Η απώλεια της όρασης λόγω διαβήτη αρχίζει από βλάβες στα νευρικά κύτταρα και όχι στα αιμοφόρα αγγεία όπως πίστευαν έως τώρα οι γιατροί, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Καμπανάκι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον διαβήτη
Πόσα ξέρετε για τον διαβήτη; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Το θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ο οποίος αποφάσισε να αφιερώσει την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στο νόσημα που προσβάλλει ήδη 422 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και κοστίζει ετησίως τη ζωή σε 3,7 εκατομμύρια.
Ο ύπνος σε δόσεις δεν ξεκουράζει το σώμα
Η σύσταση «πολλές φορές την ημέρα από λίγο» μπορεί να είναι κατάλληλη για όποιον θέλει να αντιμετωπίσει πεπτικά προβλήματα, να διατηρεί υπό έλεγχο το σάκχαρό του ή να βρίσκει χρόνο για άσκηση, αλλά όχι και στην περίπτωση του ύπνου.
Δίαιτα-αστραπή ίσως θεραπεύει τον διαβήτη σε οκτώ εβδομάδες
Μία ιδιαίτερα στερητική δίαιτα που διαρκεί οκτώ εβδομάδες και επιφέρει ραγδαία απώλεια βάρους, μπορεί να υποστρέφει τον τύπου 2 διαβήτη σε έναν στους τρεις ασθενείς που την ακολουθούν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Κίνδυνος διαβήτη από τις πολλές τηγανητές πατάτες
Οι ενήλικες που τρώνε συστηματικά πατάτες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν τύπου 2 διαβήτη, ανεξάρτητα από το αν διαθέτουν περιττά κιλά ή όχι, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πώς μειώνει η άσκηση τον κίνδυνο καρκίνου
Το «παράδοξο της άσκησης» λύνει μία νέα μελέτη, η οποία εξηγεί πως είναι δυνατόν να μας προστατεύει η συστηματική γυμναστική από τον καρκίνο, τη στιγμή που διεγείρει την φλεγμονή στο σώμα και έτσι θα έπρεπε να τον αυξάνει.
Η υπνική άπνοια ίσως επιδεινώνει τον καρκίνο
Το δυνατό ροχαλητό στη διάρκεια του ύπνου που διακόπτεται ξαφνικά και μετά ξαναρχίζει μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τους πάσχοντες από καρκίνο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Το γιαούρτι μπορεί να μας προστατεύει από την υπέρταση
Πέντε ή περισσότερα γιαούρτια την εβδομάδα μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης υπέρτασης, ιδίως στις γυναίκες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Μεγάλα οφέλη για την καρδιά από την μικρή απώλεια βάρους
Οι άνθρωποι με πολλά περιττά κιλά που χάνουν έστω και το 5% του σωματικού βάρους τους, μπορεί να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο αναπτύξεως καρδιοπάθειας και τύπου 2 διαβήτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η έλλειψη ύπνου ανοίγει την όρεξη για γλυκά και πατατάκια
Η έλλειψη ύπνου μπορεί να ανοίγει την όρεξη για σνακ που περιέχουν άφθονα λίπη, θερμίδες, ζάχαρη και αλάτι, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου.
Σωτήρια η υγιεινή ζωή μετά τη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη
Ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να μειώσει την επιθετικότητα της νόσου, τον κίνδυνο υποτροπής, αλλά και τις παρενέργειες των θεραπειών για τον καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα.
Ο πολύς ύπνος αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού
Ο υπερβολικός ύπνος το βράδυ μπορεί να αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδηλώσεως εγκεφαλικού επεισοδίου, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Η πίεση της άσπρης μπλούζας και η αποκρυπτόμενη πίεση
Η πίεση της άσπρης μπλούζας και η αποκρυπτόμενη πίεση, δύο ειδικές μορφές αρτηριακής πιέσεως, δεν είναι καλοήθεις, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης.
Οι πολλές πατάτες αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη στην εγκυμοσύνη
Οι γυναίκες που καταναλώνουν πατάτες πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν διαβήτη αν μείνουν έγκυοι, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
«Η θεραπεία της πίεσης πρέπει να αρχίζει από πιο χαμηλά»
Οι τιμές της αρτηριακής πίεσης πάνω από τις οποίες χορηγείται θεραπεία είναι πολύ υψηλές και θα έπρεπε να είναι χαμηλότερες, υποστηρίζει διεθνής ομάδα επιστημόνων που ζητά άμεση αναθεώρηση των οδηγιών που ισχύουν παγκοσμίως.
Πόσο συχνή είναι η κληρονομικότητα σε 12 μορφές καρκίνου
Λιγότεροι από ένας στους δέκα συχνοί καρκίνοι, όπως αυτοί του μαστού και του πνεύμονα, είναι κληρονομικοί, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα