TA NEA Logo
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ + ΖΩΗ Logo
 
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Διαβάστε το έντυπο ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Διαβάστε το περιοδικό ΥΓΕΙΑ σε μορφή PDF
Στα ελληνικά φαρμακεία το χάπι για τη σκλήρυνση κατά πλάκας
Ένα χάπι για την ύφεση των συμπτωμάτων της σκλήρυνσης κατά πλάκας θα μπορούν από σήμερα να λαμβάνουν οι ασθενείς στην Ελλάδα. Η νέα αγωγή συνταγογραφείται από όλα τα Ταμεία και διατίθεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση του πάσχοντος.
Φάρμακο βελτιώνει την ερωτική ζωή των διαβητικών
Ένα πειραματικό φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία φαίνεται πως μπορεί να βελτιώνει σημαντικά την ερωτική ζωή των πασχόντων από διαβήτη, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης εξαιτίας του.
Κλειστά τα φαρμακεία σε Αθήνα και Πειραιά
Κλειστά θα παραμείνουν τα Φαρμακεία σε Αθήνα και Πειραιά, λόγω της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού που είναι προστάτης των φαρμακοποιών.
Τα αντισυλληπτικά αλλάζουν τη μνήμη
Τα αντισυλληπτικά χάπια επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο θυμόμαστε διάφορα γεγονότα, δίνοντας έμφαση στην συναισθηματική πλευρά τους, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Έρβαϊν.
Δοκιμάζουν τον κρόκο για την θεραπεία του καρκίνου
Ένα φάρμακο που προέρχεται από τον κρόκο μπορεί να εξολοθρεύσει τουςκαρκινικούς όγκους με μία και μόνη θεραπεία, και με ελάχιστες παρενέργειες, αναφέρουν βρετανοί ερευνητές.
Ταλαιπωρία τέλος στα ιατρεία
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο χρονίως πάσχοντες, όπως είναι οι διαβητικοί, οι καρδιοπαθείς και οι νεφροπαθείς, θα μπορούν να λαμβάνουν φαρμακευτική συνταγή από τον γιατρό τους για θεραπεία τριών μηνών. «Φρένο» μπαίνει και στους καρκινοπαθείς δυο ταχυτήτων.
Χρησιμοποιούν βακτήρια εναντίον του καρκίνου
Ένα βακτήριο που υπάρχει στο χώμα φαίνεται να αποτελεί αποτελεσματικό τρόπο για να εισάγονται αντικαρκινικά φάρμακα μέσα στους όγκους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
ΕΕ: Εγκρίθηκε νέο φάρμακο για το διαβήτη
Το πράσινο φως για την κυκλοφορία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενός νέου φαρμάκου για τον τύπου 2 διαβήτη, έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το φάρμακο λέγεται λιναγλιπτίνη και θα διατεθεί σε μορφή χαπιού.
Τα SOS για τη φύλαξη των φαρμάκων
Τα φάρμακα χάνουν τη θεραπευτική δράση τους – και μπορεί να γίνουν και επικίνδυνα – όταν εκτίθενται στις υψηλές θερμοκρασίες. Γι’ αυτό χρειάζεται πολλή προσοχή στο πού τα φυλάτε και πώς τα μεταφέρετε.
Δοκιμάζουν το «έκσταση» εναντίον της λευχαιμίας
Το ναρκωτικό «έκσταση» μπορεί να είναι αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση καρκίνων του αίματος, όπως η λευχαιμία και το λέμφωμα, ανακοίνωσαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ.
Πειραματικό αντιβιοτικό σκοτώνει ακόμη και το AIDS
Ένα φάρμακο δια πάσα… ιογενή λοίμωξη φαίνεται πως ανακάλυψαν ειδικοί από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Σύμφωνα τα πρώτα πειράματα το φάρμακο σκοτώνει όλους τους ιούς: από ρινοϊούς που προκαλούν κοινό κρυολόγημα, τον ιό της γρίπης, τον ιό της πολιομυελίτιδας, τον ιό του δάγκειου πυρετού, ακόμη και τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS.
Βρήκαν φάρμακο που παρατείνει τη ζωή
Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν πως κατόρθωσαν να παρατείνουν σημαντικά τη ζωή παχύσαρκων ποντικιών, χορηγώντας τους ένα ειδικά σχεδιασμένο φάρμακο, το οποίο τα προστάτευσε ταυτοχρόνως από τον διαβήτη, την καρδιοπάθεια, τον καρκίνο και από το περαιτέρω πάχος!
Εγκρίθηκε γονιδιακή θεραπεία για το μελάνωμα
Την πρώτη του είδους θεραπεία για την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος, το μελάνωμα ενέκρινε σήμερα ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Η θεραπεία απευθύνεται στους περίπου στους μισούς ασθενείς, που φέρουν τη γονιδιακή μετάλλαξη BRAF.
Έφτιαξαν «ζωντανό φάρμακο» κατά του AIDS
Νέα επαναστατική θεραπεία για το HIV/AIDS, η οποία ενδέχεται να θεραπεύει όσους είναι οροθετικοί ή νοσούν, ανακάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες. Οι ειδικοί δημιούργησαν ένα ζωντανό φάρμακο το οποίο περιέχει ιό που σκοτώνει όχι μόνο τον ιό HIV, αλλά και όλα τα κύτταρα που έχουν μολυνθεί από αυτόν.
Σούπερ-αντίσωμα σκοτώνει όλους τους ιούς της γρίπης
Το πρώτο αντίσωμα που μπορεί να καταπολεμήσει όλους τους ιούς γρίπης τύπου Α – μεταξύ αυτών και τον ιό της νέας γρίπης - ανακάλυψε διεθνής ομάδα επιστημόνων.
Ελπίδες από πειραματική θεραπεία για τη μυϊκή δυστροφία
Ένα φάρμακο που επιτρέπει στον οργανισμό να παρακάμπτει μια μεταλλαγή που προκαλεί την μυϊκή δυστροφία Ντουσέν, αύξησε την μυϊκή μάζα και την λειτουργία των μυών σε μικρή ομάδα πασχόντων από τη νόσο.
Η νιμεσουλίδη δεν πρέπει να χορηγείται για οστεοαρθρίτιδα
Να μην χορηγούνται τα φάρμακα που περιέχουν τη δραστική ουσία νιμεσουλίδη για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας, αποφάσισε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).
Φάρμακο για το τσιγάρο ίσως επιβαρύνει την καρδιά
Ένα φάρμακο που χρησιμοποιούν οι καπνιστές για να απαλλαγούν από το τσιγάρο, ενδέχεται να αυξάνει κάπως τον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Ύποπτα για σύνδρομο Ντάουν τα φάρμακα της εξωσωματικής
Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για εξωσωματική γονιμοποίηση στις μεγάλης ηλικίας γυναίκες, ενδέχεται να αυξάνουν τον κίνδυνο αποκτήσεως μωρού με σύνδρομο Ντάουν, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές.
Πειράματα με δοκιμαστικά φάρμακα σε τρεις ηπείρους
«Πόλεμος» σε τρεις ηπείρους έχει ξεσπάσει με μήλον της Εριδος τις δοκιμές νέων φαρμάκων, έχοντας ως σκοπό την έγκρισή τους. Κλινικοί γιατροί από τις ΗΠΑ κατηγορούν τις εταιρείες ότι δεν πραγματοποιούν πλέον κλινικές μελέτες στη χώρα τους στο «όνομα» του κέρδους και παράλληλα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.
ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
Δείτε περισσότερα βίντεο
Χρήσιμα!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Βάρος (σε κιλά)
Ύψος (σε cm)
  Υπολογισμός  
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Αναζητείστε μία ασθένεια επιλέγοντας ένα αρχικό γράμμα από τον παραπάνω πίνακα