TA NEA Logo
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
ΣΦΕΕ, ΠΕΦ και γιατροί κατά της συμφωνίας για το φαρμακο
Ντόμινο αντιδράσεων έχει προκαλέσει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για το φάρμακο, με τους εκπροσώπους της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, των πολυεθνικών εταιρειών και των γιατρών να ανησυχούν σοβαρά για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν.
Χωρίς πρόσβαση σε γιατρό ένας στους τρεις ασθενείς με καρκίνο
Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες ογκολογικοί ασθενείς, οι οποίοι αναγκάζονται να διακόψουν τη θεραπεία τους και δεν μπορούν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των γιατρών τους.
Τι συμφώνησαν δανειστές και υπουργείο Υγείας για το φάρμακο
Το σχεδιάγραμμα της συμφωνίας με τους εταίρους που αφορά το φάρμακο, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει αλλαγές στην προστασία των off-patent φαρμάκων και στο claw back, διέρρευσε το απόγευμα της Τρίτης το υπουργείο Υγείας.
Αλλαγή σκυτάλης στον ΕΟΠΥΥ: Απολογισμός και παραβάσεις
Είναι επιτακτική ανάγκη για την βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα του ΕΟΠΥΥ, του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου τη χώρας, να λάβει οικονομική υποστήριξη και να στελεχωθεί με γιατρούς-ελεγκτές, νομικούς αλλά και διοικητικό προσωπικό, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρός του Δ. Κοντός.
Μέτρα για αύξηση της συνταγογράφησης γενοσήμων
Εξατομικευμένο στόχο ανά γιατρό έτσι ώστε έως τα τέλη Δεκεμβρίου η συνταγογράφηση των γενοσήμων φαρμάκων σε εξωτερικούς ασθενείς να έχει φτάσει στο 40%, ορίζει το υπουργείο Υγείας. Στην περίπτωση που οι γιατροί δεν συμμορφωθούν προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα.
Ανοίγουν προσωρινά τα φαρμακεία
Προσωρινή αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΠΦΣ, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων από την ερχόμενη Δευτέρα, αν προχωρήσουν οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί
Άκαρπη απέβη η νέα συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα οι φαρμακοποιοί με τον υπουργό Υγείας σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, με αποτέλεσμα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος να αποφασίσει συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Φαρμακοποιοί: 24ωρες κυλιόμενες απεργίες από τη Δευτέρα
Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία από την προσεχή Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, καθώς οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας προχωρούν σε 24ωρες κυλιόμενες απεργίες, αντιδρώντας στο επικείμενο άνοιγμα του κλάδου τους σε επιχειρηματίες.
Έρευνα: Κόβονται από τη δωρεάν περίθαλψη και οι ασφαλισμένοι
Η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία και δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έχει ως αποτέλεσμα να «κόβονται» από την δωρεάν περίθαλψη ακόμα και οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με μία νέα, πανελλαδική έρευνα.
Με απεργίες προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί για το ιδιοκτησιακό
Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί, μετά το πλήρες άνοιγμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, καθώς άκαρπη απέβη η συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας.
Έκτακτη εισαγωγή του εμβολίου κατά της Ηπατίτιδας Α
Άδεια έκτακτης εισαγωγής 25.000 συσκευασιών του παιδιατρικού εμβολίου HAVRIX κατά του ιού της Ηπατίτιδας Α, έλαβε η εταιρεία που το διακινεί, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στην αγορά που έχουν προκύψει από τα αρχές του καλοκαιριού.
Πακέτο μέτρων για τη βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ
Μειώσεις στις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων δρομολογεί ο ΕΟΠΥΥ, που θα φτάνουν έως και το 30%. Αιτία; Το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας βουλιάζει από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση πόρων.
Αλλαγές στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών εξ αιτίας των ελλείψεων
Σε τροποποίηση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας -σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα- σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η έλλειψη εμβολίων πρώτης γραμμής.
Β. Πενταφράγκας: «Απειλείται η βιωσιμότητα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας»
Για λογιστικό και ανορθολογικό τρόπο αντιμετώπισης της φαρμακευτικής δαπάνης από την τρόικα έκανε λόγο ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΕΦ Βασίλης Πενταφράγκας κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Βουλής για την εφαρμογή του νέου μνημονίου.
Ένας στους δύο μαθητές στερείται βασικά είδη διατροφής λόγω κρίσης
Σοβαρές είναι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα παιδιά, καθώς στερούνται πλέον ακόμη και τα βασικά: Οι μισοί μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ιδιαίτερα ευπαθών περιοχών αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ το 21% είναι καταδικασμένα στην πείνα.
Ελλείψεις διαρκείας στα παιδιατρικά εμβόλια
Παραμένουν οι ελλείψεις σε παιδιατρικά εμβόλια παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας – στο τέλος του περασμένου μήνα- για άμεση αποκατάσταση του προβλήματος εντός δεκαημέρου.
Λύση στο παρά ένα για να μην κλείσουν κλίνες ΜΕΘ
Παρατείνεται με απόφαση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) η αμοιβή των νοσηλευτών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη νέα προκήρυξη.
«Ναι» - τελικά - των γιατρών στην πληρωμή με πιστωτική κάρτα
Με δόσεις θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν οι ασθενείς τους ιδιώτες γιατρούς, από τις αρχές του νέου έτους καθώς οι εκπρόσωποι του κλάδου συναίνεσαν τελικά στην πληρωμή με πιστωτικές κάρτες.
Με 120 λιγότερες κλίνες ΜΕΘ θα λειτουργεί το ΕΣΥ
«Ντόμινο» λουκέτων έρχεται στα κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της χώρας, καθώς μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου λήγουν οι συμβάσεις 170 νοσηλευτών που απασχολούνται στις μονάδες, με συμβάσεις μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
ΠΕΦ: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη συνταγογράφηση με τη δραστική ουσία
Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της υποχρεωτικής συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία δίχως να προτείνει ο γιατρός εμπορική ονομασία, ετοιμάζει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα