TA NEA Logo
Κυριακή 23 Ιουλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Νέους διοικητές σε 11 νοσοκομεία ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας
Ένδεκα νέους διοικητές που θα στελεχώσουν ισάριθμα νοσοκομεία της χώρας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Η ηγεσία στην οδό Αριστοτέλους σημειώνει ότι η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των νέων διοικήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαΐου
Απαλλαγή από την καταβολή φόρων ζητεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Την απαλλαγή του από την καταβολή ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα που διαθέτει και λοιπούς φόρους ζητά «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Το ΕΣΥ αργοπεθαίνει, προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
Σε οριακό σημείο έχει φθάσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο απειλείται πλέον με κατάρρευση εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματόδοτησης, προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).
Η έλλειψη νοσηλευτών βλάπτει σοβαρά την υγεία των ασθενών
Οι ασθενείς έχουν λιγότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους σε νοσοκομεία με επαρκή αριθμό κατάλληλα εκπαιδευμένων νοσηλευτών, σύμφωνα με δύο νέες βρετανικές μελέτες.
Εννέα άνθρωποι νεκροί από γρίπη το τελευταίο 48ωρο
Ιδιαίτερα απειλητικό αποδεικνύεται το φετινό κύμα της γρίπης: Εννέα ακόμη άνθρωποι – ανάμεσα τους και ένα μωρό που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού - έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 48ωρο λόγω επιπλοκών, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 60.
Υπ. Παιδείας: Οδηγίες για την προστασία από τη γρίπη στα σχολεία
Οδηγίες για την πρόληψη της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης, απέστειλε στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας, σε μία προσπάθεια να αναχαιτιστεί η επιδημία που έχει ήδη κοστίσει τη ζωή 60 ανθρώπων.
Σε κορύφωση το κύμα της γρίπης - Απροετοίμαστο το ΕΣΥ
Κανένα πρόβλημα δεν εντοπίζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην διαχείριση των περιστατικών γρίπης, την ώρα που δεκάδες ασθενείς που νοσούν βαριά περιμένουν καθημερινά στη λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους γιατροί και φαρμακοποιοί
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αυτή την εβδομάδα γιατροί και φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στις προθέσεις της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό.
Γρίπη: Δωρεάν τα αντιϊικά φάρμακα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου
Εγκύκλιο για δωρεάν διάθεση των αντιϊικών φαρμάκων που μπορούν να καταπολεμήσουν τη γρίπη εξέδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
ΕΚΑΒ: Προσλήψεις 50 διασωστών για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
Πενήντα νέοι διασώστες προστίθενται στα πληρώματα που παλεύουν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι φθάνουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καθώς ολοκλήρωθηκε η διαδικασία για την πρόσληψή τους.
ΣΕΚ: 22 κλίνες ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών στον ΕΟΠΥΥ
Τη διάθεση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ 22 κλινών στις εντατικές των ιδιωτικών νοσοκομείων αποφάσισε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), σε μία προσπάθεια να μειωθούν οι λίστες αναμονής για ένα κρεβάτι στην εντατική.
Ωράριο και περικοπές διώχνουν τους γιατρούς
Το εξαντλητικό ωράριο εργασίας σε συνδυασμό με τον ολοένα αυξανόμενο φόρτο εργασίας και οι περικοπές στους μισθούς εξηγούν γιατί σχεδόν ένας γιατρός την ημέρα ζητά εξιτήριο από το ΕΣΥ.
Έλλειψη διαθέσιμων κλινών στις εντατικές, καταγγέλλουν οι γιατροί
Το δραματικό πρόβλημα της έλλειψης διαθέσιμων κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των δημοσίων νοσοκομείων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).
Παραβαίνουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία οι εφημερίες των γιατρών
Η Ελλάδα παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία με το ισχύον ωράριο εργασίας των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Υπ. Υγείας: «Ανεξήγητη επιμονή των θεσμών» για μειώσεις τιμών στις εξετάσεις
Υπογράφηκε η υπουργική απόφαση για την ανακοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων, αλλά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κάνει λόγο «για ανεξήγητη επιμονή των θεσμών», σημειώνοντας ότι το μέτρο ελήφθη υπό πίεση.
Τα νέα φάρμακα για τον καρκίνο κοστίζουν λιγότερο σε Ελλάδα, Βρετανία
Τα νέα φάρμακα για τον καρκίνο διατίθενται στην Ελλάδα με χαμηλότερη τιμή απ’ ό,τι σε άλλα προηγμένα κράτη, σύμφωνα με μία νέα, διεθνή έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
ΠΕΦ: Διαλύουν την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία
Για στοχευμένες δράσεις επιλεκτικής μεταχείρισης μιλά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας αναφερόμενος στην πρόσφατη συμφωνία του υπουργείου Υγείας με τους θεσμούς για την τιμολόγηση των φαρμάκων και την φαρμακευτική δαπάνη.
Πολύτιμα τα καινοτόμα διαγνωστικά εργαλεία για την υγειονομική περίθαλψη
Τα καινοτόμα διαγνωστικά εργαλεία προσφέρουν προστιθέμενη συνολική αξία στην Υγειονομική Περίθαλψη, στους πληρωτές και τους ασθενείς, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι πως μπορεί αυτό να αποδειχθεί στους πληρωτές.
ΣΦΕΕ, ΠΕΦ και γιατροί κατά της συμφωνίας για το φαρμακο
Ντόμινο αντιδράσεων έχει προκαλέσει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για το φάρμακο, με τους εκπροσώπους της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, των πολυεθνικών εταιρειών και των γιατρών να ανησυχούν σοβαρά για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν.
Χωρίς πρόσβαση σε γιατρό ένας στους τρεις ασθενείς με καρκίνο
Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες ογκολογικοί ασθενείς, οι οποίοι αναγκάζονται να διακόψουν τη θεραπεία τους και δεν μπορούν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των γιατρών τους.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα