TA NEA Logo
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Ηλεκτρονική συνταγογράφηση: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους χάκερς
Δεκαπέντε σημεία του παγκόσμιου χάρτη έχουν κοκκινίσει οι άντρες του Σώματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ακολουθώντας τα διαδικτυακά ίχνη των χάκερς που επιχείρησαν να «σπάσουν» στις αρχές του μήνα το σύστημα ηλεκτρονικής συτναγογογράφησης.
Καμπανάκι Λοβέρδου για λουκέτα σε νοσοκομεία
Eνα στα πέντε νοσοκομεία της χώρας θα σβηστούν από τον υγειονομικό χάρτη εντός του 2013. Τη δυσοίωνη αυτή πρόβλεψη έκανε χτες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις ότι όλες οι δομές του ΕΣΥ θα «παραμείνουν όρθιες».
«Ψαλίδι» στην περίθαλψη των ασθενών με μεσογειακή αναιμία
Περικοπές στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη καταγγέλουν οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία (θαλασσαιμικοί ασθενείς), απαιτώντας από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας; (ΕΟΠΥΥ ) την αναθεώρηση του κανονισμού παροχών υγείας.
Σε τρεις μήνες τα κέντρα «φιλοξενίας» για χρήστες ναρκωτικών ουσιών
Δύο κέντρα «φιλοξενίας» για χρήστες ναρκωτικών ουσιών πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία το επόμενο τρίμηνο. Εκεί οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν ασφαλή χρήση ουσιών με ατομικές σύριγγες αλλά και να ενημερώνονται για τα προγράμματα απεξάρτησης.
ΕΟΠΥΥ: Ηλεκτρονικός «ντετέκτιβ» για τις εξετάσεις
Ηλεκτρονικό …μάτι τίθεται σε λειτουργία και για διαγνωστικές εξετάσεις των 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένων του νέου Ταμείου, σε μία επιπλέον προσπάθεια συγκράτησης των δαπανών.
Χάκερ «έσπασαν» το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
Χάκερ χτύπησαν το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης την Παρασκευή 6 Απριλίου, προκαλώντας e-ταλαιπωρία σε χιλιάδες γιατρούς και ασφαλισμένους.
ΕΟΠΥΥ: προσωρινή λύση για τα φάρμακα των χρονίως πασχόντων
Προσωρινή λύση έδωσε το νέο ενιαίο Ταμείο, για τις ελλείψεις φαρμάκων που χορηγούνται σε χρονίως πάσχοντες – όπως είναι οι καρκινοπαθείς και οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας.
Χωρίς φάρμακα οι χρονίως πάσχοντες
Ελλείψεις φαρμάκων αντιμετωπίζουν χρονίως πάσχοντες, όπως είναι ασθενείς που έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο, με σκλήρυνση κατά πλάκας ή όσοι έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού, όπως καταγγέλλουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαϊας.
Με αγωγές κατά Λοβέρδου απειλούν οι φαρμακαποθηκάριοι
Σε ομαδικές αγωγές προχωρούν οι φαρμακαποθηκάριοι της χώρας κατά του υπουργού Υγείας. «Κόκκινο πανί» για τον κλάδο αποτελεί η απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να μην δώσει χρονική προθεσμία για την διάθεση των αποθεμάτων των σκευασμάτων, τα οποία είχαν αγοραστεί με τις παλιές τιμές.
Φαρμακεία: με πίστωση τα φάρμακα στον ΕΟΠΥΥ
Κανονικά εκτελούν από αύριο τις συνταγές των 9,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων του νέου ενιαίου Ταμείου, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά. Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους των λοιπών Ταμείων.
Νέο πανελλαδικό γύρο κινητοποιήσεων ετοιμάζουν οι φαρμακοποιοί
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απειλούν ότι θα προσφύγουν οι φαρμακοποιοί για τις καθυστερήσεις των πληρωμών από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Στο μεταξύ, προγραμματίζουν πανελλαδικές κινητοποιήσεις διαρκείας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον παράταση στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.
Νέες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών της Αττικής
Σταματούν από αύριο την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του νέου ενιαίου ταμείου, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά.
Τη Μεγάλη Δευτέρα ξεκινάει η συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας
Οι γιατροί θα μπορούν να συνταγογραφούν το φθηνότερο σκεύασμα ή το φάρμακο της επιλογής του ασθενούς. Εάν ο ασφαλισμένος επιλέξει το ακριβότερο, τότε θα κληθεί να πληρώσει τη διαφορά.
Προσεχώς... συνταγογράφηση με δραστική ουσία
Αναβάλλεται για μερικές ημέρες η συνταγογράφηση με βάση την δραστική ουσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το νέο ενιαίο Ταμείο, υπό την «ομπρέλα» του οποίου λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι.
Αντιδρούν οι γιατροί για τη νέα συνταγογράφηση
Αντιδρούν οι γιατροί για τη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας αντί της εμπορικής επωνυμίας του φαρμάκου. Στο πλαίσιο αυτό ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής (ΙΣΑ) καλεί τα μέλη του να συνεχίζουν να γράφουν στα συνταγολόγια των ασφαλισμένων το σκεύασμα που κρίνουν ως το καταλληλότερο για τους ασθενείς τους.
«Συμμαχία» φορέων για τις παρενέργειες των φαρμάκων
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσαν την συμμαχία τους για συντονισμένη εκστρατεία ευαισθητοποίησης των γιατρών της χώρας, με στόχο να αναφέρουν στους αρμόδιους φορείς τις παρενέργειες των φαρμάκων.
Υπ. Υγείας: Υψηλή η φαρμακευτική δαπάνη στα αγροτικά ιατρεία
Υπερσυνταγογράφηση διαπιστώνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στα αγροτικά ιατρεία της χώρας. Ο μέσος όρος συνταγής των αγροτικών γιατρών είναι υψηλότερος κατά 25% -30% από τον μέσο όρο συνταγής ανά γιατρό των ασφαλιστικών ταμείων.
Στάση εργασίας στα νοσοκομεία την Πέμπτη
«Ρολά» κατεβάζουν τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές μονάδες την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται μόνον τα έκτακτα περιστατικά. Η Ομοσπονδία εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Νέες κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι φαρμακοποιοί
Δέκα ημέρες διορία δίνουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής και του Πειραιά στο νέο ενιαίο Ταμείο ώστε να εξοφλήσει τα χρέη του. Στην αντίθετη περίπτωση προειδοποιούν ότι θα θέσουν σε εφαρμογή την απόφαση τους για νέα άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα