TA NEA Logo
Τρίτη 25 Απριλίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Νέο φάρμακο ρίχνει την χοληστερίνη σε... βρεφικά επίπεδα
Ένα πειραματικό φάρμακο μπορεί να ελαττώσει την χοληστερόλη σε επίπεδα που περισσότερο θυμίζουν μωρό παρά ενήλικα, αναφέρουν επιστήμονες από τη Βρετανία.
Ωφέλιμη για τις γυναίκες μία «μικρή» ασπιρίνη την ημέρα μετά τα 65
Μία χαμηλή δόση ασπιρίνης την ημέρα μπορεί να προστατεύει τις γυναίκες ηλικίας άνω των 65 ετών από τον καρκίνο του παχέος εντέρου και την καρδιοπάθεια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Φάρμακο μπορεί να επιδιορθώνει τους τραυματισμούς στο νωτιαίο μυελό
Επιστήμονες από τις ΗΠΑ επινόησαν ένα φάρμακο που ενθαρρύνει την ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων στο νωτιαίο μυελό και αποκαθιστά έτσι την λειτουργικότητά του.
Εμβόλιο επιβραδύνει τον προχωρημένο καρκίνο του μαστού
Ένα πειραματικό εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού κατόρθωσε να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου σε μικρή ομάδα γυναικών με προχωρημένο καρκίνο.
Φάρμακο για τον καρκίνο μπορεί να ωφελεί παιδιά με αυτισμό
Ένα πειραματικό φάρμακο που δοκιμάζεται για την αντιμετώπιση ορισμένων μορφών καρκίνου, μπορεί να αντιμετωπίζει και μία συχνή μορφή αυτισμού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Η Γερμανία ενέκρινε πρώτη το πιο ακριβό φάρμακο του κόσμου
Το πιο ακριβό φάρμακο στον κόσμο, με κόστος θεραπείας 1,1 εκατομμύριο ευρώ, έκανε πρεμιέρα μόνο στη Γερμανία, αφού η κυβέρνηση της χώρας άναψε πράσινο φως για την κυκλοφορία του, σύμφωνα με τηλεγράφημα του AP.
Πειραματικό φάρμακο αναχαιτίζει τον καρκίνο της κύστης
Ένα πειραματικό φάρμακο που καθιστά τους όγκους της ουροδόχου κύστεως ευάλωτους στις επιθέσεις του ανοσοποιητικού, κατόρθωσε να απαλλάξει μερικούς ασθενείς από τη νόσο.
Ολομέτωπη επίθεση στον καρκίνο του πνεύμονα
Αγώνα δρόμου κάνουν οι επιστήμονες για να επινοήσουν νέα φάρμακα που θα αντιμετωπίζουν τον καρκίνο του πνεύμονα όταν αναπτύσσει αντοχή στα ήδη υπάρχοντα.
ΚΕΕΛΠΝΟ: «Μην ξεχάσετε τα εμβόλια της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου»
Πρωταρχική σημασία για ηλικιωμένους, μικρά παιδιά και χρονίως πάσχοντες έχει η καλή θωράκιση απέναντι στη γρίπη και την σοβαρότερη επιπλοκή της, την πνευμονία - και ο εμβολιασμός εναντίον αυτών των νοσημάτων είναι σωτήριος.
Τα νέα όπλα για τον καρκίνο του μαστού
Τα τελευταία χρόνια η θνησιμότητα από καρκίνο του μαστού έχει ελαττωθεί σημαντικά. Αυτό οφείλεται αφενός στο ότι διαγιγνώσκονται καρκίνοι σε πρωιμότερα στάδια, αφετέρου στην ύπαρξη νέων στοχευμένων θεραπειών που έχουν αυξήσει την συνολική επιβίωση.
Η εξατομικευμένη αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα
Η εξέλιξη της θεραπευτικής έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη και εφαρμογή στην καθημερινή κλινική πράξη καινοτόμων θεραπειών που στοχεύουν σε συγκεκριμένες γονιδιακές βλάβες, βελτιώνοντας έτσι την αντιμετώπιση δύσκολων νοσημάτων.
Μελέτη αμφισβητεί την δράση της βιταμίνης Β12 εναντίον της άνοιας
Η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης Β12 και φυλλικού οξέος μπορεί να μην μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας, αναφέρουν επιστήμονες από την Ολλανδία.
Εντόπισαν φυσική ουσία που «ξανανιώνει» το ανοσοποιητικό
Μία φυσική ουσία ενισχύει σημαντικά την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τη γρίπη και άλλες λοιμώξεις, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
6+1 μύθοι για τα αντιβιοτικά
Τα αντιβιοτικά σώζουν εκατομμύρια ζωές καταπολεμώντας λοιμώξεις οι οποίες είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν με άλλον τρόπο. Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλα για όλες τις λοιμώξεις, ενώ η λανθασμένη χρήση τους προκαλεί απειλητικά προβλήματα στην υγεία.
Αντιδιαβητικά φάρμακα μπορεί να θεραπεύουν τη νόσο Αλτσχάιμερ
Δύο φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση του τύπου 2 διαβήτη μπορεί να αποτρέπουν τις βλάβες της νόσου Αλτσχάιμερ στον εγκέφαλο, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
«Κοκτέιλ» φαρμάκων οδηγεί στην αυτοκαταστροφή τον καρκίνο του πνεύμονα
Ο συνδυασμός δύο πειραματικών φαρμάκων μπορεί να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό αυτοκαταστροφής των καρκινικών κυττάρων του πνεύμονα, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
Η ώρα της ημέρας επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων
Η ώρα της ημέρας μπορεί να καθορίζει την αποτελεσματικότητα εκατοντάδων ευρέως χρησιμοποιούμενων φαρμάκων, τα οποία επηρεάζονται από το βιολογικό μας ρολόι, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Το βιάγκρα κάνει καλό στην καρδιά
Το «μπλε χαπάκι» για την στυτική δυσλειτουργία δεν ωφελεί μόνο την ερωτική ζωή, αλλά και την καρδιά - αν και σε διαφορετική δοσολογία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Κάψουλες... κοπράνων θεραπεύουν επικίνδυνη διάρροια
Κάψουλες που περιέχουν ίχνη από κατεψυγμένα κόπρανα μπορεί να θεραπεύουν μία επίμονη μορφή διάρροιας, που συχνά αντιστέκεται στα αντιβιοτικά και μπορεί να απειλήσει τη ζωή.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα