TA NEA Logo
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Φαρμακεία: Τραγικές ελλείψεις στην αγορά
Καθημερινή μάχη δίνουν οι ασφαλισμένοι για να βρουν τα φάρμακα τους, εξ΄ αιτίας των τραγικών ελλείψεων στην ελληνική αγορά. Στο μεταξύ, βαθαίνει η κόντρα του κλάδου με την Κυβέρνηση για την διάθεση του βρεφικού γάλακτος, με τους φαρμακοποιούς να προτείνουν να ορίζεται η τιμής τους όπως στα φάρμακα.
Χαράτσι στο τσιγάρο για την ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ
Την πρόταση για επιβολή ειδικού φόρου στα τσιγάρα και σε άλλα προϊόντα που κρίνονται επιβλαβή για την υγεία, μελετά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες παραδέχονται ότι τα αντικαπνιστικά μέτρα έχουν γίνει…καπνός, αφήνοντας αιχμές για έλλειψη πολιτικής βούλησης.
Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ 17 και 18 Οκτωβρίου
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν την Τετάρτη και την Πέμτπη τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί εξήγγειλαν 24ωρη απεργία.
«Εμπάργκο» ιδιωτικών κλινικών και γιατρών στον ΕΟΠΥΥ
Με «εμπάργκο» στον ΕΟΠΥΥ προειδοποιούν οι ιδιωτικές κλινικές: από την ερχόμενη Δευτέρα θα κλείσουν τις πόρτες τους προς τους 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του νέου Ταμείου, διεκδικώντας τις ανεξόφλητες οφειλές. Κινητοποιήσεις ξεκινούν την ίδια ημέρα και οι συμβεβλημένοι γιατροί.
Οι νέες διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών
Τις νέες διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας και του ΕΚΕΠΥ ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.
Πιο ακριβά τα φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Ακριβότερα είναι από σήμερα τα φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς τέθηκε σε εφαρμογή η τιμή αναφοράς σε 780 γενόσημα – δηλαδή, αντίγραφα – σκευάσματα. Άρα, εάν οι πολίτες επιθυμούν να αγοράσουν το πρωτότυπο τότε θα καλούνται να πληρώσουν την διαφορά από την τσέπη τους.
ΕΟΠΥΥ: Κανονικά εκτελούνται οι συνταγές του στην Αττική
Κανονικά εκτελούν τις συνταγές του ΕΟΠΥΥ από σήμερα οι φαρμακοποιοί της Αττικής, έπειτα από τις προχθεσινές διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα του ενιαίου ταμείου που αφορά στην εξόφληση των χρεών.
Ο ΣΦΕΕ ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ). Τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια αγγίζουν τα 1,8 δις ευρώ, με τους εκπροσώπους του κλάδου να υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση στον χώρο της υγείας είναι πλέον εκτός ελέγχου.
Συγχωνεύσεις τμημάτων σε πέντε νοσοκομεία
Την κοινή λειτουργία τμημάτων σε πέντε νοσοκομεία και θεραπευτήρια του ΙΚΑ της βορειοδυτικής Αττικής, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
«Μπλακ άουτ» στα νοσοκομεία
Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι 22.000 γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία, διαμαρτυρόμενοι για τις απλήρωτες εφημερίες και τις περικοπές στο ειδικό μισθολόγιο.
Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί του Πειραιά
Την απόφασή του να αναστείλει τις κινητοποιήσεις του ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, ενώ οι φαρμακοποιοί της Αθήνας εξακολουθούν να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Υπουργείο Υγείας: Εντολή για πληρωμή φαρμακοποιών και γιατρών
Πιστά τηρεί το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμών το υπουργείο Υγείας, σε μία προσπάθεια να μπει τέλος στις κινητοποιήσεις φαρμακοποιών και γιατρών, που έχουν τινάξει στον αέρα την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 9,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων.
Το υπουργείο Υγείας «ανοίγει» την αγορά φαρμάκου
Στην κατεύθυνση της φιλελευθεροποίησης της αγοράς διάθεσης των φαρμάκων προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας, υπό το βάρος της ακαμψίας των συνδικαλιστών του κλάδου των φαρμακοποιών.
Υπ. Υγείας: Εξόφληση φαρμακοποιών αν σταματήσουν τις κινητοποιήσεις
Αποπληρωμή των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς σε τέσσερις δόσεις ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Όπως ωστόσο, υπογραμμίζεται, για να δοθεί το «πράσινο φως» της εκταμίευσης στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών, θα πρέπει οι εκπρόσωποι του κλάδου να δώσουν τέλος στις κινητοποιήσεις τους.
Υπ. Υγείας: Ζητά «άνοιγμα» της πίστωσης για τους φαρμακοποιούς
Στο «άνοιγμα» της πίστωσης επικεντρώθηκαν οι κρίσιμες συναντήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους του κλάδου των φαρμακοποιών και των φαρμακευτικών εταιρειών. Στόχος να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις στον χώρο της υγείας, που έχουν τινάξει στον αέρα την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 9,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων.
Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Την ανοστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ενιαίου Ταμείου από την 1η Σεπτεμβρίου εισηγείται η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), ενώ από 20 Αυγούστου διακόπτουν την δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας και οι συμβεβλημένοι γιατροί.
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα για 3.500 ανασφάλιστους
Τουλάχιστον 3.500 ανασφάλιστοι πολίτες αναζήτησαν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) από τις αρχές Φεβρουαρίου. Η οικονομική κρίση και η ανεργία φαίνεται να πλήττει ολοένα και περισσότερους Έλληνες, οι οποίοι δεν έχουν να πληρώσουν ούτε καν για τα φάρμακα τους.
ΕΟΠΥΥ: Οι συμβεβλημένοι γιατροί απειλούν με αναστολή της συνεργασίας
Διακόπτουν για δύο εβδομάδες την παροχή υπηρεσιών υγείας οι ιδιώτες γιατροί στους περίπου 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Αιτία είναι τα συσσωρευμένα χρέη του νέου ενιαίου Ταμείου, με αποτέλεσμα να έχει καθυστερήσει και η αμοιβή των συμβεβλημένων γιατρών.
ΕΟΠΥΥ: Καταργείται ο αριθμός «184» - οι νέοι αριθμοί
Αλλάζει ο τρόπος κλήσης για προγραμματισμό ραντεβού στο νέο ενιαίο Ταμείο. Έτσι, από την ερχόμενη Δευτέρα η τηλεφωνική γραμμή «184» καταργείται και αντικαθίσταται από τρεις νέες για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Συνεργασία υπουργείου Υγείας - ΣΔΟΕ
Την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που αφορούν οργανισμούς και φορείς που υπάγονται στο υπουργείο Υγείας, ζήτησε ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος από το από τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Ιωάννη Διώτη.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα