TA NEA Logo
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
ΠΑΣΠΑΜΑ: Άρχισαν σοβαρές ελλείψεις αίματος στα νοσοκομεία
Σοβαρές ελλείψεις αίματος άρχισαν να παρουσιάζονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» με αποτέλεσμα οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία να μην μπορούν να μεταγγιστούν επαρκώς.
ΠΟΕΔΗΝ: Κέντρα Υγείας «φαντάσματα» στην ελληνική περιφέρεια
Εννέα κέντρα υγείας που κατασκευάστηκαν πριν από χρόνια στην ελληνική περιφέρεια και εξοπλίστηκαν με ιατρικά μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, έχουν αφεθεί στη μοίρα τους και δεν λειτούργησαν ποτέ, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.
Πεθαίνοντας στον δρόμο για μια αξονική
Την τεχνολογική γύμνια του ΕΣΥ και τους κινδύνους που αυτή συνεπάγεται ξεδιπλώνει η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ. Στο Νοσοκομείο Σισμανόγλειο ο χαλασμένος αξονικός τομογράφος πιθανόν να συντέλεσε χθες στην απώλεια μιας ζωής, καθώς η διάγνωση δεν ήρθε έγκαιρα.
Ελλάδα, το βασίλειο των καισαρικών τομών
Γιατί το ποσοστό των καισαρικών τομών είναι τόσο υψηλό στη χώρα μας; Και κατά πόσο εξηγείται και δικαιολογείται επιστημονικά η καταγεγραμμένη αυτή τάση; Οι απόψεις των ειδικών διίστανται, ενώ οι παγκόσμιοι φορείς υγείας κουνούν το δάχτυλο στη χώρα μας.
Ζούμε με χαλασμένα δόντια γιατί δεν έχουμε χρήματα να τα φτιάξουμε
Περισσότεροι από ένας στους επτά Έλληνες αντιμετωπίζουν οδοντικά προβλήματα για τα οποία δεν ζητούν οδοντιατρική ή ορθοδοντική φροντίδα επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.
Πρόστιμο 1.500 ευρώ για όσους καπνίζουν με παιδιά στο αυτοκίνητο
Αυστηροί έλεγχοι και τσουχτερά πρόστιμα προβλέπονται για τους παραβάτες του αντικαπνιστικού νόμου σε εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, όπου καθορίζονται τα όργανα και οι διαδικασίες ελέγχου, πιστοποίησης των παραβάσεων και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων.
Πράσινο φως για τη χρήση θεραπευτικής κάνναβης
Στη δέσμευση να αποκτήσουν πρόσβαση στη θεραπευτική κάνναβη ασθενείς με συγκεκριμένες παθήσεις, οι οποίοι αποδειγμένα επωφελούνται από τη χρήση της, προχώρησε χθες το υπουργείο Υγείας.
Η φτώχεια κόβει χρόνια από τη ζωή
Η φτώχεια μειώνει σημαντικά το προσδόκιμο επιβιώσεως και πρέπει να θεωρείται σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την υγεία, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Νέες έρευνες: Κατάχρηση φαρμάκων και εγχειρήσεων σε όλο τον κόσμο
Ποσοστό έως και 70% των υστερεκτομών που διενεργούνται στις ΗΠΑ, το ένα τέταρτο των αρθροπλαστικών γόνατος στην Ισπανία και πάνω από τις μισές συνταγογραφήσεις αντιβιοτικών στην Κίνα δεν θα έπρεπε να γίνονται, αποκαλύπτει μία νέα σειρά μελετών.
Tα ιατρικά λάθη πληγώνουν ασθενείς και ΕΣΥ
Αόρατη πληγή για το Σύστημα Υγείας αποτελούν τα ιατρικά λάθη. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και σε υποδομές, και το κενό στη διαχείριση των νοσοκομείων οδηγούν τους γιατρούς σε λάθος διαγνώσεις και πράξεις, με έναν στους δύο να παραδέχονται ότι ενεπλάκησαν σε ιατρικό σφάλμα τον τελευταίο μήνα.
Καμπανάκι κινδύνου από τους επιστήμονες για τη γρίπη
Πρωταγωνιστής της φετινής εποχικής γρίπης φαίνεται να είναι το στέλεχος του ιού Η3Ν2, που παραδοσιακά τα προηγούμενα χρόνια προτιμούσε τους ηλικιωμένους. Οι επιστήμονες κάνουν έκκληση στους επαγγελματίες υγείας και στον γενικό πληθυσμό να εμβολιαστούν.
ΕΟΦ: Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι θεραπείες
Προειδοποίηση προς τους καταναλωτές ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι θεραπείες, ούτε άμοιρα παρενεργειών, απηύθυνε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.
Ακριβή για τους Έλληνες η Υγεία
Μπορεί οι Έλληνες να περιορίζουν τις δαπάνες σε αγαθά και υπηρεσίες, δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο για την υγεία σύμφωνα με στοιχειά της ΕΛΣΤΑΤ και πρόσφατης έρευνας του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.
Κραυγή αγωνίας για τους καρκινοπαθείς
Τη μάχη του καρκινοπαθών όχι μόνο με την ασθένειά τους αλλά και με το δημόσιο σύστημα υγείας αποκαλύπτει το οδοιπορικό των τραγικών ελλείψεων σε επτά νοσοκομεία-σταθμούς ανά την Ελλάδα.
Κλειστά τα φαρμακεία της Αττικής στις 14 Σεπτεμβρίου
Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία στην Αττική την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα του εορτασμού της ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ).
Η έννοια τής δευτερογενούς πρόληψης
Η δευτερογενής πρόληψη δεν έχει σχέση με το «κάνε αυτό» ή «μην κάνεις αυτό» που αποτελεί την πεμπτουσία της πρωτογενούς πρόληψης. Η δευτερογενής πρόληψη ανήκει κυρίως στον γιατρό και λιγότερο στον απλό άνθρωπο.
Unicef: Οι μισοί πρόσφυγες στον κόσμο είναι παιδιά
Σχεδόν ο ένας στους δύο πρόσφυγες σε όλο τον κόμο -κοντά 10 εκατομμύρια ψυχές- είναι παιδιά, τα οποία εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας των συγκρούσεων και της βίας, αναφέρει σε νέα της έκθεση η Unicef.
Η Υγεία σε πόλεμο
Στο... ράντζο στέλνουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι υγειονομικοί: γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία εκδηλώνουν με μπαράζ ανακοινώσεων και διαμαρτυρίες την έντονη απογοήτευσή τους και προειδοποιούν ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι θερμός.
Τέλος από τον Ιανουάριο ο δωρεάν εμβολιασμός των γυναικών για τον HPV
Ο δωρεάν εμβολιασμός των νεαρών γυναικών εναντίον του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) σταματά στο τέλος του έτους και το κόστος θα βαρύνει εφ’ εξής εξ ολοκλήρου τις ενδιαφερόμενες.
Η έννοια της πρωτογενούς πρόληψης
Η πρωτογενής πρόληψη είναι αυτό που ο απλός άνθρωπος εισπράττει από τον γιατρό του ακούγοντας το «πρέπει να κάνεις αυτό και δεν πρέπει να κάνεις εκείνο». Είναι δηλαδή η προσταγή τού «κάνε» ή του «μην κάνεις».
Υπ. Υγείας: Αναμενόμενα τα κρούσματα ελονοσίας λόγω των προσφύγων
Καταστροφολογία και ανεύθυνο λαϊκισμό χαρακτηρίζει το υπουργείο Υγείας τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα της εμφάνισης κρουσμάτων ελονοσίας στη χώρα και διαβεβαιώνει ότι έχει προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση του «υπαρκτού, αλλά ελεγχόμενου προβλήματος».
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα