TA NEA Logo
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Επανδρώνουν το «Αττικόν» με το προσωπικό του «Αγία Βαρβάρα»
Από το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» αρχίζουν οι μεταθέσεις του προσωπικού έτσι ώστε να καλυφτούν τα κενά σε όμορα και διασυνδεόμενα νοσοκομεία. Έντονες είναι οι αντιστάσεις του προσωπικού, αλλά και των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι επικαλούνται ότι το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα οδηγείται προς «λουκέτο».
Με πίστωση τα φάρμακα και στην Αττική
Τέλος μπαίνει στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στην Αττική, των οποίων η φαρμακευτική περίθαλψη ήταν επί περίπου ένα μήνα στον αέρα. Από την ερχόμενη Δευτέρα οι φαρμακοποιοί θα ξεκινήσουν να χορηγούν και πάλι φάρμακα με πίστωση.
Λυκουρέντζος: Εως τις 5 Ιουλίου θα εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί
Σε καλό κλίμα εκτυλίχτηκε η έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, με φόντο την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων που σχηματίζουν ουρές στα φαρμακεία του Πειραιά για να προμηθευτούν φάρμακα με πίστωση.
ΕΟΠΥY: Κανονικά εκτελούνται οι συνταγές των ασφαλισμένων
Κανονικά θα εκτελούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία οι ιατρικές συνταγές των ασφαλισμένων του νέου ενιαίου Ταμείου, οι οποίες εκδόθηκαν από την 1η Ιουνίου και ενόσω βρίσκονται σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.
Αναστολή των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών
Την αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, συστήνοντας στους φαρμακοποιούς της χώρας να επαναρχίσουν την χορήγηση φαρμάκων στους 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Κλειστά τα φαρμακεία του Πειραιά - 12-6 αυτά της Αττικής
Κλειστά θα είναι αύριο τα φαρμακεία της Αττικής από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 6 το απόγευμα, σε ένδειξη πένθους και τιμή για τον εκλιπόντα συνάδερφο τους. Οι φαρμακοποιοί ενημερώνουν τους πολίτες ότι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.
ΠΕΦ: Το ελληνικό φάρμακο είναι «φάρμακο» στην κρίση
«Φάρμακο» στην οικονομική κρίση είναι σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) η ανάπτυξη του κλάδου. Μάλιστα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, είναι δυνατή η κάλυψη των πληθυσμιακών αναγκών με φάρμακα που παράγονται στην χώρα μας.
Κόντρα για τις τιμές των φαρμάκων
Ψευδείς και συκοφαντικές χαρακτηρίζει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Αντώνης Δημόπουλος τις αιχμές που αφήνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας κ. Δημήτρης Βαρνάβας για πολιτικές την πρώην ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που ευνόησαν φαρμακευτικές εταιρείες.
Καθυστερήσεις στην καταβολή των προνοιακών επιδόματων
Στο «κόκκινο» βρίσκονται δεκατέσσερις Δήμοι, οι οποίοι έχουν καθυστερήσει δραματικά στην επεξεργασία των στοιχείων, με αποτέλεσμα η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων να βρίσκεται στον αέρα. Αντίστοιχα προβλήματα όμως θα αντιμετωπίσουν και δεκάδες νεφροπαθείς.
Άκαρπη η συνάντηση υπουργού Υγείας - φαρμακοποιών
Άκαρπη ήταν η συνάντηση του υπουργού Υγείας με τον εκπρόσωπο των φαρμακοποιών της Αττικής. Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και το γεγονός ότι κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών μέρος των οφειλών - 73 εκατομμύρια ευρώ -, οι ίδιοι παραμένουν ανυποχώρητοι στις κινητοποιήσεις τους.
ΕΟΠΥΥ: πως θα πάρουν οι ασφαλισμένοι τα χρήματα τους για τα φάρμακα
Οδηγό για το πώς θα διεκδικούν να πάρουν πίσω τα χρήματα τους οι ασφαλισμένοι του νέου ενιαίου Ταμείου, εξ’ αιτίας των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών της χώρας οι οποίοι σταμάτησαν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ.
Υπ. Υγείας: Λύση για τα ακριβά φάρμακα
«Λύση» στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων οι οποίοι περιφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο αναζητώντας την αγωγή τους, επιχειρεί να δώσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Κλειστά τα φαρμακεία για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ
Πανελλαδική 24ωρη απεργία έχουν προγραμματίσει για αύριο οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας. Η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων ωστόσο θα συνεχιστεί έπ’ αόριστον, αφού την Πέμπτη οι φαρμακοποιοί σταματούν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, ενώ παράλληλα παρατηρούνται τραγικές ελλείψεις σε σκευάσματα πρώτης ανάγκης.
ΦΣΑ: Κινδυνεύουν ζωές από τις ελλείψεις φαρμάκων
Δραματικές ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά καταγγέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ). Στο μεταξύ, οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για ταλαιπωρία των ασφαλισμένων άνευ προηγουμένου, καθώς βρίσκουν μετ’ εμποδίων τα ακριβά φάρμακα, τα οποία είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων.
Το ΕΣΥ πήρε καλύτερο βαθμό σύμφωνα με νέα αξιολόγηση
Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία η Ελλάδα βελτίωσε την εικόνα της σε ό,τι αφορά το δημόσιο σύστημα υγείας. Έτσι, κατατάχθηκε στην 22η θέση από την 24η, στο πλαίσιο αξιολόγησης 34 εθνικών συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης χωρών της Ευρώπης.
Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους
Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων αναμένεται να προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί της χώρας, μετά την άκαρπη χτεσινή συνάντηση των εκπροσώπων του κλάδου με την ηγεσία του νέου ενιαίου Ταμείου.
Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί
Για πλήρη κατάρρευση του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί της χώρας. Σημείο αιχμής παραμένουν τα χρέη του ενιαίου Ταμείου, με τους εκπροσώπους του κλάδου να κάνουν λόγο ακόμη και για άμεση διακοπή της χορήγησης επί πιστώσει σε όλους τους ασφαλισμένους.
Με νέες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί
Τον κίνδυνο της άμεσης διακοπής της φαρμακευτικής περίθαλψης για όλο τον ελληνικό πληθυσμό, επισημαίνει με ανοικτή επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς, διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων και τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).
«OFF» το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
Κλειστούς έχουν τους υπολογιστές του οι γιατροί του νέου ενιαίου Ταμείου, υπό την «ομπρέλα» του οποίου λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τουλάχιστον 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι. Το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα παραμείνει «off» έως και τη Κυριακή λόγω τεχνικών προβλημάτων.
Γενικό Κρατικό Νικαίας: Χωρίς υπηρεσία καθαριότητας από σήμερα
Εν μέσω οικονομικής κρίσης μένει χωρίς υπηρεσία καθαριότητας ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής, το Γενικό Κρατικό «Νίκαιας». Οι γιατροί εκπέμπουν σήμα κινδύνου, καθώς μετά τις εξελίξεις αυτές δημιουργείται θέμα υγιεινής και ασφάλειας για τους νοσηλευόμενους ασθενείς.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα