TA NEA Logo
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Ο εθισμός στα αγχολυτικά φάρμακα
Οι βενζοδιαζεπίνες είναι σε γενικές γραμμές ασφαλή φάρμακα, αλλά η σωματική εξάρτηση και η αντίδραση στέρησης είναι κίνδυνοι από την μακροχρόνια χρήση τους.
Αμφιβολίες για το αντιικό φάρμακο Ταμιφλού
Ο ιός της αμφισβήτησης χτύπησε το πιο δημοφιλές αντιιικό φάρμακο, για το οποίο τα κράτη έχουν δαπανήσει δισεκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια προκειμένου να δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας κατά των πανδημιών της γρίπης.
Τα αντιφλεγμονώδη παυσίπονα «αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρής αρρυθμίας»
Τα παυσίπονα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης μιας σοβαρής μορφής καρδιακής αρρυθμίας, αναφέρουν επιστήμονες από την Ολλανδία.
Οι κίνδυνοι που απειλούν τους «ανυπάκουους» ασθενείς
Πολλά και ποιοτικά χρόνια ζωής χάνουν οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, οι οποίοι δεν συμμορφώνονται στις θεραπείες που συνιστούν οι γιατροί. Έξι ειδικοί εξηγούν στα «ΝΕΑ» γιατί συμβαίνει αυτό και ποιοι είναι οι δυνητικοί κίνδυνοι.
Πιο πιθανή η εγκυμοσύνη στις γυναίκες που παίρνουν ασπιρίνη
Οι χαμηλές δόσεις ασπιρίνης μπορεί να αυξάνουν τη γονιμότητα των γυναικών, αυξάνοντας τις πιθανότητες σύλληψης και γέννησης του μωρού, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Το «ναρκωτικό των πάρτι» φάρμακο για την ανθεκτική κατάθλιψη
Το ναρκωτικό των πάρτι, η κεταμίνη, είναι μία «εκπληκτική» θεραπεία για την ανθεκτική κατάθλιψη, ανακοίνωσαν βρετανοί επιστήμονες που πραγματοποίησαν την πρώτη σχετική μελέτη στη χώρα τους.
Τα φάρμακα της χοληστερίνης βελτιώνουν (και) την στύση
Νέα ανασκόπηση της ιατρικής βιβλιογραφίας αποκαλύπτει ότι τα φάρμακα της χοληστερίνης, οι στατίνες, βελτιώνουν (και) τη στυτική λειτουργία.
Ελπίδες για τις γυναίκες με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού
Η λήψη ορισμένων φαρμάκων μπορεί να αποτελεί αποτελεσματική εναλλακτική λύση στην προληπτική μαστεκτομή, για τις γυναίκες με πολύ υψηλό κίνδυνο καρκίνου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Μάθετε να παίρνετε σωστά τα φάρμακά σας
Σχεδόν ένας στους δύο ενηλίκους παίρνει με λάθος τρόπο τα φάρμακά του, σύμφωνα με τις πρόσφατες μελέτες. Ο καθηγητής Φαρμακολογίας Μάριος Μαρσέλος εξηγεί γιατί κάποια πρέπει να λαμβάνονται με άδειο στομάχι και τι άλλο πρέπει να προσέχουμε.
Δοκιμάζουν το μπότοξ ως θεραπεία για το άσθμα
Το μπότοξ, το γνωστό φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, ενδέχεται να μπορεί να βοηθήσει και τους πάσχοντες από σοβαρό, ανθεκτικό άσθμα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Στην Ελλάδα το πρώτο εμβόλιο για την μηνιγγίτιδα Β
Το πρώτο εμβόλιο που προστατεύει από την μηνιγγίτιδα Β, μία επικίνδυνη μορφή βακτηριακής μηνιγγίτιδας, άρχισε να διατίθεται στη χώρα μας. Το εμβόλιο είχε εγκριθεί στις αρχές του 2013 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).
Νέα θεραπεία για τον καρκίνο «ανατινάζει» τα καρκινικά κύτταρα
Επιστήμονες από τη Σουηδία ανακάλυψαν έναν νέο μηχανισμό καταπολέμησης του καρκίνου, που βασίζεται στην «ανατίναξη» των καρκινικών κυττάρων.
Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα και οι καρδιοπάθειες
Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα στο καρδιαγγειακό σύστημα μπορεί να έχουν επίδραση μόνο στις παθήσεις στις οποίες εμπλέκεται το νευροορμονικό σύστημα, όπως π.χ. σε ορισμένες μορφές αρτηριακής υπέρτασης ή σε ορισμένες αρρυθμίες
Οι θεραπείες για την στυτική δυσλειτουργία
Για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας υπάρχουν διάφορες μέθοδοι (χάπια από το στόμα, ενέσεις, κρουστικά κύματα, προθέσεις), κάθε μία από τις οποίες έχει τις δικές της ενδείξεις και αντενδείξεις.
Ουσία των φρούτων μπορεί να βοηθά τα μωρά με μυϊκή ατροφία
Μία χημική ουσία των φυτών μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των βρεφών που πάσχουν από μία σπάνια ασθένεια των μυών, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Νανοϊατρική: Η ιατρική του μέλλοντος
Την υιοθέτηση της νανοϊατρικής στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να επιδιώξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ενημερωτικής ημερίδας με τίτλο «Η νανοϊατρική στη μάχη για τον καρκίνο... Το γνωρίζετε;».
Νανοφάρμακα κατά του καρκίνου
Μια νέα εποχή επιχειρούν να ανοίξουν στη θεραπεία του καρκίνου έλληνες επιστήμονες οι οποίοι δοκιμάζουν νανοφάρμακα για τη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου.
Κίνδυνος για τους άντρες από την κατάχρηση βιταμινών
Η λήψη υπερβολικά μεγάλων δόσεων σεληνίου και βιταμίνης Ε μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, προειδοποιούν επιστήμονες από το Κέντρο Καρκίνου Fred Hutchinson, στο Σηάτλ.
Οι κίνδυνοι από τα ληγμένα φάρμακα
Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα χρησιμοποιούν φάρμακα που έχουν λήξει, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών από την αγορά φαρμάκου. Τι μπορεί, όμως, να πάθει κάποιος παίρνοντας ληγμένα φάρμακα;
Φάρμακο για το AIDS αποτρέπει τον καρκίνο της μήτρας
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να αποτραπεί με ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο φάρμακο για το AIDS, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα