TA NEA Logo
Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Ελπιδοφόρα θεραπεία για το μελάνωμα
Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα αποτελέσµατα είχαν οι κλινικές δοκιµές µιας νέας θεραπευτικής προσέγγισης σε ασθενείς µε µελάνωµα, τονπιο επιθετικό καρκίνο του δέρµατος.
Τα φάρμακα βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον
Ασθενεί το περιβάλλον εξ’ αιτίας των φαρμάκων: στο συμπέρασμα αυτό έχουν καταλήξει έλληνες και ξένοι επιστήμονες, επισημαίνοντας ότι η ανεξέλεγκτη απόρριψη των φαρμάκων έχει σοβαρές επιπτώσεις στον άνθρωπο και στη φύση.
Σωτήρια «εξατομικευμένη» θεραπεία για το μελάνωμα
Νέα εποχή στην αντιμετώπιση του μελανώματος άνοιξε χθες, καθώς διεθνής ομάδα επιστημόνων ανακοίνωσε πως μια «εξατομικευμένη» θεραπεία μειώνει δραματικά τον κίνδυνο θανάτου από τις προχωρημένες μορφές της νόσου.
Τέσσερα φάρµακα σε ένα χάπι!
Ενα πολυχάπι την ηµέρα, το οποίο περιέχει τέσσερα κοινά φάρµακα για τη ρύθµιση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης, µειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού. Σύµφωνα µε τους ειδικούς «το νέο φάρµακο θα ανοίξει τον δρόµο για µία απλή, παγκόσµια και µαζική προληπτική αγωγή των καρδιαγγειακών νόσων».
Έφτιαξαν φάρμακο που «σβήνει» τα αρνητικά συναισθήματα
Ενα φάρμακο που «απαλύνει» τον ψυχικό πόνο, καθώς διαγράφει εμπειρίες που προκαλούν αρνητικά συναισθήματα έφτιαξαν καναδοί επιστήμονες.
SOS για τα σούπερ μικρόβια
Η αντίσταση των μικροβίων στα αντιβιοτικά έχει φθάσει σε πρωτοφανή και ανησυχητικά επίπεδα, προειδοποίησαν οι επιστήμονες στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Μικροβιολογίας (ECCMID).
Εγκρίθηκε φάρμακο για σπάνιο παγκρεατικό καρκίνο
Σε επέκταση των ενδείξεων ενός υπάρχοντος αντικαρκινικού φαρμάκου, ώστε να συμπεριλάβουν και μια σπάνια μορφή καρκίνου του παγκρέατος, προχώρησε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA).
Εγκρίθηκε νέο φάρμακο για την ηπατίτιδα C
Διπλάσιες πιθανότητες πλήρους θεραπείας, σε σύγκριση με τις υπάρχουσες, φέρεται πως έχει το νέο φάρμακο για την ηπατίτιδα C, που εγκρίθηκε σήμερα από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).
Διατροφή: Τι να προσέχετε όταν παίρνετε φάρμακα
Πολλά τρόφιμα που θεωρούνται απαραίτητα για μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή μπορεί να επηρεάσουν τη δράση ευρύτατα χρησιμοποιούμενων φαρμάκων – άλλοτε αδρανοποιώντάς τα και άλλοτε αυξάνοντας τη δραστικότητά τους σε επικίνδυνα επίπεδα.
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε νέο φάρμακο για τον τύπου 2 διαβήτη
Ένα νέο φάρμακο για τον τύπου 2 διαβήτη ενέκρινε η Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ. Το φάρμακο λέγεται λιναγλιπτίνη και διατίθεται σε μορφή ταμπλέτας.
Τα φάρμακα περιορίζουν τη μετάδοση του AIDS
Η θεραπεία με αντιρετροϊκά φάρμακα για την καταπολέμηση του AIDS βοηθά τον ίδιο τον ασθενή, ταυτόχρονα όμως συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 9 χώρες.
Η ζάχαρη κάνει πιο αποτελεσματικά τα αντιβιοτικά
Μια κουταλιά ζάχαρη δεν διευκολύνει μόνο την κατανάλωση των αντιβοτικών, αλλά αυξάνει και την αποτελεσματικότητά τους, αναφέρει η επιθεώρηση «Nature».
Σούπερ φάρµακο για εµφράγµατα και εγκεφαλικά
Θαυµατουργή µπορεί να είναι η δράση µιας απλής ένεσης στην αντιµετώπιση εµφραγµάτων και εγκεφαλικών. Σύµφωνα µε τους επιστήµονες που προχώρησαν στην επαναστατική ανακάλυψη, η νέα µέθοδος είναι πιθανότατα πολύ πιο αποτελεσµατική απ’ ό,τι η θεραπεία µε στατίνες, τα φάρµακα που χορηγούνται σήµερα στους ασθενείς προκειµένου να µειώσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στον οργανισµό τους.
Δοκιμάζουν εμβόλιο για τον καρκίνο στο πάγκρεας
Στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών μπαίνει ένα εμβόλιο για τον καρκίνο του παγκρέατος, ο οποίος είναι ένας από τους πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμους καρκίνους. Τα αποτελέσματα αναμένονται σε περίπου έναν χρόνο.
Χιλιάδες ασθενείς πήραν ψεύτικα αντικαρκινικά φάρμακα
Χιλιάδες ασθενείς στην Βρετανία πήραν ψεύτικα φάρμακα εξαιτίας της «πιο σοβαρής απάτης με ψεύτικα φάρμακα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», η οποία θα μπορούσε να τους έχει κοστίσει τη ζωή.
Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για σπάνιο καρκίνο του θυρεοειδούς
Το πρώτο φάρμακο για μια σπάνια μορφή, προχωρημένου καρκίνου του θυρεοειδούς, ενέκρινε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA), βάση μελέτης που έδειξε ότι μπορεί να κρατήσει στάσιμη τη νόσο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τα αντικαταθλιπτικά βουλώνουν τις αρτηρίες
Αυξημένο κίνδυνο στένωσης των αρτηριών αντιμετωπίζουν οι μεσήλικοι που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά, με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια.
ΕΟΦ: Άρση της απαγόρευσης των εξαγωγών για 11 φάρμακα
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) με σημερινή του απόφαση αίρει την απαγόρευση των εξαγωγών σε 11 φαρμακευτικά προϊόντα, καθώς σύμφωνα με τον Οργανισμό δεν εντοπίζονται πλεόν ελλείψεις στα φαρμακεία.
Οι άγνωστοι κίνδυνοι από τα αντιβιοτικά
Τα αντιβιοτικά είναι σημαντικά φάρμακα, ίσως τα πιο σημαντικά, «ιδιαίτερα σε έναν κόσμο με «ένα άνευ προηγουμένου κύμα νέων και παλαιών λοιμώξεων», όπως έγραψαν επιστήμονες της Κλινικής Μάγιο στις ΗΠΑ. Συχνά όμως χρησιμοιπούνται με κακό τρόπο: υπερσυνταγογραφούνται, λαμβάνονται λανθασμένα από τους ασθενείς και χορηγούνται σε φάρμες ζώων.
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε φάρμακο για το μεταστατικό μελάνωμα
Το πρώτο φάρμακο που παρατείνει τη ζωή των ασθενών με προχωρημένο μελάνωμα ενέκριναν οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές των ΗΠΑ – ένα σημαντικό βήμα προόδου εναντίον μιας από τις πιο επικίνδυνες μορφές καρκίνου.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για εγχείρηση μυωπίας
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα