TA NEA Logo
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Φαρμακοποιοί: Ανοίγουν τα φαρμακεία, αλλά...
Ανοιχτά θα είναι αύριο, Πέμπτη, τα φαρμακεία της χώρας, ωστόσο οι εκπρόσωποι του κλάδου προειδοποιούν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αναγκαστούν να σταματήσουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Προειδοποιητική απεργία των φαρμακοποιών στις 15 Ιουλίου
Με 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη απαντούν ο φαρμακοποιοί στην πλήρη απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων που προβλέπεται από τη νέα συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους.
Έντονες αντιδράσεις των φαρμακοποιών στη νέα συμφωνία
Εντονες αντιδράσεις εκφράζει ο κλάδος των φαρμακοποιών λίγο μετά το κλείσιμο της συμφωνίας της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές.
Πρωτοβουλίες του ΠΦΣ για την ομαλή διακίνηση φαρμάκων
Μία σειρά από συναντήσεις θα έχει τις επόμενες μέρες το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διακίνηση φαρμάκων στην εγχώρια αγορά.
ΠΦΣ: Προβλήματα στην ομαλή διακίνηση φαρμάκων
Για κινήσεις που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην ομαλή διακίνησης των φαρμάκων στην ελληνική αγορά, προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Κανονικά ο εφοδιασμός της Ελλάδας, λένε οι φαρμακοβιομηχανίες
Παρά την οικονομική αβεβαιότητα που συνεχίζει να βιώνει η Ελλάδα, οι ευρωπαϊκές φαρμακευτικές εταιρίες ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν τον εφοδιασμό της ελληνικής αγοράς με φάρμακα, μια ημέρα μετά το δημοψήφισμα.
Οι συμμετοχές διχάζουν φαρμακοποιούς και υπουργείο Υγείας
Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον κλάδο των φαρμακοποιών και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με αφορμή τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα και την διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), που χορηγούνται για την αντιμετώπιση σοβαρών και χρόνιων παθήσεων.
Προσπάθειες για να μην υπάρξουν ελλείψεις στα φάρμακα
Διαβεβαιώσεις έλαβε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής από τους εκπροσώπους του χώρου του φαρμάκου ότι θα συνεχιστεί ο εφοδιασμός της αγοράς με τις συνήθεις ποσότητες φαρμάκου.
Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη 10 Ιουνίου για τα ΜΥΣΥΦΑ
Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία την ερχόμενη Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, καθώς οι φαρμακοποιοί προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία για το ενδεχόμενο διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ.
Μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας
Ξεκινάει την Πέμπτη η αντίστροφη μέτρηση στην πολιτική του φαρμάκου με μείωση στη συμμετοχή των ασφαλισμένων δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Η επαγγελία μιας αδύνατης μεταρρύθμισης
Μεγάλο τμήμα του πληθυσμού (πλέον του 14%, σύμφωνα με τα δεδομένα του ΟΟΣΑ) δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες υγείας, ενώ ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό (υπερβαίνει το 37%) εκφράζει τη θέση ότι έχει οικονομικά εμπόδια για την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.
«Καινοτόμες οι θεραπείες που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις»
Μια σε ονομαστικούς όρους ακριβή θεραπεία μπορεί να ικανοποιεί σημαντικά την σχέση κόστους - οφέλους και στη βάση αυτή η αποζημίωση της να αποτελεί συμφέρουσα επιλογή.
Οι ασθενείς «πληρώνουν» την περιστολή των δαπανών
Στα χρόνια του μνημονίου η είσοδος νέων, καινοτόμων φαρμάκων γίνεται μετ’ εμποδίων με αποτέλεσμα οι Έλληνες να έχουν υποβαθμιστεί σε αρκετές περιπτώσεις σε ασθενείς «β’ κατηγορίας», συγκριτικά με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Δρόμος μετ’ εμποδίων η πρόσβαση στις απαραίτητες καινοτόμες θεραπείες
Η χάραξη πολιτικής που θα σέβεται τις ανάγκες των ασθενών, θα επιβραβεύει τις καινοτόμες θεραπείες που υπάρχουν στη χώρα μαςκαι θα επιτρέπει την είσοδο νέων που κυκλοφορούν στην υπόλοιπη EU, δεν παίρνει άλλη αναβολή!
«Το φάρμακο έχει καταστεί δυσπρόσιτο αγαθό για τους ασθενείς»
Η υποχρέωση επιστροφής της φαρμακευτικής αγοράς σε επίπεδα δαπάνης προ του 2003-2004 φαίνεται να αγνοεί το γεγονός ότι εν τω μεταξύ έχουν κυκλοφορήσει εκατοντάδες νέα ακριβά φάρμακα που υποκατέστησαν, όχι πάντοτε δικαιολογημένα, παλιές φθηνές θεραπείες.
«Η καινοτομία είναι το “οξυγόνο” μας»
Τα τελευταία χρόνια, η ιατρική καινοτομία έχει συμβάλλει καθοριστικά στη ριζική αλλαγή των προτύπων θεραπείας. Τα αποτελέσματα είναι συχνά θεαματικά, τέτοια που λίγα χρόνια πριν έμοιαζαν απίθανα.
«Λύση για την Υγεία το ελληνικό φάρμακο»
Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία είναι ένας από τους κλάδους που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας και το ελληνικό φάρμακο είναι η λύση για την Υγεία, την Κοινωνία και την Ανάπτυξη.
Διαφάνεια στις σχέσεις γιατρών και εταιρειών φαρμάκων
Τη σκοτεινή πλευρά της στενής σχέσης ανάμεσα στη φαρμακοβιομηχανία και τους γιατρούς επιχειρεί να φωτίσει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδας (ΣΦΕΕ) με μία πλατφόρμα που θα αναγράφει τα «δώρα» και τις άλλες παροχές προς τους γιατρούς.
Ανιση μάχη με πανάκριβες θεραπείες
Παγιδευμένοι σε θεραπείες παλαιότερης γενιάς βρίσκονται βαρέως πάσχοντες - όπως οι καρκινοπαθείς - στη χώρα μας: ο τεχνολογικός εξοπλισμός του ΕΣΥ είναι ξεπερασμένος, η επιλογή όμως του ιδιωτικού τομέα κοστίζει ακριβά ακόμη και για τους ασφαλισμένους.
Οι περικοπές στα νοσοκομεία βλάπτουν σοβαρά την υγεία
Ταλαιπωρία επιφυλάσσουν σε βαρέως πάσχοντες - όπως καρκινοπαθείς, ανοσοκατασταλμένοι και ασθενείς με σοβαρά μεταβολικά νοσήματα - οι ασφυκτικοί προϋπολογισμοί καθώς στεγνώνουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ από ακριβά φάρμακα.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα