TA NEA Logo
Τρίτη 23 Μαίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Φάρμακα για τις ωοθήκες αποτελεσματικά και στον καρκίνο του μαστού
Μία οικογένεια φαρμάκων που καταπολεμούν τον κληρονομικό καρκίνο των ωοθηκών, μπορεί να είναι αποτελεσματική και για μία στις πέντε ασθενείς με καρκίνο του μαστού, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει την ανθεκτικότητα των μικροβίων
Η αιθάλη στην ατμόσφαιρα μπορεί να αυξάνει την αντοχή στα αντιβιοτικά των μικροβίων που προκαλούν αναπνευστικές νόσους, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
Η αξιολόγηση της επικινδυνότητας των φαρμάκων
Οι συνδυασμένες αναλύσεις μελετών για την αποτύπωση της ασφάλειας των φαρμάκων πολλές φορές προκαλούν μεγάλη σύγχυση και οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.
ΠΟΥ: Ποια είναι τα 12 πιο επικίνδυνα ανθεκτικά μικρόβια
Κατάλογο με τα 12 πολυανθεκτικά στα αντιβιοτικά μικρόβια που απειλούν την υγεία των ανθρώπων, εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Η βιταμίνη D μπορεί να μας προστατεύει από γρίπη, πνευμονία
Τα επαρκή επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο εκδηλώσεως οξείας λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση.
Χάπι «4 σε 1» μειώνει αποτελεσματικά την πίεση
Ο συνδυασμός τεσσάρων φαρμάκων για την υπέρταση σε ένα χάπι μπορεί να είναι δύο φορές πιο αποτελεσματικός για την αντιμετώπισή της απ’ ό,τι οι υπάρχουσες θεραπείες, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Στο εμπόριο το πρώτο χάπι σοκολάτας που προστατεύει από το έμφραγμα
Ένα νέο χάπι που υπόσχεται να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος, εγκεφαλικού και άνοιας και το οποίο παράγεται εξ ολοκλήρου από τη σοκολάτα, άρχισε να διατίθεται στη Βρετανία.
Τι θα ζητούσαν οι γυναίκες από ένα φάρμακο για το σεξ
Μία νέα μελέτη διερεύνησε τι είδους βοήθεια θα ήθελαν οι γυναίκες από ένα φάρμακο που θα είχε σκοπό τη βελτίωση της σεξουαλικής τους ζωής - και οι απαντήσεις τους έδειξαν ότι το μεγάλο τους πρόβλημα είναι ο οργασμός.
Ένα βήμα πιο κοντά στο «βιάγκρα του εγκεφάλου»
Η ορμόνη που ενεργοποιεί την εφηβεία μπορεί να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα ψυχογενή σεξουαλικά προβλήματα στους ενήλικες άνδρες, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
Τα πολλά παυσίπονα προκαλούν προβλήματα ακοής στις γυναίκες
Οι γυναίκες που παίρνουν συστηματικά και επί χρόνια ορισμένα παυσίπονα φάρμακα μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο απώλειας της ακοής, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ιδανικό φάρμακο για διαβητικούς καρδιοπαθείς;
Ο διαβήτης, δηλαδή το αυξημένο σάκχαρο στο αίμα, θεωρείται κατεξοχήν πάθηση καταστροφής όλων των αρτηριών του οργανισμού και επομένως σημαντική αιτία καρδιοπάθειας. Πρόσφατα εγκρίθηκε ένα νέο φάρμακο για τους διαβητικούς καρδιοπαθείς.
Οι στατίνες προστατεύουν από το Αλτσχάιμερ
Η λήψη φαρμάκων που μειώνουν τη χοληστερόλη μπορεί να προστατεύει από τηνανάπτυξη νόσου Αλτσχάιμερ, αναφέρουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ επικεφαλής των οποίων είναι μία ελληνικής καταγωγής ειδικός.
Συνδυασμός φαρμάκων για τον καρκίνο «ξανανιώνει» τις ωοθήκες
Ο συνδυασμός τεσσάρων χημειοθεραπευτικών φαρμάκων που χορηγείται για την αντιμετώπιση μιας μορφής αιματολογικού καρκίνου, μπορεί να ξανανιώνει τις ωοθήκες αυξάνοντας το απόθεμά τους σε ωοθυλάκια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
«Μερικές γυναίκες χρειάζονται προληπτική αντικαρκινική θεραπεία»
Χιλιάδες υγιείς γυναίκες πρέπει να υποβάλλονται σε προληπτική αντικαρκινική αγωγή για να προστατευθούν από τον καρκίνο του μαστού, ανακοίνωσε η αρμόδια υγειονομική Αρχή της Βρετανίας.
Πειραματικό φάρμακο βελτιώνει τις βλάβες του Αλτσχάιμερ
Νέες ελπίδες για την ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής θεραπείας για τη νόσο Αλτσχάιμερ εγείρει μια νέα μελέτη, που έδειξε ότι ένα πειραματικό φάρμακο μπορεί να μειώνει τις βλάβες της στον εγκέφαλο.
ΕΟΦ: Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι θεραπείες
Προειδοποίηση προς τους καταναλωτές ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι θεραπείες, ούτε άμοιρα παρενεργειών, απηύθυνε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.
Ανακάλυψαν ισχυρό αντιβιοτικό στο γάλα του δαίμονα της Τασμανίας
Το γάλα του δαίμονα της Τασμανίας μπορεί να κρύβει ένα ισχυρό όπλο εναντίον των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά μικροβίων, αναφέρουν επιστήμονες από την Αυστραλία.
Ψωρίαση: Νέο φάρμακο αλλάζει τη ζωή των ασθενών
Τα νεότερα δεδομένα που αλλάζουν τη ζωή ασθενών με μέτρια ψωρίαση, μία κατηγορία που ήταν δύσκολη στην αντιμετώπισή της, παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Δερματολογίας που έγινε στη Βιέννη.
Ελπίδες από νέο φάρμακο για τους καρκίνους κεφαλής & τραχήλου
Ελπίδες στους πάσχοντες από δύσκολους στην αντιμετώπιση καρκίνους δίνει ένα φάρμακο που χρησιμοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα για να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα.
Συνδυασμός φαρμάκων καταπολεμά τον μεταστατικό καρκίνο του νεφρού
Ένας νέος συνδυασμός «έξυπνων» φαρμάκων μπορεί να παρατείνει τη ζωή των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο του νεφρού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα