TA NEA Logo
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Πίστεψαν, πάλεψαν, νίκησαν!
Περισσότερα από 25 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο - το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού - ζουν έχοντας ιστορικό καρκίνου. Σχεδόν δύο στους δέκα είναι γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού, περίπου άλλοι τόσοι είναι άντρες που είχαν καρκίνο του προστάτη, ενώ ένας στους δέκα είχε καρκίνο του παχέος εντέρου ή γυναικολογικό καρκίνο...
«Ήμουν αποφασισμένη να μην το βάλω κάτω»
25 χρόνια πριν... Η κυρία Βίκη Κωτσάκη διάγει μια περίοδο με έντονες καταστάσεις που της προκαλούν συναισθηματικές διαταραχές και μελαγχολία. Νιώθει αδύναμη ψυχικά και σωματικά. «Νομίζω ότι θα εκραγώ, έχω τη διαίσθηση ότι έχω καρκίνο του πνεύμονα», είχε πει, τότε, σε μια φίλη της. Η διαίσθησή της επαληθεύτηκε… Είχε μικροκυτταρικού τύπου καρκίνο του πνεύμονα. Οι γιατροί της δίνουν 3 μήνες ζωής...
Μετά το πρώτο σοκ, πέντε στάδια ως την αποδοχή
Η διάγνωση του καρκίνου αποτελεί αληθινό σοκ για τον ασθενή, αλλά και για τους οικείους του - στην αρχή τουλάχιστον, γιατί καθώς περνάει ο καιρός εκδηλώνεται μια αλληλουχία συναισθημάτων που σηματοδοτούν τα πέντε στάδια της ψυχολογίας του καρκίνου.
Καρκίνος του νεφρού: Ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα
Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Νεφρού σήμερα και στο προσκήνιο έρχεται μία νόσος που έχει πολλές πιθανότητες ιάσεως, ιδιαίτερα όταν γίνεται αντιληπτή νωρίς.
Καρκίνος: Καλύτερη εξέλιξη με λίγο περπάτημα την ημέρα
Λίγο περπάτημα με γρήγορο βήμα την ημέρα μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνου ακόμα και σε πάσχοντες από προχωρημένες μορφές της νόσου, σύμφωνα με νέα ευρήματα.
Φάρμακο παρατείνει την επιβίωση στον μεταστατικό καρκίνο προστάτη
Οι άνδρες με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη ίσως μπορούν να αποφύγουν τη χημειοθεραπεία λαμβάνοντας ένα πρόσθετο αντιορμονικό φάρμακο μαζί με την κλασική θεραπεία τους, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες.
Τυχαία λάθη στο DNA η αιτία των περισσότερων καρκίνων
Δύο στα τρία κρούσματα καρκίνου οφείλονται σε τυχαία λάθη που γίνονται στο DNA την ώρα που πολλαπλασιάζονται τα κύτταρά μας, επιβεβαιώνει μία νέα μελέτη. Ωστόσο το ακριβές ποσοστό παρουσιάζει διαφορά ανάλογα με τη μορφή της νόσου.
Αυξημένος κίνδυνος καρκίνου ακόμα και με λίγα περιττά κιλά
Η αύξηση του σωματικού βάρους κατά μόλις 5 κιλά πάνω από το φυσιολογικό μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο εκδηλώσεως ορισμένων μορφών καρκίνου κατά περισσότερο από 50%, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η κατάθλιψη υπονομεύει την αντιμετώπιση του καρκίνου
Η κατάθλιψη και το άγχος μπορεί να υπονομεύουν τη θεραπεία για τον καρκίνο και να επιδεινώνουν την πρόγνωση των ασθενών, προειδοποιεί διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Έρευνα: Ποιοι είναι οι συχνότεροι καρκίνοι
Τα νέα κρούσματα καρκίνου σε όλο τον κόσμο έχου αυξηθεί κατά 33% την τελευταία δεκαετία και πλέον καταγράφονται 17,5 εκατομμύρια τον χρόνο, σύμφωνα με μία νέα διεθνή έρευνα η οποία αποκαλύπτει ποιες είναι οι συχνότερες μορφές της νόσου.
Προβλήματα στη δουλειά για έναν στους δύο ασθενείς με καρκίνο
Ένας στους δύο πάσχοντες από καρκίνο αντιμετωπίζει προβλήματα όταν επιστρέφει στη δουλειά του, τα οποία μερικές φορές τον οδηγούν στην παραίτηση ή στην απόλυση, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Επιστήμονες προβλέπουν έκρηξη των θανάτων από καρκίνο στις γυναίκες
Ο αριθμός των γυναικών που πεθαίνουν από καρκίνο αναμένεται να αυξηθεί δραματικά έως το 2030, φθάνοντας τα 5,5 εκατομμύρια τον χρόνο, κυρίως λόγω της αύξησης των θανάτων από καρκίνο του μαστού.
Νεαρή γυναίκα από το Τέξας αντιμετωπίζει τον καρκίνο χορεύοντας
Το βίντεο μιας νεαρής γυναίκας με καρκίνο, η οποία χορεύει στο νοσοκομείο συνδεδεμένη με ιατρικά μηχανήματα, έχει σαρώσει το Ίντερνετ.
Τα μήλα μάς προστατεύουν από πέντε μορφές καρκίνου
Λένε πως ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, αλλά μία νέα μελέτη υποδηλώνει ότι μπορεί να μας προστατεύει και από πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου.
Φάρμακο «ξυπνά» το ανοσοποιητικό ασθενών με καρκίνο του παγκρέατος
Ένα πειραματικό φάρμακο το οποίο «ξυπνά» το ανοσοποιητικό σύστημα παρέτεινε τη ζωή ασθενών με μεταστατικό καρκίνο του παγκρέατος, δίχως να προκαλέσει παρενέργειες.
Χιλιάδες άνθρωποι επιζούν για δεκαετίες μετά τη διάγνωση του καρκίνου
Οι άνθρωποι που μαθαίνουν σήμερα ότι πάσχουν από καρκίνο έχουν διπλάσιες πιθανότητες να επιζήσουν επί τουλάχιστον μία δεκαετία σε σύγκριση με την δεκαετία του ’70, σύμφωνα με μία νέα έκθεση.
Το αλκοόλ προκαλεί επτά διαφορετικές μορφές καρκίνου
Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλεί επτά διαφορετικές μορφές καρκίνου - και όσο περισσότερο πίνει κανείς, τόσο το χειρότερο, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη ανάλυση.
Το στρες εξαπλασιάζει την ταχύτητα εξάπλωσης του καρκίνου
Το στρες φαίνεται ότι είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς των πασχόντων από καρκίνο, καθώς ενδέχεται να εξαπλασιάζει την ταχύτητα εξάπλωσης της νόσου στο σώμα.
Περισσότερες οι υποτροπές του καρκίνου του μαστού στις καπνίστριες
Το κάπνισμα μπορεί να μειώνει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας του ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου του μαστού και να αυξάνει τον κίνδυνο υποτροπής και μετάστασης, προειδοποιούν επιστήμονες από τη Σουηδία.
Η αντιμετώπιση των μεταστάσεων εγκεφάλου με Gamma knife
Οι μεταστάσεις εγκεφάλου αντιμετωπίζονται με μεγάλη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα με προηγμένες μεθόδους ακτινοθεραπείας, οι οποίες εστιάζουν σε αυτές δίχως να πλήττουν τους παρακείμενους υγιείς ιστούς.
Καρκίνος προστάτη: Λίγα καρύδια την ημέρα ίσως βελτιώνουν την πρόγνωση
Οι άνδρες με καρκίνο του προστάτη οι οποίοι τρώνε συστηματικά λίγα καρύδια μπορεί να διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από τη νόσο, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
« 1 2 3 4 5 6 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα