TA NEA Logo
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Αρώματα και άφτερ σέιβ «πρέπει να απαγορευτούν στα νοσοκομεία»
Τα αρώματα και τα άφτερ σέιβ πρέπει να απαγορευθούν στα νοσοκομεία, διότι μπορεί να προκαλέσουν κρίσεις άσθματος και αλλεργιών στους ευαίσθητους ασθενείς, υποστηρίζουν καναδοί επιστήμονες.
Στη Βρετανία η καλύτερη φροντίδα των ετοιμοθάνατων ασθενών
Η φροντίδα των ετοιμοθάνατων ασθενών είναι στη Βρετανία καλύτερη απ’ ό,τι οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, σύμφωνα με μία νέα, παγκόσμια έρευνα που φέρνει στο προσκήνιο το παραμελημένο θέμα της παρηγορητικής φροντίδας.
«Οχι» στο πλαστικό χρήμα λένε οι γιατροί
Τρικυμία αντιδράσεων από τον ιατρικό κόσμο έχει προκαλέσει η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών να καθιερώσει την χρήση πιστωτικής κάρτας για την πληρωμή των ιατρικών εξετάσεων.
Βρετανία: Τέλος το τσιγάρο στο αυτοκίνητο μαζί με ανηλίκους
Ένας νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε οχήματα που μεταφέρουν ανηλίκους τέθηκε σε ισχύ στην Αγγλία και την Ουαλία, ενώ στη Σκωτία και την Ιρλανδία μπορεί να εφαρμοστεί στο μέλλον.
Εντός δεκαημέρου στην αγορά τα παιδικά εμβόλια που έχουν έλλειψη
Εντός του επόμενου δεκαημέρου θα έχει λυθεί το πρόβλημα έλλειψης εμβολίων που παρατηρείται στην ελληνική αγορά, διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Ελλείψεις σε δέκα βασικά εμβόλια για παιδιά
Σοβαρές ελλείψεις σε δέκα βασικά εμβόλια παρατηρούνται στην αγορά, με συνέπεια να μην εφαρμόζεται σωστά Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, σύμφωνα με σχετικές ενημερώσεις από τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς.
Μισός αιώνας ζωής για την φαρμακοβιομηχανία DEMO
Μισό αιώνα επιτυχημένης και ανοδικής πορείας συμπλήρωσε η ελληνική φαρμακοβιομηχανία DEMO, η οποία ξεκίνησε από ένα απλό φαρμακείο και έχει εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες φαρμακοβιομηχανίες στον κόσμο.
Οι τέσσερις άξονες δράσης του νέου υπουργού Υγείας
Τέσσερις άξονες δράσης όρισε η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής, σε μια προσπάθεια να τονωθούν τα νοσοκομεία και γενικότερα οι δομές δημόσιας υγείας.
Έγκριση επιχορηγήσεων 60 εκατ. ευρώ για τα δημόσια νοσοκομεία
Στο ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ ανέρχονται συνολικά οι τακτικές επιχορηγήσεις των νοσοκομείων, που ενέκρινε ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος και αφορούν την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους.
Αύξηση της χρηματοδότησης για νοσοκομεία και ΠΕΔΥ ζητά ο υπουργός Υγείας
Αύξηση του ορίου αγορών των Νοσοκομείων και του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας τους, ζητά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος, με αίτημα που κατέθεσε προς το υπουργείο Οικονομικών.
Απόφαση δίνει το πράσινο φως για μειώσεις στα φάρμακα
Το πράσινο φως για την τιμολόγηση των φαρμάκων δίνει υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Έτσι, μετά τις εκλογές αναμένεται να εκδοθεί νέο δελτίο τιμών με στόχο την περαιτέρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Ένα βήμα πριν το μπλακ άουτ τα νοσοκομεία, προειδοποιούν οι εργαζόμενοι
Ο κίνδυνος κατάρρευσης των δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων είναι πλέον ορατός, προειδοποιούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία που ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις τον προσεχή Οκτώβριο. Και αποδίδουν στην έλλειψη προσωπικού το τραγικό περιστατικό στο Δαφνί.
Σήμα κινδύνου από τον ΕΟΠΥΥ για την «μαύρη τρύπα» στο ταμείο του
Τον άμεσο κίνδυνο της αδυναμίας πληρωμών παραδέχεται για πρώτη φορά επισήμως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ. Μόνιμο αγκάθι για τα οικονομικά του Οργανισμού είναι η μη απόδοση των εισφορών από τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να γιγαντώνεται η «μαύρη τρύπα».
Ο Αθανάσιος Δημόπουλος υπηρεσιακός υπουργός Υγείας
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Ιατρικής Μελέτιος- Αθανάσιος Δημόπουλος αναλαμβάνει υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, στην κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου.
«Πυρετός» στην Αριστοτέλους για αποφάσεις στο παρά πέντε
Ζήλο στο παρά πέντε της θητείας του δείχνει ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνάπτοντας συμφωνίες και υπογράφοντας υπουργικές αποφάσεις.
Η πρόληψη και το υπουργείο Υγείας
Ως γνωστόν, αποτελεί αξίωμα Ιπποκρατικό ότι το να προλαμβάνεις είναι καλύτερο από το να θεραπεύεις. Ομως το να τιμωρείς οικονομικά τον άρρωστο γιατί αμέλησε να προλάβει την αρρώστια του δεν είναι απλώς σκληρό αλλά και απάνθρωπο.
Κουρουμπλής: Υποχρεωτικά τσεκ απ για τέσσερις μορφές καρκίνου
Υποχρεωτικές ενδέχεται να γίνουν οι προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για τέσσερις διαδεδομένες μορφές καρκίνου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ υπάρχουν σκέψεις να πληρώνουν μέρος της θεραπείας τους όσοι τις αμελούν και νοσήσουν.
Σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
Σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας προχωρούν από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015 οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, ζητώντας μεταξύ άλλων την άμεση αποπληρωμή των χρημάτων που τους οφείλονται.
Θεόδωρος Τρύφων: Αποτελούμε μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης
«H Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκεί θα πρέπει να παραμείνει» τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και αντιπρόεδρος της ELPEN, κ. Θεόδωρος Τρύφων σε συνέντευξη στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg.
ΕΟΦ: Προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών 73 φαρμάκων
Στην προσωρινή απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών και της ενδοκοινοτικής διακίνησης 73 φαρμάκων προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα