TA NEA Logo
Σάββατο 23 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Φάρμακο για τον διαβήτη προστατεύει καρδιά, νεφρούς
Ένα φάρμακο για τον διαβήτη δεν μειώνει μόνο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά και τον κίνδυνο αναπτύξεως καρδιαγγειακών και νεφρικών προβλημάτων, σύμφωνα με μία νέα διεθνή μελέτη.
Διαβήτης: Αμφιβολίες για την αξία της αυτομέτρησης του σακχάρου
Οι πάσχοντες από τύπου 2 διαβήτη οι οποίοι δεν παίρνουν ινσουλίνη, ίσως δεν χρειάζεται να ελέγχουν μόνοι τους τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, υποστηρίζουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
Πόσο προστατεύει η ασπιρίνη τους διαβητικούς
Η ασπιρίνη προφυλάσσει από το έμφραγμα και το εγκεφαλικό τους διαβητικούς με επιβεβαιωμένη καρδιαγγειακή νόσο, αλλά είναι αμφίβολο αν ωφελεί όσους δεν έχουν ακόμα καρδιοπάθεια.
Αναξιόπιστη βασική εξέταση του σακχάρου για τα άτομα με στίγμα
Μία από τις κύριες εξετάσεις για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα μπορεί να είναι αναξιόπιστη για τη διάγνωση ή την παρακολούθηση του διαβήτη και του προδιαβήτη στους ανθρώπους που έχουν στίγμα μεσογειακής ή δρεπανοκυτταρικής αναιμίας.
Ύποπτη για καρκίνο η γρήγορη επιδείνωση του διαβήτη;
Ο διαβήτης που δεν ανταποκρίνεται στα φάρμακα και χρειάζεται ολοένα πιο επιθετική αγωγή, ενδέχεται να αποτελεί πρώιμη ένδειξη καρκίνου στο πάγκρεας, υποστηρίζει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Τα άτομα με διαβήτη ξεχνούν να ελέγξουν την όρασή τους
Τα άτομα με διαβήτη δεν ελέγχουν τακτικά την όρασή τους παρότι έχουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν σοβαρές οφθαλμοπάθειες και απώλεια όρασης, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Οι 10 πρώτες αλλαγές μετά τη διάγνωση του διαβήτη
Η διάγνωση του διαβήτη αποτελεί αληθινό σοκ για πολλούς ασθενείς, οι οποίοι πελαγώνουν και δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν τις απαιτούμενες προσαρμογές στον τρόπο ζωής. Ένας Έλληνας ειδικός εξηγεί ποιες είναι οι πρώτες που πρέπει να γίνουν.
Πώς να νικήσετε τον προδιαβήτη
Αν έχετε οριακά αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, δεν σημαίνει ότι είστε καταδικασμένοι να εκδηλώσετε διαβήτη ούτε ότι πρέπει να φέρετε τη ζωή σας τα πάνω-κάτω για να τον αποφύγετε. Μικρές αλλαγές μπορούν να προσφέρουν πολλά.
Ακόμα και τα λάιτ αναψυκτικά αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη
Η συστηματική κατανάλωση αναψυκτικών αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδηλώσεως διαβήτη, ακόμα κι αν τα ροφήματα δεν περιέχουν ζάχαρη, αναφέρουν επιστήμονες από τη Σουηδία.
Διαβήτης, παχυσαρκία αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος
Τα πολλά περιττά κιλά, η μεγάλη περίμετρος μέσης και τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου του ήπατος, προειδοποιούν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
Ψήσιμο και τηγάνισμα αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη
Οι άνθρωποι με οριακά επίπεδα σακχάρου στο αίμα οι οποίοι θέλουν να αποφύγουν τον διαβήτη, ίσως πρέπει να επανεξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύουν το φαγητό τους, συνιστούν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
Ένα βήμα πιο κοντά στην ινσουλίνη σε χάπι
Ένα βήμα πιο κοντά προς την ολοκλήρωσή της βρίσκεται η έρευνα για ένα χάπι ινσουλίνης, η οποία θα απαλλάξει εκατομμύρια πάσχοντες από διαβήτη σε όλο τον κόσμο από τις ενέσεις της ορμόνης.
Τα ψάρια προστατεύουν την όραση των διαβητικών
Δύο μερίδες λιπαρά ψάρια την εβδομάδα μπορεί να είναι αρκετές για να προστατευθούν οι ασθενείς με διαβήτη από τις βλάβες που προκαλεί η νόσος στα μάτια τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πώς ο ύπνος σχετίζεται με τον κίνδυνο διαβήτη
Οι άνδρες που δεν κοιμούνται επαρκώς μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν τύπου 2 διαβήτη – το ίδιο και όσοι κοιμούνται υπερβολικά πολύ, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Καλύτερο το περπάτημα από το τζόγγινγκ για την πρόληψη του διαβήτη
Ο καθημερινός περίπατος με γρήγορο βήμα είναι καλύτερος από το τζόγγινγκ για την πρόληψη του διαβήτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Διαβήτης: Εχθρός οι θερμοκρασίες πάνω από 27 βαθμούς Κελσίου
Οι πάσχοντες από διαβήτη πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν κάνει ζέστη διότι ο συνδυασμός της με την υγρασία στην ατμόσφαιρα μπορεί να τους οδηγήσει σε υπογλυκαιμικά επεισόδια, αφυδάτωση ή ακόμα και σε θερμοπληξία.
Ένα βήμα πριν τον διαβήτη ο ένας στους τρεις αδύνατους 45άρηδες
Ο διαβήτης τύπου 2 δεν απειλεί μόνον τους υπέρβαρους και τους παχύσαρκους ανθρώπους, αλλά είναι πολύ συχνός και στους αδύνατους, ιδίως στις ηλικίες άνω των 45 ετών, προειδοποιούν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
Σωτήρια για την όραση η έγκαιρη και καλή ρύθμιση του σακχάρου
Τα άτομα με τύπου 2 διαβήτη που ρυθμίζουν εντατικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, μειώνουν στο μισό τον κίνδυνο να εξελιχθεί μία σοβαρή πάθηση τωνματιών η οποία μπορεί να ελαττώσει σημαντικά την όρασή τους.
Ο διαβήτης αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα
Η θνησιμότητα από έμφραγμα του μυοκαρδίου είναι ιδιαιτέρως αυξημένη μεταξύ των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ληντς.
Νέα συσκευή μετρά το σάκχαρο χωρίς τρύπημα του δακτύλου
Μία νέα συσκευή που τοποθετείται στο δέρμα σαν αυτοκόλλητο και μετρά τα επίπεδα του σακχάρου (γλυκόζης) επί 14 ημέρες, δίχως να χρειάζεται ο ασθενής να κάνει αιμοληψία, άρχισε να διατίθεται στη χώρα μας.
Φάρμακο για τον διαβήτη μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα
Ένα φάρμακο που χορηγείται για την αντιμετώπιση του διαβήτη μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού και καρδιαγγειακού θανάτου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
« 1 2 3 4 5 6 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα