TA NEA Logo
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Φάρμακο για τον διαβήτη ίσως «φρενάρει» το Πάρκινσον
Ένα φάρμακο που φυσιολογικά χορηγείται για την αντιμετώπιση του τύπου 2 διαβήτη ίσως μπορεί να σταματά την εξέλιξη της νόσου του Πάρκινσον, σύμφωνα με μία νέα, μικρή μελέτη.
Κίνδυνος για τους ασθενείς που κόβουν τις στατίνες
Οι ασθενείς που σταματούν να παίρνουν τα φάρμακα για τη χοληστερόλη τους, θέτουν τη ζωή τους σε μεγάλο κίνδυνο, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
Βρήκαν τυχαία θεραπεία για το γκριζάρισμα των μαλλιών
Μία νέα οικογένεια φαρμάκων τα οποία παρατείνουν για χρόνια τη ζωή ακόμα και πασχόντων από μεταστατικούς καρκίνους, μπορεί να θεραπεύουν και το γκριζάρισμα των μαλλιών.
Το βιάγκρα μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο στένωσης μετά το στεντ
Ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο νέας στένωσης ή θρόμβωσης μετά την τοποθέτηση στεντ, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
FDA: Έγκριση νέου φαρμάκου για τη δρεπανοκυτταρική νόσο
Το πρώτο νέο φάρμακο για τη δρεπανοκυτταρική νόσο έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες αδράνειας ενέκρινε ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων.
Η αντισύλληψη δεν είναι 100% αποτελεσματική
Μία στις τέσσερις γυναίκες που έκαναν άμβλωση το 2016 στη Βρετανία είχαν χρησιμοποιήσει ανεπιτυχώς τις πιο αξιόπιστες μεθόδους αντισύλληψης που υπάρχουν, σύμφωνα με νέα στοιχεία.
ΠΟΥ: Ανθεκτική βλεννόρροια εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο
Προειδοποίηση για την εξάπλωση σε όλο τον κόσμο βλεννόρροιας που δεν αντιμετωπίζεται με σχεδόν κανένα υπάρχον αντιβιοτικό, απηύθυνε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Το κάπνισμα επηρεάζει την αποτελεσματικότητα δεκάδων φαρμάκων
Αν καπνίζετε και ταυτοχρόνως λαμβάνετε φάρμακα, η είδηση που ακολουθεί σας ενδιαφέρει: το κάπνισμα επηρεάζει την αποτελεσματικότητα πολλών φαρμάκων – και αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και με λίγα τσιγάρα την ημέρα.
Γιατί δεν πρέπει να παίρνουμε επί μήνες φάρμακα για τις καούρες
Οι ηλικιωμένοι που παίρνουν επί μήνες ή χρόνια φάρμακα για τις καούρες μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
ΕΟΦ: Επανεξέταση φαρμάκου για την σκλήρυνση κατά πλάκας
Στην επανεξέταση ενός φαρμάκου για την σκλήρυνση κατά πλάκας προχωρά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), έπειτα από την αναφορά για περιστατικό «κεραυνοβόλου ηπατικής ανεπάρκειας».
Δημιούργησαν φάρμακο που μαυρίζει το δέρμα χωρίς έκθεση στον ήλιο
Ένα φάρμακο που μιμείται τις επιδράσεις του ήλιου και κάνει το δέρμα να μαυρίζει χωρίς να εκτίθεται στην βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία, ανέπτυξαν αμερικανοί επιστήμονες.
Φάρμακο για τον διαβήτη προστατεύει καρδιά, νεφρούς
Ένα φάρμακο για τον διαβήτη δεν μειώνει μόνο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά και τον κίνδυνο αναπτύξεως καρδιαγγειακών και νεφρικών προβλημάτων, σύμφωνα με μία νέα διεθνή μελέτη.
ΠΟΥ: Νέες οδηγίες για τη χορήγηση αντιβιοτικών
Νέες οδηγίες για το ποια αντιβιοτικά πρέπει να χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση συνηθισμένων λοιμώξεων και ποια πρέπει να φυλάσσονται για τα πιο σοβαρά περιστατικά, εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Θυρεοειδής: Πειραματικό φάρμακο βελτιώνει τον εξόφθαλμο
Ένα ερευνητικό φάρμακο μπορεί να μειώνει σημαντικά τον εξόφθαλμο (πρόπτωση) του ενός ή και των δύο ματιών που μπορεί να συνδέεται με τη νόσο Grave’s, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας μικρής έρευνας.
Καρκίνος ωοθηκών: Ελπιδοφόρα η πρώτη δοκιμή νέου φαρμάκου
Ένα νέο, πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο των ωοθηκών είχε «πολύ ενθαρρυντικά» αποτελέσματα στις πρώτες δοκιμές της σε ασθενείς, ανακοίνωσαν βρετανοί επιστήμονες.
Φάρμακο παρατείνει την επιβίωση στον μεταστατικό καρκίνο προστάτη
Οι άνδρες με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη ίσως μπορούν να αποφύγουν τη χημειοθεραπεία λαμβάνοντας ένα πρόσθετο αντιορμονικό φάρμακο μαζί με την κλασική θεραπεία τους, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες.
Τα πολλά φάρμακα βλάπτουν το στόμα
Η συστηματική λήψη πολλών φαρμάκων μπορεί να βλάψει σοβαρά το στόμα, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκδήλωση προβλημάτων όπως η στοματίτιδα, η διόγκωση των ούλων, η χειλίτιδα, η ξηροστομία και πολλά άλλα.
Τα παυσίπονα και η σχέση τους με την καρδιακή προσβολή
Τα τελευταία χρόνια, μεμονωμένες μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένα παυσίπονα θεωρούνται υπεύθυνα για την εκδήλωση εμφράγματος μυοκαρδίου όταν λαμβάνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τι πρέπει όμως να κάνουν οι ασθενείς;
Παθαίνουν εγκεφαλικό επειδή δεν παίρνουν σωστά τα φάρμακά τους
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που παθαίνουν εγκεφαλικό θα μπορούσαν να το αποφύγουν, εάν φρόντιζαν να λαμβάνουν σωστά τα φάρμακα για μια σοβαρή καρδιακή αρρυθμία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πόσο βοηθούν τα νεότερα αντιλιπιδαιμικά φάρμακα
Τα νεότερα αντιλιπιδαιμικά φάρμακα όχι μόνο ελαττώνουν την κακή (LDL) χοληστερόλη σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αλλά μειώνουν σημαντικά τα καρδιαγγειακά συμβάματα, δηλαδή το έμφραγμα, το εγκεφαλικό, τις νοσηλείες για στηθάγχη κ.λπ.
Νέα μελέτη συσχετίζει τα πολλά αντιφλεγμονώδη με το έμφραγμα
Νέα ευρήματα ότι τα κοινά αντιφλεγμονώδη φάρμακα σχετίζονται με αυξημένη πιθανότητα για έμφραγμα, ειδικά όταν λαμβάνονται σε υψηλές δόσεις, ανακάλυψε διεθνής ομάδα επιστημόνων.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα